Şimdi Ara

Jetta 1,6 TDI DSG beyaz Gelin Sürüş deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,
    Öncelikle sözlerime başlarken şunu belirtmek isterim ki herhangi bir marka fanatikliği vs söz konusu değildir yazımda. Özellikle çok merak edilen çok tartışılan bir olay olan dizel otomatik olmasından dolayı araç hakkındaki sürüş deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    Aracı 31 aralık 2014 tarihinde Ankara havalimanı otoparkından teslim aldım. Kullandığım araç 2014 model 1,6 TDI comfortline beyaz Jetta'ydı. Araç yaklaşık 1700 km de olan bir araçtı.
    Zaten aracın özellikle sınıfındaki diğer araçlara göre boyutu iç hacmi konundanki avantajlarından bahsetmeye gerek yok bu konuda rakipsiz.
    Aracın 83 bin liralık bir liste fiyatı var. Bu konuda da rakibi sayılan araçlara göre tabiki biraz tuzlu. hatta artık A3 sedanla arada neredeyse 15 bin ira fark kalmış durumda. Yani aracı ne AUDI ile nede diğer Focus Astra gibi rakipleri ile karşılaştırmak çok zor. zaten ben pek karşılaştırma yapmayacağım daha çok sürüş deneyimi paylaşacağım.
    Aracımı ilk teslim aldım oto parktan çıkınca yol bilgisayarını sıfırladım. Yakıt tüketimi verilerini sizinle paylaşacağım.
    Aracın sürüşüne gelince elnette c segmentinin rahatlığı mevcut. oturma pozisyonu güzel göstergeler açık ve net. Hep eleştirilen DGS şanzıman ise benim görüşüm gayet başarılı. Vites geçişlerine zorlasanızda abartı rahatsız edici bir sarsıntı silkeleme mevcut değil. o konuda kafasında bir soru işareti olan varsa açıkça söyliyyim premium araçlar kadar sarsıntı konusunda başarlı denebilir. Yani o konuda aklınızda bişey kalmasın. İçiniz rahat olsun.
    Ancak ş dışı 5,5 litrelerde gayet başarılı denebilecek seviyedeyken ş içi tüketim zaman zaman 8,8 litreleri gördü. Şehir içi pek de ekonomik olduğu söylenemez açıkçası. Ancak çok zor şartlarda kar buz gibi kötü bir zemin ve iklimde kullandığımızıda göz önüne alırsak aslında nasıl ekonomik bir araç diyemezsek aşırı bir tüketimi olmadığını da kabul etmeliyiz. Ayrıca şunu blirtmeliyim ki kötü zeminde otomatik olmasına rağmen biraz dikkatli kullanınca araç neredeyse hiç patinaja girmedi diyebilirim. Bir manuel aracın girebileceği heryere girip çıkmaya çekinmedim açıkçası. Ancak dediğim gibi biraz ince gaz dokunuşları ile gayet başarılı. Otomatik şanzıman sizi kötü zeminde düşündürmesin. Açıkçası aracı ilk alırken ben de tereddüt etmiştim o konuda ama gereksiz bir düşünceye kapılmışım.
