Şimdi Ara

İkinci El Sorunlu Alışverişler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el bölümünde yüzsüz arsız insan sayısı çoğaldığı için sorun yaşayan mağdur olan insan sayısı çoğalmaya başladı.
    Hepimizin bildiği gibi ikinci el bölümünde bir satış konusu açtığımızda avatarımızın altında referanslar var ve tıkladığımızda sorunsuz olan 5 yıldızlı alışverişlerimiz gözüküyor. Çünkü referans isteğini satıcı gönderiyor ve bir problem yaşandığında iyi gitmeyen alışverişin referans isteğini zaten kimse göndermez.

    Mağdur olan kişiler sorunlu alışverişler kısmına konu açıyor ancak oraya girip bakmak alışveriş yapacağın kişinin konusu var mı diye bulmak samanlıkta iğne aramak gibi.

    Kanımca bu bir şekilde çözülebilir azda olsa bazı kişilerin cesaretini kırar.
    Öncelikle nasıl ki referanslar diye bir bölüm var sorunlu alışverişler gibi bir kısım oluşturulup aynı avatarın altında referanslar kısımı gibi sorunlu alışverişler yazan yer bölüm olup orada bu sorunlu alışverişler görülebilir.
    Sorunlu alışverişler kısmında mağdur olan kişi konuya mağdur mağdur edeni etiketleyerek, etiketlediği kişinin bir üst paragraftaki anlattığım sorunlu alışverişler kısmına konunun en azından linki koyulsa çok iyi olur.
    Ayrıca 3 defadan fazla mağdur eden haksız olan kişinin niki ikinci elde kırmızı yazı ile yazılsa böyle problemler tekrarlanmasının önüne geçilecektir.

    En son ikinci elde Demircibu, rahatadam nikli kişi tarafından mağdur edilip konuya mesaj dahi atmadı. Yukarıdaki anlattığım gibi bir uygulama ile bu sorunlar azaltılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 13 Ocak 2015; 13:17:15 >







  • İyi fikir isabetli olur direk isminin altında yazması.
    Hayata geçirilmesi faydalı olur.
    Artık bir ürün satarken her alıcıya vermiyorum alıcı tipide önemli.
    Referanslar güven için yeterli değil hayrına referans olanlar var arkadasım akrabam diyerek satıs olmadıgı halde referans verenler var.
    Bununda önlenmesi gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle ürünü aldıktan sonra bile pazarlık yapmaya kalkanlar var. Ürüne çamur atmaya çalışanlar oluyor. Bu sistem olur ise hem alıcıyı hemde satıcıyı bir nebze korur en azından alışveriş yapacak kişiler bir birlerini daha rahat tanır araştırır.
  • Güvenli bir alışveriş için yapılması gerekli.
  • ikinci el kısmı pek ilgilenip takip ettiğim bir alan değil fakat kullananlar için mantıklı bir öneri Yasinim.
    insanların mağdur olmaması adına yapılabilecek herşeye olumlu yönde fikirlerimi ve desteğimi sunarım..

    Her türlü yoruma ve Dolandırmaya yönelik bir sistem üzerine kurulu buradaki ikinci el kısmı.
    Dolayısı ile çok sorun yaşanması da kaçınılmaz. Üye sayısı da dikkate alındığında sert ve bilgilendirici önlemlerin alınması şart.
  • İkinciel bölümü şuanki haliyle mağduriyetler oluşturmaya açık bir yapısı var, geliştirilirse iyi olur.
  • Konuya imzamı atarım kesinlikle haklı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemin ediyorum sonunda bana ikinci el işiyle uğraşılan forum açtıracak burası. Arkadaş sorunlu alışverişleri, takip etmeyi bırak forumun bir bardak su almaya mecali yok. Konu dışkısından, mobiline, Apple savaşından, ikinci eline... Darmadağın olmuş her yer. Konu dışkısı denen ve sürekli metan gazı üretilen bir mekanda birbiriyle küfürleşen 50 Türkçe kelime dağarcığına sahip olmayan yurdum gencinin, kendi içindeki kör dövüşünden vakit bulup da buraya mı yetişecekler. Ben derim ki bu PC ıvır zıvır teknoloji ikinci elinde sıkı tedbirlere sahip, öyle kimsenin kolay kolay üye olamayacağı ama sonuna kadar güvenilir bir site açmak lazım. Bu basit ve işe yarar öneri kabul edilmezse hiç durmayalım tası tarağı toplayalım. Şekerin olduğu yerde sinek olacak orası kesin. Ancak ilacını da hazır tutacaksın. Sinek o ilaca bağışıklık kazandığı an güncelleyeceksin vs...
  • Generation Y nickli kişi 420 tl mi çöpe attırdı. Adı Mehmet ERDOОAN
    Monitör satın aldım ama sorunlu bir monitör geldi. Parayı önce havale yaptığım için bir şey diyemiyorum, pislik çıkarmak isteyen biriside olmadığım için sineye çekiyorum.
    Sırf ahirette azap çekmesin diyerek hakkımı helal ediyorum. Kargoda ezik vuruk kırık yoktu şubede açtım inceledim kutuda sağlamdı. Monitörün ortasında menekşe moru bir renk var.
    Benim içim rahat diyor elbette rahat olur parayı cebine koyan o,cebinden parası çöpe gidende benim. Yeniden 780 tly ye sıfır monitör almak zorunda kaldım.

    Başkasınada benzer şeyleri yapmış bendeyken yoktu demiş. Uzak durun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.