Şimdi Ara

Format sonrası Win 7 Saçmalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Lenovo Z580 notebooka sahibim. i5 3210 işlemci, 8GB Ram ve Nvidia 630m ekran kartı var.

    Alalı iki yıl oldu. Bende garantisi de bitmiş iken bir temizlik yapayım dedim. Bilgisayarı açtım. Fanlarını temizledim. Ekran kartı ve işlemi üzerine Zalman ZM-STG2 termal macun sürdükten sonra format atıp Win7 Ultimate 64 bit kurdum.

    Gerekli programları kurdum. Fazlalık neredeyse hiç bir şey yok. Ama saçma bir şekilde kasıyor bilgisayar. Bazen sekmeleri açarken yükleniyor anlamında donen o yuvarlak dona dona dönüyor. Sayfayı kaydırdığımda aynı şekilde kasıyor. Masaüstünde sağ tık yaptığımda bilgisayar adeta düşünüyor ne yapsam diye.

    Hiç alışık olmadığım bir durum. Combofix ile temizleme yaptım. Adaware ile temizleme yaptım. Nod32 6.0 kurulu şu an antivirüs olarak. Ne yapsam bilemedim.

    Ayrıca CPU kullanımını mozillada iki sekme açıkken ve arka planda sadece antivirüs varken 35-40 gibi bir seviyede olduğunu tespit ettim. 2 gb da ram kullanımı var. Bilgisayarı açtığımdan bu yana tek yaptığı mozilla 10 sekme açması toplamda.

    Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın..







  • zbetk kullanıcısına yanıt
    Kurduğun Windows 7 Kurulum dosyası sıkıntılıdır.
    Yada kurduğun sürücüler kararsız çalışıyordur.

    Sürücüleri Lenova sitesinden modeline göre indir kur.
    Windows 7 Msdn iso dosyasu bul ve kur.
    Sistem düzgün çalışır baktın yine donuyor donanımsaldır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 22 Aralık 2014; 19:09:24 >
  • Cevap için teşekkür ediyorum.

    Katılımsız olarak kurdum Win7'yi. Microsoft'tan nasıl geldiyse öyle. En azından denilen öyleydi.

    Driverları Lenovo'nun kendi sitesinden kurdum. Harddiskten olabilir mi diye düşünüyorum. Yakın zamanda SSD almayı planlıyorum. Formatı o zaman atarım diye düşünüyorum. Yinede başka bir sorun olabilir mi emin değilim.

    Şunu da belirteyim. Prime95 ile 20 dk ya yakın bir test yaptım. CPU ve ram %100'de sıcaklık maksimum 67 oldu ama sadece bir kez, 64 oldu bir iki kere genelde 60 63 arası gitti geldi. Ekran kartı için Unique Haven 11 ile test yaptım. Ondada GPU %99 kullanımda 69 dereceyi hiç gemedi.

    HDD için de Hdd Life Pro kurdum. Bir %100 diyor bir 75 bir 87, kafasına göre değiştiriyor. Sorun nerede anlayamadım. Far Cry 4'ü 1366*768 çözünürlükte Medium ayarlarda gayet akıcı oynuyorum. Masaüstünde yapıyor bir tek bi sorunu. Bu değerleri de soğutucu kullanmadan aldım. SAdece kendi fanı ile.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.