    Araç sınıfına göre gayet başarılı ancak donanımsal olarak eksikler bana göre mevcut. Özellikle orta donanım seviyesinde otomatik vitesli bir araçta cruise control olmaması benim görüşüm büyük bir eksiklik. Ayrıca müzik sistemi gayet başarılı ancak USb desteği ve bluetotth desteği olmaması da multimedya deneyimi konusunda eksik noktası. Ben zaten Wolksvagende bu çok da maliyetli olmayan donanımları artık bırakın standardı orta donanım seviyesinde bile opsiyonel sunmalarının sebebini anlayabilmiş değilim. Özelliklede Dizel otomatk versiyonu alan insanların rahatlık düşünerek bu araca 83 bin lira verdiğini düşünecek olursak özellikle CC büyük eksikliktir.
    İş te bu yüzden zaten bu opsiyonları eklediğinizde muhtemelen fiyat baya bi yükselecektir ve Audi seviyesine yaklaşacaktır. Bu durumda AUDI A3 sedan da iyi bir seçenek olarak gözümüzün önüne gelmeye başlayacaktır.
    Bunun yanı sıra far modu AUTO da iken yani sensörde iken sis farlarını açmaya kalktığınızda farlar sönüp ardından kısalar açılıp sisler açılıyor. İlginç bir olay aslında güvenliğe önem veren bir üreticide böyle bir olayla karşılaşmak beni şarşırttı.
    bunun yanı sıra park sensörüne de değinmek isterim; park sensörünün medya ekranındaki görselliği güzel olmuş gayet başarılı. Ancak bir kaç kez beni yanılttığını belirtmeliyim. Özellikle ototparkın birisindeki yaklaşık 40 cm yükseklkikteki duvarı mesafe azalınca görmemeye başladı sanki yokmuş gibi uyarıyı kesti. o yüzden her zaman dediğimiz gibi en güzeli görünüzle görmek ekrana güvenmemek. Park sensörlerine hiç bir markada yüzde yüz güvenmenin doğru olmadığını bir kez daha görmüş olduk.
    Sürüş rahatlığı ise aracın gayet güven verici ses konusunda yüksek hızlarda bile gayet sessiz ki ben bir ara ankarada çevre yolunda aracı baya üst limitlerde zorladım. Hızlanma konusunda ise açıkçası dizelin torkunun tadını hissettiriyor size. Yaklaşık 180 km hıza kadar gayet başarılı hızlanıyor. Yol tutuşu konusunda zemini dolayısı ile fazla zorlayamadım ama kötü koşullarda kış lastiği olmadan gösterdiği başarılı sürüş dinamikleri açıkçası kendini ıspatlıyor.
    Genel olarak otomatik şanzıman konusunda gayet başarılı, sürüş dinamikleri konusunda gayet başarılı. Tüketim konusunda ise orta seviyelerde olduğunu ifade edebilirim.
    Son olarak da dikkatimi çeken bir olay belki kullandığım araca has bir durum ama zanetmiyorum çünkü araç henüz 1700 km de idi, ön kapılardan özelikle kasislerde gıcırtı tarzı sesler mevcuttu. Bu da muhtemelen Meksika üretimi olmasının yan etkisi olsa gerek. belkide serviste çözümü olan bir sorundur. zaman zaman bu tarz sesler kapı menyteşelerinin yağlanmaması kaynaklı bile olabiliyor. Açıkçası üzerinde durduğumu söyleyemem.
    Açıkçası fiyatı göz önüne alırsak düşündürücü ama DSG şanzımanın başarısız olduğunu söylemek ise büyük haksızlık olur. Otomatik dizel olması babında sınıfındaki en başarılı araçlardan birisi olduğu açık. Elbette kadı kızında bile kusur olabilir. Sonuçta araç alırken sizin beklentleriniz hepsinden önemli.
    İyi sürüşler diliyorum.

