Şimdi Ara

98 MONDEO DÜŞÜNÜYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 97-98 mondeo(otomatik vites) düşünüyorum.tavsiye edermisiniz?



  • kaç paran var kardeş?
  • bence alırsan bıdaha zor satarsın o arabayı sonucta 10 yasında araba ıllakı satmak zorunda kalıcaksın. ford kullananlarında en buyuk sorunu bu zaten
  • Okyaypay, elimde şu anda 92 sierra 2.0 i var +5000 ytl nakit ilave düşünüyorum.
  • Harunpal ben bu mondeoyu binmek için düşünüyorum.Ticari mantıkla hareket etsem zaten şu andaki nesli tükenen sierra ya binmezdim.(Model önemli değil yeterki FORD olsun)
  • 98 MONDEO birçok 2002-2004 arası araçlardan daha iyi donanıma sahip.
  • Sana katılıyorum Egeliefe.ancak otomatik şanzımana biraz kafam takıldı.yaptığım araştırmada dikkatimi çeken şey satılık mondeo otomatiklerin bazılarının şanzımanının yani yaptırıldığının belirtilmesi oldu.Sebepleri ne olabilir?
  • Valla ben tavsiye ederim, özellikle de 98 ghiasını bulabilirsen çok iyi olur. Arabada yok yok. Bir de mondeonun hiçbir modelinde kronik sorunlar yoktur. İlk çıkanından son çıkanına kadar taş gibi arabalardır. Belçika Genk'teki ford fabrikasında üretilirler. Aynı fabrikada Volvo S60'da üretilir.

    Temizini bulursan çok memnun kalacağına inanıyorum. 2.0 motoru ve otomatik vitesi dert etme. Çok sert kullandığında bile yakıt s.içi 12,5-13 lt.yi geçmez. Sakin kullanımda da 9 lt civarı yakar. Zaten 2.0 kullanıyorsun, bilirsin.

    Bir de şu aldın mı satamazsın, son sahibi olursun laflarını aklım almıyor. Niye satılmasın ki? Her malın bir alıcısı vardır. Mesela ben bundan sonra imkanlarım izin verdiği sürece 2.0'dan ufak araba almamaya yemin ettim.
  • Şanzımanın yeni yaptırılması olayı şöyle. Otomatiklerde baskı balata yerine tork konvertörü vardır. Bu parçanın üzerinde de baskı balataya benzer, üzerinde misket gibi çelik bilyalar olan bir disk vardır. Bu bilyalar zamanla aşınır doğal olarak. Zamanla dediğim, temiz kullanılmışsa 180 - 200 bin km kadar götürür. Sonra bunların yenilenmesi gerekir. Bunun için şanzıman dağıtılır, bilyalar ve disk değiştirilir. Masrafı da 1 milyar civarıdır. Manuel arabada 180 bine bine kadar 2 kez baskı balata değiştirsen de masrafı o kadar olur zaten. Neyse, bilyalar iyice aşındığı vakit araba vitese geçmez, geçse de geri atar. Yürümez yani. Biz milletçe otomatik arabadan pek anlamadığımız için, basit bir aşınma olan bu olayı vay anasını flaancanın arabası şanzıman dağıtmış olarak algılarız. Serviste gerekeni yapıldıktan sonra da şanzıman yeni yaptırılmış olur.
  • seninle aynı kafadanız galiba .benım yakıttan yana şıkayetim yok. motor 2.0 olacak.mondeodaki özellikleri başka bir araçta çok daha yuksek fıyata ancak bulabılırsın.zatenn bende bulabılırsem ghıa serınden duşunuyorum şu ankı sierradan da memnunum ama motor aksamı problem çıkartıyor ve parça sorunu yasıyorum (şu anda ateşlemesıyle ugrasıyorum zaten) .Ayrıca klıma ,abs,hava yastığı vs.de yok. yanı şimdi mondeo ghıaya hayır denırmı?
  • Avdr verdiğin bilgi için çok teşekkurler. bu bılgıler çok ıyı oldu.(ilk arabamda 87 2.0 otomatik taunus idi ve çok rahat kullanımı vardı.ama mondeolar için o şeilde belirttiklerinde teredddüte düştüm.)
  • Çok iyi edersin arkadaşım geçen yıl bende vardı. gerçekten güzel bir araba. İsteklerine yanıt verecektir. Söylendiği gibi çok da yakmıyor. Forumda arkadaşların dediği gibi Ghia sını bulursan al derim
  • Ford satışında çalışan arkadaşımdan otomatik ikinci el (takastan gelen araçlar oluyor) mondeo sordum. Otomatiklerde sanzıman problemi olduğunu , biraz beklememi söyledi. Yani 1-2 ay gibi. Sağlam ve temiz bir otomatik mondeo olduğu zaman haber verecek. Demem o ki arabayı bul, ama almadan önce yetkili bir Ford servisinde kontrol ettir. Güle güle de kullan. Ghia olursa da bazı ek donanımlar geliyor ama alırken de fiyatı ona göre değişiyor. Senin için ekstralar önemli değilse hiç Ghia almana gerek yok. Ekstralar genel olarak, yan hava yastıkları, cruise kontrol, çok çok elektrikli koltuk gibi şeyler..
  • Telesto verdiğin bilgiler benim için çok değerli,çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: a.stell

