Şimdi Ara

Electrolux Ultra Silencer USENERGY 61db Elektrikli Süpürge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ürünü almadan önce hemen hemen tüm markaların toz torbalı ve en sessiz modellerini yerinde görerek ve çalıştırarak inceledim. Sessizlik konusunda daha sessizi yok. Bosch un 59 db olan bir modeli var ama gerçek anlamda yanyana çalıştırınca usenergy bence daha sessiz veya aynı diyebilirim.

    Ürün kutusu içerisinden tüm filtreleri , sert zeminler için ince başlık ve 2 adet s-bag toz torbası çıkıyor.

    İki kez denedim. İlk izlenimlerim şunlar. Makine çok çok sessiz. Öyle ki, diğer odadaki insanlar benim salonu süpürdüğümü anlamamış. Tam güçte emiş gücünün, yüksek olmasından başlık halıya çok yapışıyor. Bu durumu ilk etapta gücü kısarak aştım. Sonra daha ayrıntılı olarak eksi ve artı yönlerini yazacağım.

    19.09.2015 izlenimleri.
    Yaklaşık 9 aydır kullanıyorum. İzlenimlerim şunlar;
    Ses seviyesinde değişiklik yok. Güç kaybı yok. İlk günkü gibi sessiz. Kırılan bozulan parçası yok. Orjinal sbag toz torbası yerine pazardan aldığım bezden yapılmış muadillerini kullandım daha ucuz diye. Başlığı çok gösterişli ancak çok ama çok kullanışsız. Sadece sert zeminler için iyi.
    Halının her türlüsü için çok kötü. Çok yoruyor halıya çok yapışıyor. Halı süpürmek işkence. İnce halı yolluklar v.s. süpürülmüyor yapışıyor, sürekli eğilip güç ayarıyla oynamak gerekiyor. Bu başlığı üretmeden önc hiç mi test etmemişler anlamadım. İleri iterken süpürmek mümkün geri çekerken zıplaya zıplaya geliyor. Gücü iyice azaltmam gerekiyor. Gücü azaltacaksam da neden güçlü bir makine alayım ki.
    Diğer bir eksi yanı dikdörtgen yani oval borusu ve başlık girişi. Başka başlık alayım diyorum bundan dolayı alamıyorum. Piyasada hepsi standart yuvarlak borulu fakat silencer ın anlamsız dikdörtgen. Yani sırf gösterişli olsun diye anlamsız hiç bir artısı olmayan standart dışı bir boru koymuşlar.
    9 Aylık kullanım neticesinde sonuç olarak, düşük sesi ve sağlamlığı dışında önermiyorum. Süpürge yapmak işkence. Sadece laminant gibi sert zeminler için kullanılacaksa iyi. Halılar için kesinlikle önermiyorum. Tipine sesine aldanıp almayın.

    27.02.2018
    Başka başlık ile kullanmaya devam ediyorum. Samsungun başlığını buldum bir yerden onu kullanıyorum. Halıya yapışmıyor ve yormuyor. Ovali yuvarlağa dönüştüren parça aldım onunla standart başlıklar kullanılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaze80 -- 27 Şubat 2018; 21:17:13 >



  • Ben de aynısını aldım. Gerçekten çok sessiz. Emiş gücü de iyi. Ultraflexin başlığı buna oluyor mu acaba? Olsa süper olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorcery

    Ben de aynısını aldım. Gerçekten çok sessiz. Emiş gücü de iyi. Ultraflexin başlığı buna oluyor mu acaba? Olsa süper olur.

    Çok benziyor muhtemelen uyar. Tam emin değilim.
  • Bende aldım teknosa dan daha gelmedi bakalım 3 yıl sonra yeniden torbalıya döndük. Gelince inceleme yaparım artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi de 35mm yuvarlak girişi olan turbo başlığı çalıştırmak için ovali daireye çevirecek emiş ucu adaptör arıyorum. Onun da incelemesini yazarım.
  • Arkadaslar neden toz torbali tercih ettiniz? Electroluxun 999 tl olan bir modeli var onu almayi dusunuyodum bende sizi toz torbaliya yonlendiren ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acemi85

    Arkadaslar neden toz torbali tercih ettiniz? Electroluxun 999 tl olan bir modeli var onu almayi dusunuyodum bende sizi toz torbaliya yonlendiren ne oldu?

    Sanırım torbasızlarda toz haznesini sık sık boşaltmak gerekiyor, toz torbasının değişim süresine kıyaslarsak. Ayrıca çoğu kişi toz haznesini boşaltırken toza maruz kaldıklarından yakınıyor. Maskelerden falan bahsediyorlar. Çok meşakatli oluyor sanki. Torbalılarda 2ayda bir torbasını senede bir filtresini değiştiririm yeter. Ayrıca 1 hafta boyunca binbir zahmetle süpürdüğüm tozu tekrar solumak zorunda kalmam diyerekten torbalılara yöneldim. Electrolux USORIGINDB ya da MİELE S8310 birini alıcam artık. Tabi herkesin ihtiyacı ve beklentisi farklıdır:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acemi85

    Arkadaslar neden toz torbali tercih ettiniz? Electroluxun 999 tl olan bir modeli var onu almayi dusunuyodum bende sizi toz torbaliya yonlendiren ne oldu?

    Cyborg un bahsettiğine ek olarak toz torbalı daha pratik ve ses olarak daha sessiz. Toz torbasızlar cazip geliyor insana ama kullanım olarak torbalı daha iyi.