     Jetta 1,6 TDI DSG beyaz Gelin Sürüş deneyimi Jetta 1,6 TDI DSG beyaz Gelin Sürüş deneyimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 6 Ocak 2015; 10:28:54 >



  • Herhalde arabaya biner binmez dsg problemi ile karşilaşmayı beklemediniz. Bu sorun uzun vadede ortaya çıkan bir olay.dsg konfor bakımından en başarılı şanziman olması, onun bozulmayacağı anlamına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salserol -- 5 Ocak 2015; 15:50:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salserol

    Herhalde arabaya biner binmez dsg problemi ile karşilaşmayı beklemediniz. Bu sorun uzun vadede ortaya çıkan bir olay.dsg konfor bakımından en başarılı şanziman olması, onun bozulmayacağı anlamına gelmez.

    VAllahi gülmekten koptum yorumuna. Sakın kızma, kötü anlamda demiyorum. Çünkü konuyu okuyunca bende ilk bu yorumu aklımdan geçirdim. Ve aynen katılıyorum.
  • ne Dsg si be arkadaş, vitesi çat diye 4e 3e atarım istanbulda dahi en azından bugün bozulacak mı acaba diye düşünmem
  • Arkadaşlar sürüş deneyimi sonuçta bu, konuyu gene DSGnin arızalarına bağlamışsınız. ben DSG nin arıza yapmayacağı yada yapacağı konusunda bi yorum yapmadım. Zaman zaman DSG nin sarsıntı ve vites geçişlerinde kararsız olduğu konusunda yorumlar görüyorum. Buna bağlı bir değerlendirmeydi.
    Sizlere gülmenizle iyi eğlenceler akadaşlar.
    Konu tartışma değil zaten. Sizlere kalan hayatınızda eğlenceli mutlu günler diliyorum.

    Not: Sadece sapla samanı ayırt edin artık arkadaşlar. Birazcık seviye zahmetinde bulunun.
  • ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    dsg arizasi falan neyse de beyaz gelin e takildim ben.internet te arac satanlarin ilanlarina benzemis.yer ucagi, siyah kaplan,kirmizi ates satışta vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vebo kullanıcısına yanıt
    Resimlerinide eklemiştim araç beyazdı o yüzden o şekil bir giriş yaptım. Resim eklme esnasında bir hata oluştu muhtemelen. Bir de malum iri yapılı bir araç.
  • konuyu o kadar uzatmışsın ki yarım bıraktım . sağ kulağınızı sol ayak parmaklarıyla tutmak gibi olmuş .
  • BO62 B kullanıcısına yanıt
    Aslında haklısınız özet olmalıydı en azından sonunda.
    Netice olarak şöyle söyliyeyim
    Aracın artıları
    - DSG şanzımanın rahatlığı ve kötü zeminde (yani Eskişehirin karlı buzlu ara sokaklarında bile) güven vermesi
    - Boyutları
    - Rahatlığı
    - Özellikle şehir dışında düşük yakıt tüketimi ( Ş içinde ortalama seviye denebilir.)
    Eksileri
    - Fıyatı (C segmentinde premiuma yakın ama orta sınıftanda yüksek)
    - Cruise Kontrol olmaması
    - Donanım konusunda zayıflığı

    Soru işaret ise DSG şanzıman açıkçası ilerde sorun yaşatırmı bilinmez. Bu nesil araçlardaki DSG ler daha yeni bildiğim kadarıyla o eski sorunlu DSG lerden umarım kurtulmuştur Wolksvagen.

    Benim kişisel görüşüm ise bana sorarsanız 83 bin lirayı Jettaya vereceğime 95 bin lira verip A3 sedanı tercih ederim. O aracıda test etme imkanım oldu. Çok daha başarılı olduğu aradaki fiyat farkını fazlasıyla hakettiğini çekinmeden söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 5 Ocak 2015; 18:56:04 >
  • 85.000 gibi bir rakam vereceğim araca ,e tabi kide o araçtan iyi şeyler beklemeliyim. İlerde DGS nin arıza verme ihtimaliyle (şansa) alınıyorsa valla vay halimize.
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    Size tamamen hak veriyorum. Firma artık bu söylentilere son verecek bir müşteri memnuniyeti yolu izlemeli diyeceğim ama bakıyorum halen o paraya araba almaya kalkıyorsunuz 3 ay sıra yazılıyor. Bugün piyasada belki marka olarka o kadar kaliteli olmayabilir ama müşteri ilişkileri açısından çok daha başarılı çok firma var. Benim araç alırken wolksvagenden soğuma sebebim de buydu zaten. Aslına bakarsanız imzamdaki Clio yerine belkide şu an 1,6 TDI cam tavan led xenon gibi ful opsiyonlu bir Polo'm olucaktı.
    verdiğiniz para arttıkça elbette beklentileriniz yükselecektir. Zaten incelememden en fazla eleştirimbu yönde oldu. A3 Sedan da zaten bu yüzden daha iyi bir tercih olur kanısındayım.
    Ama malesef kabul etmek gerek ki Jetta boyut ve bagaj hacmi olarka A3 sedan da c segmenti premium yada diğer araçlardan da başarılı.
    Yiğidi öldürelim hakkını da verelim.
    Sonuçta her zaman dediğim gibi insalar tercih edebilir farklı sebeplerden elbette herkes parasıyla farklı beklentilerini karşılamaya çalışıyor. Saygı duyarım.
  • başlık , konu sahibi nick uyumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • Düğün gecesi damat iyice içirilir, beyaz gelinlikli ve oldukça makyajlı gelinin odasına atılır, o gece ve sonrası bir müddet mutlu mesut geçer sonrası... hikaye burada biter gerisini siz yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "C sınıfında rakipsiz" den sonrasını okumadım demek isterdim, ama kötü Türkçeye rağmen okudum.

