Şimdi Ara

Kablosuz Ağ Performansını Arttırma (Birden Çok Kullanıcılı Durumlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki işlemleri yaparak kablosuz ağınızın performansını arttırabilirsiniz.(Kablosuz Ağı Kullanabilen Farklı Noktalardaki Çok kullanıcılı Durumlar)

    Modem / Router / AP / Repeater Ayarlarından aşağıdakileri yapın.

    Wi-Fi Multimedia (WMM) Özelliğini Kapatın (802.11n modu aktifken bazı cihazlar devre dışı bırakmaya izin vermiyor.)

    (Access Point'lerde "Enable WMM" (Wi-Fi Multimedya) seçeneği aktif hale getirildiğinde, Voice-over-IP (VoIP) ve video gibi çoklu ortam uygulamaları için kullanılan Servis Kalitesi (Quality of Service- QoS) fonksiyonunu etkinleştirir. Bu sayede, çoklu ortam uygulamasının ağ paketleri, normal veri ağı paketleri üzerinde önceliğe sahip olarak, çoklu ortam uygulamalarının sorunsuz ve daha az hatayla çalışmasını sağlar.Bu özelliği kapatmaz iseniz ağdaki herhangi bir kullanıcı bu özelliği destekleyen bir akış/video izlemeye başladığında öncelikli olarak paketleri alacak, diğer kullanıcılar ağ paketlerini geç almaya başlayacak ve bağlantıları çok yavaşlayacaktır.)

    Short Guard Interval (Short GI) Özellğini Kapatın.

    (Kablosuz network’lerin çalıştıkları ortam, “zor” olarak nitelendirdiğimiz, birçok engeli ve elektromanyetik etkileşim kaynağını barındırıyor olabilir. Tam tersi olarak da, kimi zaman, veri iletişimi için çok kolay olan, rahatlıkla yüksek iletim hızları ve düşük paket kayıplarının yakalanabildiği rahat ortamlar da olabilir. Normal şartlarda, OFDM alt taşıyıcılarında taşınan sembollerin, alıcı tarafından bir önceki veya bir sonraki sembole karışmadan doğru okunabilmesi için, ortam şartlarından bağımsız olmak üzere, semboller arasında standart bir Guard Interval aralığı bırakılır. Bu aralık, normalde 800 nanosaniyedir. Yani bir sembol gönderildikten sonra, diğeri, 800 nanosaniye beklendikten sonra gönderilir. 802.11n teknolojisi, ortamın zorluk derecesine bakar ve ortam normalden zor bir ortam değilse, paket kayıpları ve iletim esnasında hissedilen multipath emareleri az ise, sözünü ettiğimiz Guard Interval değerini 400 nano saniyeye düşürebilir ve bu sayede semboller arası bekleme süresi azalacağı için daha hızlı bir iletim yapabilir. İşte “Short Guard Interval” denilen de, 802.11n’in semboller arası bekleme süresini azaltıp 400nano saniyeye düşürebilme özelliğidir.Bu özelliği kapatmadığınız takdirde cihaza daha uzak noktalardan erişen kullanıcılar aktifleştiğinde paket kayıpları daha fazla olabilecek, bağlantılarında donmalar yaşayabileceklerdir.)

    Aynı ağdaki cihazları tek bir dhcp sunucusu kullanacak şekilde yapılandırın. (Örn. Modem/Router + AP + AP Modem/Router DHCP Sunucusunu Kullansınlar)


    Kablosuz yayın için 1., 6., 11. kanalları kullanın. Hangi kanalın daha müsait olduğunu Ubuntu'da yazılım merkezinden Wifi Radar programını yükleyip kullanarak, Windows'da NetStumbler programını yükleyip kullanarak, Android 'de Play Store 'dan wiEye programını yükleyip kullanarak görebilirsiniz.

     Kablosuz Ağ Performansını Arttırma (Birden Çok Kullanıcılı Durumlar)


    * Ubuntu 'da Ağ Düzenleme Ayarlarından Bu bağlantının tamamlanması için ipv6 adresi zorunlu kıl özelliğini kapatarak bilgisayarınızın daha hızlı adres almasını sağlayabilirsiniz.

     Kablosuz Ağ Performansını Arttırma (Birden Çok Kullanıcılı Durumlar)


    Alıntı:https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46228.0



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.