Şimdi Ara

SolidRun MicroSOM CuBox-i Goruslerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, bu cihazi degil ama resimdeki haliyle HummingBoard lu C1000QM-D2048-GE-W modelini test etme imkani buldum. Kutulu halde donanimi CuBox-i4Pro ya karsilik geliyor. Minix in alternatifi olarak cihaz arayisim bir suredir devam ediyor, elimde test etme imkani gecince paylasmak istedim. Cihaz 140$ a satiliyor, israil kokenli SolidRun firmasi tarafindan uretiliyor. Cihazin android haricinde bircok dagitima destegi var ornegin openelec, geekbox ve farkli linux dagitimlari. Ben testlerimi openelec ile yaptim.

    Cihaz chipseti cok yeni sayilmaz, freescale tarafindan uretilmekte ve ARM-9 mimarisini kullaniyir. 1.2 Ghz de calisan dort cekirdege sahip ve GPU ise vivante tarafindan uretilmis. Vivante farkli chipset ureticileri icin farkli urunler sunuyor. Cihaz uzerinde 2GB RAM var ama hafiza eklenmemis. Mikro-sd kart ile boot islemini gerceklestiriyorsunuz.

    Firimware in sd karta aktarilmasi cok basit, indirdiginiz imaj dosyasini sd karta yazdiriyorsunuz. Cihaza taktiginida sd kart uzerinden boot ediyor. Ilk acilis cok yavas ama sonraki acilislar gercekten cok hizli. En fazla 4-5 saniye icerisinde cihaz acilmis oluyor ve karsimiza XBMC ekrani cikiyor. Cihaz ile ilgili ayarlari XBMC uzerinden yapiyorsunuz, WIFI, Network ayarlari icin XBMC ayarlar bolumunde openelec sayfasi yer aliyor.

    Cihaz hizli sekilde kablosuz aga baglaniyor. Ssh kullanarak uzaktan kontrol yapabiliyorsunuz. Disk mount etme vb. linux islemlerini cok rahat yapiyorsunuz.

    Yorum olarak, cihaz performansi cok iyi DTS-HD Master ve Dolby Digital TrueHD ses formatlarini destekliyor. AVR ekranimda, sesi HDMI uzerinden passhtrough yaptigimdan bu formatlari gordum. Elimdeki yuksek kalite video dosyalarini sorunsuz acti ve oynatti. Wifi uzerinden bant genisligi cok iyi degil, minix neo x8 e gore daha kotu ciddi takilmalar yasadim. Beli dusuk kalite videolar icin katlanilir ama yuksek kaliteli videolarda sorun oluyor. Bircok tvbox da bu sorun mevcut ben mukemmel onali gordum belki yeni cikan 5.0 Ghz AC yuksek bant genisligi destekli cihazlar daha iyi olabilir.

    Ethernet tarafinda ise sorunsuz. Gigabit destegi sunmasina karsin bant genisligi 470mbps ile sinirlandirilmis. Beni tatmin etti. Nas uzerinden yuksek kalite videolari cok rahat izleyebildim.

    Ben cihazi HD ses formatlarini desteklemesi ve android haricindeki diger firmware lere destek vermesi acisindan tavsiye ediyorum. Belki forumda kullanan arkadaslar vardir, fikirlerini duymak isterim. Ben yakin zamanda CuBox-i4Pro modelini siparis etmeyi dusunuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 23 Aralık 2014; 17:22:02 >







  • Üstad ,

    Eğer donanımsal anlamda Minix Neo 8X'i aratmayacak bir cihazsa ( ki öyle gözüküyor ) tadından yenmez. Bugün Cubox i4-Pro'yu inceleme şansım oldu sitede. Çok minik bir cihaz olmasına rağmen popüler olması boşuna değil demekki. Üstelik yazılım desteği çok iyi diyorsun.

    Hadi sen öncelik yap ve bende seni takip edeyim.Alalım bu cihazlardan birer tane. Sonuçta ya batarız ya çıkarız :)))))))

    Yalnız şunu anlamadım. Cihazla hangi sistemi kullanmak istersek o sistem yüklü SD kart ile mi alabiliyoruz ? Nedir bu SD kart hikayesi ? Çünkü 8 GB'lık SD kart seçeneklerinde Android 4.4 ve openELEC diye 2 alternatif seçenek sunuluyor alım esnasında. Illaki birisini seçeceğiz sonuçta.

    http://www.solid-run.com/product/cubox-i4pro/

    Son olarak fiyat anlamında şu anda indirimde gözüküyor bahsettiğin ürün ama ne zamana kadar devam eder bu indirim orasına belli değil. Acaba Yılbaşı dolayısıyla yapılan bir indirim falan mı ? Ne dersin ?

