Şimdi Ara

Mtv sitesinde cezalarım görünüyor (tebliğ filan edilmedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 45 gün önce tebliğ edildi şeklinde yazmışlar , suçumun ne olduğu nerede olduğu vs yazmıyor .. Seri no vb bilgiler var ..bana tebliğ edilmediği için geçerli mi ve de detayları (yani nerede neden yazmışlar) onu nasıl öğrenebilirim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bazen muhtarlarada bırakıyorlar diye biliyorum. Bence muhtara uğrayıp sorun.
  • muhtarlıklar balya balya tebligat ile gelen cezalarla dolu. postacı gelir adreste muhatap bulamazsa kimi zaman ihbar kağıdı bırakarak muhtarlığa gider. bazen bırakmayabiliyorlarda. muhtarlıkta kaydınız varsa oraya cezayı bırakır. bıraktığı gün tebliğ tarihi olur ve süreniz başlar. kapınıza veya posta kutunuza bırakılan ihbar kağıdı kaybolsun yada başka birisi alsın size haber vermesin sonuç farketmez. cezaların nasıl gönderildiği ile ilgili yaptığım araştırmanın sonucunda edindiğim bilgiler bunlar. kaydın hangi muhtarlıktaysa oraya uğra bana ceza geldi mi diye sor hocam. Tebligat Kanununun ilgili maddesi:

    Tebliğ imkansızlığı ve tebellüğden imtina:

    Madde 21 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/7 md.)

    Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir ve memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.




  • Bende 2 defa cezalı ödedim web sitesinden görüp. Muhtarlığa baktım tebliğ falan yok. Posta kutusunda da uyarı tebliğ hiç birşey yoktu. E-mail atsalar daha güvenilir. Ya da sistem yapmışsın e-devlet üzerinden veya sms ile bilgilendir. Yok, önce posta yolu ile tebliğ edilecek, cezaya girince sisteme işliyorlar. Saçmasapan bir düzen. Maksat PTT'de nasiplensin biraz. Postacıya verilen evrak allaha emanet zaten. Tüketici Hakem Heyeti kararımda gelmemişti, gidip elden almıştım. Bence tamamen PTT'nin ve postacıların işgüzarlığı bunada devletin çanak tutması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.