    Harunpal ben bu mondeoyu binmek için düşünüyorum.Ticari mantıkla hareket etsem zaten şu andaki nesli tükenen sierra ya binmezdim.(Model önemli değil yeterki FORD olsun)

    herkesın bır ıdealı olmalı derler ya bencede oyle olmalı. su kısacık hayatta sevdıgı seyleri yapmalı. anladıgım kadarıyla sende arabaya bınerken sadece ayagımı yerden kessın dıye degıl arabadan zevk almak ıcın alıyorsun o zaman ıyıde secım yapıyorsun mondeo gercekten guzel araba ınsalallah ıstedıgın gıbı bır mondeo bulursun
  • Mondeo tam bir mercedes gibi araba, güç konfor, yol tutuş, 2 lt keyif cabası fiyatı şeker, sıralı lpg taktınmı km de 150 bin lira , daha ne olsun ..
  • 98 model mondeo ghia hatcback sahibiyim. arabanın özelliklerini saymama gerek yok full dür. açık mavi renkte. sıfır araba alacağımdan satıyorum. arabanın herhangibir eksiği yoktur. 11000ytl civarı vermeyi düşünüyorum. ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
    tel 0532 5765976
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetozbey

    98 model mondeo ghia hatcback sahibiyim. arabanın özelliklerini saymama gerek yok full dür. açık mavi renkte. sıfır araba alacağımdan satıyorum. arabanın herhangibir eksiği yoktur. 11000ytl civarı vermeyi düşünüyorum. ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
    tel 0532 5765976


    Benim bi arkadaş ilgilenebilir, o kasa otomatik mondeo arıyordu. Kaç km., nerede, lpgli mi, vuruğu kırığı var mı, ne renk? pm'den görüşelim.
  • 1997-2000 model aralığındaki mondeolarda donanım ve motor olarak farklılık var mıdır. Bildiğim kadarı ile 1998 modelden sonra dijital klima var ama emin olamadım. Eğer çok bi fark yoksa 97 temiz mondeo tercih sebebi olabilir mi?

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eiskent

    1997-2000 model aralığındaki mondeolarda donanım ve motor olarak farklılık var mıdır. Bildiğim kadarı ile 1998 modelden sonra dijital klima var ama emin olamadım. Eğer çok bi fark yoksa 97 temiz mondeo tercih sebebi olabilir mi?

    Saygılarımla.


    bu modellerde parça fiyatlarının pahalı olduğu söyleniyor forumda. kullanan biri ayrıntılı bir yorum yazsa keşke.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.