Şimdi Ara

Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.004
Cevap
23
Favori
77.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Vestel'in ek vergi isteği kabul edildi.


     

    Geçtiğimiz günlerde Vestel'in ithal ürünler için ek vergi talep etmesi kullanıcılardan büyük bir tepki toplamıştı. Bugün ekonomi bakanı Nihat Zeybekci ise ek vergi uygulamasından etkilenecek ürünlerin listesini yayınladı.

     

    Nihat Zeybekci'nin açıklamasına göre yerli olmayan cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve televizyonlara ek vergi getirilecek. “Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” şeklinde demeç veren ekonomi bakanı sözlerine "İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var. Biz koyacağız." dedi. Uygulamanın yerli üreticinin pazar payını arttırması hedefleniyor. 



    Ek vergi oranının henüz belli olmadığını söyleyen Nihat Zeybekçi bununla ilgili soruşturma açıldığını ve oranın 2 ay içinde belirlenip uygulamaya geçileceğini söyledi.Artan dolar kuru ile elektronik ürünlerin fiyatları zaten artmış durumda, ek vergi ile daha da artacağı söyleniyor. Ekonomi bakanı ise artan fiyatlar ile ilgili “Anti-damping vergisi konurken içeride vatandaşımızın tüketimde aşırı fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz, ters etki haksız rekabet şeklinde bir durum oluşturmadan bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi. 



    Resmi Gazete'de yayınlanan yazı için tıklayın

    Vestel'in başvuru yazısı için  tıklayın









  • Almanya Asgari Maaş : 1.473 Euro.

    Yani Almanyalı bir vatandaş hiç yemeden içmeden ortalama 11 ayda bu arabanın parasını biriktirebiliyor.

    -----------------------

    Türkiye Asgari Maaş : 1.273 TL.

    Türk vatandaşı ise hiç yemeden içmeden 40 ayda biriktirebiliyor o parayı.

    Ülkelerin enflasyon farklarını ise saymıyorum. Sen Euro'yu bizim açımızdan dikkate alıyorsun adamların ana parası zaten euro.
    Senin dilinin kemiği yok.Senin günlük kazancın 4000 lira değil miydi? Senin gibisinin kuyrukla ne işi olur? Bastırır parayı alırsın. Senin abin 60'lı yıllarda veya 70'lerin ilk yıllarında mı doğdu ki kuyruğa girdi? Sen bunu hatırlıyorsun yaşın büyük ama forumlarda geziyorsun öyle mi? Ambargo harici 80'li 90'lı yıllarda kuyruk mu varmış? Neyin palavrasını sıkıyorsun sen ya.
    Eleştirip durduğun yıllarda sağ hükümetler doluydu.Solcular dediğin senin kaç yıl yönetmiş? 90'lı 80'li yıllarda solcu muydu yoksa?
    Bırak bu her şartta propaganda yapmayı.Kimse siyasi cahil değil burada.Hangi yıllarda hangi hükümet iktidardaydı biliyoruz.Karneyle ekmek almayı 40'lı yıllarda yaşamış bu ülke senin baban bile görmedi.
    Vestel'in sağlık çalışanları için dizüstü kampanyası vardı yıllar önce. dizüstünü eve kargoladılar. ürün geldi. açtım kullanmaya başladım ki kendiliğinden restart etmeye başladı. servise götürdüm. 15 gün içerisinde birebir değişim istersem olacağı için kabul ettiler değiştirdiler. yeni gelen üründe restart yoktu ama klavye takımı o bölge tuşa batığınızda çat çut ses geliyor çöküyordu. üstüne düşmedim. aradan zaman geçti. bir tanıdığın yanına vestel bayiisine gittim. sohbet arasında durumu anlattım. bayiinin sahibi bölge müdürünü direk aradı. müdüre de anlat dedi. adama da yaşadığım tüm süreci anlattım. bir kaç saat geçmedi 212li bir numara aradı. dedi vestel mhden arıyoruz. bu bilgisayarcıya götürün. götürdüm bıraktım. 2 hafta geçti. aradılar gittim aldım. klavye takımı değişmişti. sonra başka bilgisayar alınca ablama verdim o bilgisayarı. o da tesadüfen servisle irtibata geçmiş. bana bilgilerimi sordu vestelde benim adına olduğu için. aradan baya bir süre geçti. ablama ne olduğunu sordum. o dizüstünü aynısıyla değiştirmek istemişler. aynı model olmadığı için yeni üst bir model vermişler. yani demek istediğim hayatım boyunca gördüğüm en ilgili servis Vesteldeydi. ama gel gör ki servisle uğraşmak zaman kaybı. bu insanı yoruyor. MH kadar ürün kalitesini de kontrol etseler kesinlikle başa yarışır.
  • Zaten aşırı fiyatlara maruz kalıyoruz.

    Vestel almayın, aldırmayın.