    USENERGY yi tercih etmemin bir nedeni de 800watt nominal çalışma gücüyle güçlü emiş gücü. Diğerlerine göre 1/3 oranında daha az elektrik tüketimi var.
  • En ucuz nerden alabilirim arkadaşlar? Şu an gittigidiyorda 500 TL + 50 TL bonus + avantajix %5 para iadesi var. Siz ne kadara aldınız?
  • Acemi85 A kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık aynı fiyatlar soz konusu. Ben teknosa dan aldım 499 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 499 tl den %5 indirim 474 liraya almıştım n11 den.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaze80 -- 5 Ocak 2015; 12:10:09 >
  • USENERGY ile USORIGINDB arasında ne fark var:
    emiş güçleri vs aynı mı acaba? ikiside aynı fiyat 500 TL

    birde bunların emiş başlıklarının iyi olmadığı söylenmiş. Kolayca yerde sürülmüyormuş
    Daha iyi başlık takılabilirmi acaba ?

    hatta elle tutulan yeri de farklı olan borular var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 13 Ocak 2015; 14:32:39 >
  • Aralarında emiş gücü, ses farkı var..

    USORIGINDB
    Product Features

    Noise levels IEC 60704-3, dB (A) 65
    The maximum air flow, l / s 40
    The maximum negative pressure, kPa 29
    Suction power, W 340
    Maximum engine power, W 1,800
    Operating m 12

    USENERGY
    Product Features

    Noise levels IEC 60704-3, dB (A) 61
    The maximum air flow, l / s 35
    The maximum negative pressure, kPa 24
    Suction power, W 240
    Maximum engine power, W 1,000
    Operating m 12

    http://www.electrolux.ee/Tooted/Koristus/Tolmuimejad/UltraSilencer/USORIGINDB/
    http://www.electrolux.ee/Tooted/Koristus/Tolmuimejad/UltraSilencer/USENERGY/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allaturcha

    USENERGY ile USORIGINDB arasında ne fark var:
    emiş güçleri vs aynı mı acaba? ikiside aynı fiyat 500 TL

    birde bunların emiş başlıklarının iyi olmadığı söylenmiş. Kolayca yerde sürülmüyormuş
    Daha iyi başlık takılabilirmi acaba ?

    hatta elle tutulan yeri de farklı olan borular var.


    Ses seviyesi ve elektrik tüketimi usenergy de daha düşük. Emiş başlığı girişi oval yani dikdörtgen gibi. Yuvarlak 32mm girişi olan başlık kullanmak istersen oval çıkışı 32mm yuvarlağa çeviren adaptör var internette. Onu kullanman gerekir.
  • Güncel olarak Cihazın 9 aylık kullanımı sonucundaki izlenimlerim ilk mesajımda.
  • Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB süpürgeyi iki yıla yakındır kullanıyorum. Emiş gücü yüksek ve sessiz. Ancak halıya yapışıyor ve atlama yapıyor. Süpürürken halıya yapışmasından mütevellit süpürgenin sapının içindeki çentik aşındı ve süpürürken düğmeye basmadan sap kendiliğinden çıkıyor. Aynı şekilde 3 ü bir arada aparatın küçük dişleri silindi. Açık bir şekilde kendiliğinden durmuyor. Ankara'da sadece dört servis var sadece birisi süpürge ile ilgileniyor. Hortum ve ucu değiştirmek için gittiğimde bu aksesuarların garanti kapsamında olmadığını hortumun arasındaki parçanın 75,00 TL olduğunu 3'ü bir arada ucun ise 50,00 TL olduğunu söylediler. Açıkçası paramla rezil olduğumu düşünüyorum. Kullanıcı ile alakalı bir durum değil. Halıya yapıştığı için kas yaparcasına çekmeniz gerekiyor. Bu nedenle hortumun arasındaki aparatın çentiği aşınmış. Koca Ankara'da 4 servis var. Pişman oldum. Anneme aldığım Philips Marathon 7 senedir sorunsuz çalışıyor. Takdir sizin. Aksesuar kalitesi ve garanti kapsamında sıkıntı var. Tüketici hakem heyeti yolu göründü bana.
  • Merhaba arkadaslar bizde bu modeli almayi dusunuyorduk fakat yorumlardan sonra vaz gectik, bu fiyat araliginda onereceginiz baska model var mi 700-800 tl civari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz gerçekten sessiz ve emiş gücü yüksek. Ancak üstteki yorumun aynısı başıma geldi. Sapı borusu başlığı vs problemli. Servis aylar sonra parçayı getirtti. O da şikayet ettiğim halde. Halı süpürmek tam bir işkence. Arçeliğin ve Bosch un toz torbalı sessiz modellerini bir incele istersen. Bir de borusu standart yuvarlak boru olsun. Dikdörtgen borulu sakın alma arıza olunca ne uç bulabiliyorsun ne de sap. Buldukların da çok pahalı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaze80 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler sizin yorumlarınızdan sonra vaz geçtik almaktan. peki önerebileceğiniz başka cihaz var mı?
  • Puitu kullanıcısına yanıt
    benden size tavsiye arçelik-beko grubundan bir model araştırın bence servis yaygınlığı çok önemli, benim philips konusuna da göz atın ...https://forum.donanimhaber.com/philips-fc-8657-elektrikli-supurge-incelemesi--108495407#108495407

    @Puitu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.