    Papirus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Aralık 2014; 22:10:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, cihaz gercekten cok guzel. Ama fiyati rahatsiz ediyor biraz daha uygun olsa gozum kapali alicam.

    Cihazi mikro sd kart ile boot ediyorsunuz. Alirken de hazir olarak image lanmis sd kart secenekleri sunuyorlar, Android veya Linux tercihinize gore.

    Minix ve bazi cihazlarin 25 fps ve uzeri ozellikle hdtvrip videolarda sorunlar cikarabildigini okumustum. Bunu bazi videolarda gozlemledim. Sorunlu videolardan bir tanesini Cubox-i sorunsuz calistirdi. Dun yine daha fazla deneme yaptim HD seslerde hicbir sorun yok cihaz gayet akici ve sorunsuz. Ethernet uzerinden NAS ta yeralan yuksek kalite videolari takilma ve atlama olmadan izledim. Ileri geri sarmada da hic bir takilma bekleme olmadi, tatmin edici idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 24 Aralık 2014; 10:13:51 >
  • http://www.solid-run.com/product/cubox-i4pro/

    ürünü bende beğendim türkiyeye kargoluyorlar mı acaba?
    ya da buralarda satan eden var mı?
  • Selamlar, evet urunu turkiyeye gonderiyorlar. Sorun cikmiyor, ama olurda gumruge takilirsa belki %20 vergi odeyebilirsiniz. Irtibata gecip kargo uzerine 100$ altinda fiyat yazmalarini isteyebilirsiniz.
  • zek kullanıcısına yanıt
    Ben de TV'ye bağlayıp film izleme amaçlı bakıyorum. Donanım olarak benzer Çin malı tv boxlar harici Raspberry-pi 2 ve Banana PI pro var... Onların fiyatı buna göre daha uygun duruyor... Kararsızım... Gerçi onları alsam bir de linux öğrenmek lazım... Bunda işletim sistemi de hazır geliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isletim sistemini sd karttan boot ediyorsunuz. Bunlar cok zor seyler degil ama sadece film izlemek icin linux yerine openelec veya android daha mantikli. Openelec linux tabanli kucuk bir isletim sistemi ve android'e gore cok daha hizli. Acilmasi inanin cok hizli. Openelec destekleyen cihaz fazla yok, yavas yavas cikmaya baslayacak bekleyebilirsiniz. Ama isimi gorsun yeter diyorsaniz en ucuz ve cok satilan android li modellerden alabilirsiniz. Fazla para vermeye gerek yok. Android li modeller icin 60-70$ dan fazla para kesinlikle vermeyin.
  • Himedia q5 var bende, o cihazın hızından memnun değilim... Minix var dediler onu araştırırken yabancı forumlarda bu cihazdan bahsedilmiş, forumdan direkt bu konuya düştüm... 3d destekli filmleri oynatmakta sorun yaşamayacaksak alınabilir gibi duruyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir sure minix in son serisini kullandim ama android in kisitlamalarindan oturu htpc kullanmaya karar verdim. Bunun oncesinde de bu cihazi almayi dusunuyordum ama fiyati ucuz degil, 100$ altinda olsa kesinlikle tavsiye ederim. Android tabanli cogu cihazlar ayni sayilir, wifi tarafina hic takilmayin, performanslari cok kotu gercekten. Fazla para vermeden bir cihaz secebilirsiniz, destegi iyi olsun cok satilmis olsun yeter. Sorun ciktiginda yeni firmware update i gelmesi cok onemli
  • HTPC düşünüyordum ama onlarında açılış hızları yavaş diye düşünüyorum. Son zamanlarda durum nasıl bilmiyorum... Zira wifi ile kullanıyorum bu cihazları ve wifi performansları hiç yüz güldürücü değil... Sizin kafadaki htpc konfigürasyonu nasıl... Belki o yönde kullanabilirim tercihimi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imzamdaki sistemi kullaniyorum acilisi android den kat kat hizli emin olun. Windows 8.1 ile kullaniyorum, SSD kullandigim icin cok hizli. Kullandigim kasayi saymazsak bana maaliyeti inanin android li bir cihaza yakin bir tutara geldi. Sadece ozel bir kasa istedigim icin kasa biraz maaliyetli oldu. Dark firmasinin guc kaynakli mini-pc kasalari mevcut 100 - 120 tl civarinda tercih edilebilir.
  • Selam ,

    Bir zamanlar bu ürünün üzerine düştüğüm için araştırmış ve firmasıyla bir yazışmam olmuştu.