    İstek üzerine edit:

    Haberi yayarak katkıda bulunmak için imzaları değiştirmek isteyenlere hatırlatma olsun



    Ek: Haberi olmayanlar varmış, change.org kampanyası da var.

    https://www.change.org/p/vestel-%C5%9Firketler-grubu-vestel-almay%C4%B1n-ald%C4%B1rtmay%C4%B1n



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 6 Mart 2015; 0:31:48 >




  • Bence Vestel baştan müşteri kaybetti.

  • Yerli üreticiyi desteklemek istiyor iseniz onun vergini düşürün neden vergiler yüksek iken dahada arttırma çabası

  • Daha da Vestel alırsam aklımı...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • inş. yabancı markalarda bu vergiden etkilenmemek için fiyat indirirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionel1 -- 24 Aralık 2014; 16:10:32 >
  • Ulkedeki urunlerin fiyati zaten ortada..Yurtdisinda benim 2400 liraya aldigim telefonu 1400 liraya alabilecek,veya cinden mukemmel cihazlari 100-150 dolara getirebilecek insanlari goruyorum.Ve gercekten imreniyorum.Devlet,sadece bir markaya destek verecekse bi anlasilabilirligi yok.Ha illa destek vereceklerse uretsinler adam akilli snapdragonun eline veren bi islemci,m8 in canina okuyan bir stabilite,o zaman aliriz tamamda,kusura bakmayin daha demin onumuzdeki 30 yilda bile gerceklesemeyecek seyler saydim.Kurun bi arge takimi,pardon buda onumuzdeki 10 yildi..Neyse yapin bir yolsuzluk patlatib satislari,ha bu sefer yanilmiyorum..bu uzun adam geldi geleli var zaten..Velhasil kelam,sen ulkendeki vatandasa vergiyi bindirip cebine indirirsen,bu markayi alacaksin diye diktatorluk taslarsan,kimsede o firmadan toplu igne bile almaz,Iflas bayragini cektirir.Bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun parasindan cok vergisini oduyoruz. Bilincli bir toplum oldugumuz icin bunlari sorgulamak olur mu hic.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almıyordum. artık önünden geçmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öteki tarafta iki elim yakanızda olacak kan emiciler. Lanet olsun sizin elinize düşürenlere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailecek hiç Vestel ürünü almadık. Beyaz eşya ve küçük elektrikli ev aletlerinde tercihimiz genelde Arçelik olur. Televizyonda ise Sony kullanırız yıllardır.

    Bunun üzerine Vestel telefon, tablet, PC ve televizyon alır mıyım? Büyük konuşmak istemem ama almam.

    Ucuz Çin ürünleri alırım, yine Vestel almam.
  • Adamların zaten mentalite belli niyet belli ki zaten açıklamada da gayet net vurgulamış.

    Nihat Zeybekci'nin açıklamasına göre yerli olmayan cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve televizyonlara ek vergi getirilecek. “Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” şeklinde demeç veren ekonomi bakanı sözlerine "İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var. Biz koyacağız." dedi. Uygulamanın yerli üreticinin pazar payını arttırması hedefleniyor.

    Adamlar koymalara doyamadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 24 Aralık 2014; 16:19:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada vergi soygunu yapan devleti de unutmayalım. Onlar da dünden razıymış.

    Ensesine vurup lokmasını ağzından alsan ses etmeyen böyle kerizleri bulmuşlar, tabi soyarlar.
  • Z4 alıp yurt dışına çıkana kadar kullanacağım. Allah bu aç gözlü işe yaramaz firmaları da bildiği gibi yapsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir kac haftadir aldigim en kotu haber.

  • Asıl endüstride kullanılan ürünlerde, küçük orta ölçekli firmaları koruyacak ürünlerde böyle bir şey yapmalısınız. Teknolojiyi tabana yaymak ve girişimcilere yol açmak için bu işe yarar. Vestel tarzı para piyasa sorunu olmayan firmaları ise rehavete sürükler. Yine düşünülmeden ayak üstü yapılmış bir uygulama daha!!!

  • Vestel su satsa onu bile almam artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestel kendi ayağına sıkıyor.
    konulan vergi cüzi bile olsa bilinçli, teknolojiyi yakından takip eden kitlede derin bir nefret uyandırdı kendine. böyle şeyler kolay kolay unutulmaz. umarım vestel'i zor günler bekler. :)
  • Vestel markası benim için bitmiştir
  • ne biçim insanlar tarafından yönetiliyoruz, adamlar yerli üreticiye destek için onların ürünlerine vergi indirimi yapıp bizlere cazip hale getirmiyor da tüm rakiplerine zam yapıp bizi vestelin kucağına itmeye çalışıyor. git gide daha iğrenç düzenlerin sabitleştiği bir ülke oluyoruz şaka gibi

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.