    "Vtes geçişlerine zrlasanızda abartı rahatsız edici bir sarsıntı silkeleme mevcut değil. o konuda kafasında bir soru işareti olan varsa açıkça söyliyim premiyum araçlar kadar sarsıntı konusunda başarlı denebilir. Yanş o konuda aklınızda bişey kalmasın. İçiniz rahat olsun." dan sonrasını gülmekten okuyamadım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C sınıfı arabaya 80 bin küsur lira verince sonuç böyle oluyor demek ki..
  • Arkadaşlar hakkında fikriniz görüşünüz değerlendirmeniz olmayan konularda fikir sahibi olmadığınız için bir kısım insan olarakasadece gülmeyi becerebiliyor olmanız inanın traji komik.
    Çok eğlendim.
    İlk başta yazdığım gibi amacım hiç bir markayı övmek yada yermek değil. İmzama bakarsanız Wolkswagen kullanıcısı değilim zaten.

    Türkçeme gelince yazarken klavye konusunda çok başarılı olmamam Türkçem konusunda size yorum yapma hakkını vermez.
    Kalan hayatınızda size sığ görüşleriniz ve güzel gülüşlerinizle, ilginç eğlence anlayışınızla mutluluklar...
  • Vw yi hele dsg yi översen demediklerini bırakmazlar sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    Ben açıkça hayatta wolkswagen almam. Otomatiğede kullanmış olmama rağmen çok sıcak değilim.
    Araç alıcak olursamda hedefim bundan sonra premium araçlar. Ama Fiyatı daha makul seviyelerde olsa DSG li bir jetta çok daha aklıma yatan bir araç olabilirdi.
    Aracın artıları da var eksileri de sonuçta. Ve bu aracı tercih eden düşünen insanları bilgilendirme maksatlı 2 gün kullandığım br araç hakkında değerlendirme yaptım. Olay nereye geldi.
    Şimdi gidip bayiden alasım geliyo aracı inadına.


    Düzeltme: Ne DSGyi nede markayı övdüğümüde düşünmüyorum açıkçası. Yiğidi öldürsek de hakkını vereceğiz. İyi yanları ve eksiklerinden de bahsettim sadece aracın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 6 Ocak 2015; 10:36:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

    Ben açıkça hayatta wolkswagen almam. Otomatiğede kullanmış olmama rağmen çok sıcak değilim.
    Araç alıcak olursamda hedefim bundan sonra premium araçlar. Ama Fiyatı daha makul seviyelerde olsa DSG li bir jetta çok daha aklıma yatan bir araç olabilirdi.
    Aracın artıları da var eksileri de sonuçta. Ve bu aracı tercih eden düşünen insanları bilgilendirme maksatlı 2 gün kullandığım br araç hakkında değerlendirme yaptım. Olay nereye geldi.
    Şimdi gidip bayiden alasım geliyo aracı inadına.


    Düzeltme: Ne DSGyi nede markayı övdüğümüde düşünmüyorum açıkçası. Yiğidi öldürsek de hakkını vereceğiz. İyi yanları ve eksiklerinden de bahsettim sadece aracın.

    Dsg istiyorsan octavia al.
    Avrupa'daki satışları ilk 10 da.
    Hem daha ucuz hem de az yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.