Şimdi Ara

Disk belleği hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Ram 4GB, Disk belleğini ise 2GB yaptım ama bilgisayar 4GB 'ı geçince uygulamalar çöküyor, acaba disk belleğini kullanmıyor olabilir mi bilgisayar?

    64bit win8.1

    Sağolun



  • Bilgisayar 4 GB geçince ne demek acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Bilgisayar 4 GB geçince ne demek acaba?

    yani 4 Gb tan fazla bellek ihtiyacı doğunca
  • baser kullanıcısına yanıt
    Win 8 üzerin geniş bir bilgim yok, daha ziyade win7 üzerinden cevap vereceğim ancak aralarında pek farklılık olacağını zannetmiyorum.

    Win 8.1 64 işletim sistemini çalıştırmak için min. 2 gb ram e ihtiyaç duyar, diğer açılışta çalışan programları da dahil edersek min 3 -3.5 gb kadar ram ihtiyacı doğacaktır. Şayet normalin üzerinde açılış programı yüklü ise bu rakamında artacağını hesaba katmak gerekir. Toplamda mevcut ram miktarının hemen hemen tamamını kullandığını düşünmek gerekir, zaten geriye de pek bir şey bırakmamış. Bu durumda disk belleğine ihtiyaç duyacağı kesin.

    Win7 de windows ramin tamamını tüketmez, acil ihtiyaçlar için bir miktar ayırır ve kullanmadan bekletir. Bu takribi %25-30 civarlarına denk gelir. Win 8.1 de de aynı olacağını tahmin ediyorum. Bu durum da zaten siz bilgisayarı açıp win 8.1 işletim sistemi yazısını gördüğünüzde mevcut 4 gb ramin tamamı kullanılıp, ayırdığınız 2 gb disk belleği bölümününde 1.5 gb hali hazırda kullanılıyor olmakta. Eh bu durumda ya 500 mb (0.5 gb) (takribi bir değer olduğunu unutmayınız) ya kalmıştır yada mevcut ram ve disk belleği tamamı ile kullanılmıştır, öyle ise fazladan herhangi bir uygulama açarsanız çökme kaçınılmaz olacaktır.


    Bana Nasreddin Hoca'nın eşeği hikayesini anımsattı. Hoca'da eşeğinin çok yem yediğinden şikayet edip bir gün miktarı düşürmeye karar verir, her gün bir miktar daha kısar. En son yarım avuç arpaya kadar indirir, bir sabah yine yem vermeye gittiğin de eşeğini ölü vaziyette bulur ve o muhteşem son sözünü söyler ! Tüh be! Tam da alışıyordu, biraz daha dişini sıksaydı...

    Benim anlamadığım mevcut disk belleğini neden kırptığınız. 8 gb geçen bir ram miktarına sahipseniz disk belleğini tamamı ile kapatmanız çok anlamlı olabilir (malum ram hızları [ssd disklerden daha hızlıdırlar] ile hdd nin hızlarının karşılaştırılması dahi mümkün değil, bunu anlarım.). Ancak zaten ucu ucuna yeterli olan bir ram miktarını neden kıstığınızı anlamlandıramadım. Kaldı ki disk belleğini tamamı ile kapatsanız da, windows kullanmasa dahi bir tedbir olarak mevcut ram miktarının %25 kadarlık kısmına tekabül eden oranda bir değeri disk belleği olarak her halûkarda ayırmaya devam edecektir. Yani widnwosu kandırmanız mümkün değil .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 7 Ocak 2015; 20:06:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.