    Öncelikle SolidRun yazılım anlamında popüler bir firma ama yazılım maalesef yetmiyor.Ürününde stabil olması lazım.

    Bunu şu açıdan yazıyorum.Bu ürün hakkında forumlarda USB'den taktığınız HDD'lerin sağlıklı çalışmadığı konusunda duyumlar var.Yani tek USB porttan taktığınız HDD'lerin güç anlamında sıkıntılar yaşadığı söyleniyor.Galiba USB porttan aldığı elektrik gücü yetmiyormuş.İki uçlu USB kablo kullanmayı tavsiye ediyorlardı.

    İyide kaç tane USB girişi var ki cihazda ? Dolayısıyla bu olumsuz bir durum.

    Diğer yandan firma ; ürünün düşük bedelle göndermeyi kabul etmemişti hatırladığım kadarıyla.
  • Selamlar Ertugrul abi, naslsin? umarim iyisindir, epey zamandir gorusemedik. Ertugrul abinin de bahsettigi gibi USB tarafi dogru, 2.5" lik diskleri ceviremiyor. Eksta guc gerekiyor. Ama dedigim gibi kutulu tarafinda durum ne bilmiyorum, benim kullandigim kartta disikleri ceviremiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 13 Şubat 2015; 14:21:51 >
  • O zaman htpc'ler daha anlamlı oluyor... Disk okuma problemi önemli.. Bu modelide eliyoruz şu halde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten ben baştan eledim kara bir kutu üstünde giriş çıkışlar var..140.-usd millet 200.-TL'ye canavar gibi rk3288 playerları satamıyor forum da
  • Selamlar rk3288 ile bu cihazi karsilastirmayin. Bu cihazin en onemli ozelligi linux destegi ve stabilitesi. Openelec ile android kullanim ve hiz anlaminda kiyaslanamaz. Android ozellikle HD ses destegi tarafinda cok sorunlu. Orda burda satilan cin mali cihazlar gibi degil bu, solidrun ciddi bir firma, israil kokendi ve islerinde cok titizler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    Selamlar Ertugrul abi, naslsin? umarim iyisindir, epey zamandir gorusemedik. Ertugrul abinin de bahsettigi gibi USB tarafi dogru, 2.5" lik diskleri ceviremiyor. Eksta guc gerekiyor. Ama dedigim gibi kutulu tarafinda durum ne bilmiyorum, benim kullandigim kartta disikleri ceviremiyordu.


    Eyvallah kardeşim ,

    Çok şükür , iyiyim. Umarım sende iyisindir ve keyifler yerindedir.

    Hatırlarsan bir ara seninle bayağı bir cihaz araştırmıştık beraberce.

    Sonrasında sen kararını verdin ve HTPC topladın kendine , ben ise cihaz arayışlarıma devam ettim.

    Ama en nihayetinde araştırmalarım sona erdi ve kendime Ugoos UT3 aldım.

    Cihazım gelir gelmezde kulübü kurdum , kapısı herkeze açık , beklerim...

    http://forum.donanimhaber.com/m_101800888/tm.htm




  • Bende iyiyim cok tesekkur ederim. Evet aldigin cihazi forumda yaptigin yazimalarda gormustum, guzel cihaz. Firmada duzgun ki aliexpress te store acmislar guzel bir sey bu. Insanlar guvenle alabilirler burdan. Hayirli ugurlu olsun. Teknik destek tarafina iyi gibi duruyor. En azindan sonrasi minix den daha parlak olacaktir, bu chipsetlere linux destegi geldigi zaman cok guzel olucak. Cakma cin kopyalarindan degil gibi duruyor.
  • Soylediklerimi geri aliyorum linux destegi official olarak gorunuyor. Bu guzel gelisme, onu cok acilacaktir.
  • Evet ,

    Şu an için piyasada en geçerli donanıma sahip bir ürün.Üreticiside yazılım desteği anlamında öne çıkan bir firma olan Ugoos.

    Ugoos UT3 gerçekten verdiğin parayı hakeden bir ürün olmasından ziyade ; destek anlamında da gerek fabrikasyon tarafından çıkarılan yazılımlarla , gerekse çıkan özel romlarla oldukça iyi durumda.

    Linux tarafına gelirsek ; Dual bootlu kullanabilme anlamında çıkarılmış bir yazılımı dahi var şimdiden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.