Şimdi Ara

Lazer Göz Ameliyatı (Lasik-Femtolasik ayrımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İstanbul Kuledibi (Beyoğlu) Göz Hastanesine muayene oldum ve gözüm lazer ameliyata uygunmuş. Devlet hastanesi seçmemin nedeni ise bu işlemlerin özel hastanelerde ticarethane mantığıyla, gözün uygunluğuna bakılmadan yapılması. Zaten devlete de parasını ödüyorsunuz ama özele kıyasla neredeyse yarısı.. Göz numaralarımın ikisi de -1.50 miyop. Haftaya salıya (23.12.2014) da operasyon için randevu verdiler.
    Sorum şu ki ben Lasik yöntemiyle mi, yoksa Femto-lasik yöntemiyle mi çizdireyim. Aralarındaki fark ise şu: lasik'te kesme işlemini doktor yapıyor ve lazeri cihaz uyguluyor, femtolasik'te ise her iki aşamayı da cihaz yapıyor. Lasik 1000tl. Femtolasik 2000tl. Doktorlara diyorum ki hangisi daha sağlıklı olur? Hangisinde başarı oranı yüksek? Adamların verdiği cevap 'hepsinin başarı oranı aynı'. Bakın diyorum en ufak bir fark yok mu? Israrla 'hayır' diyorlar. Bakın diyorum doktorun eli meli kayar diye mi manuel olan daha riskli ve pahalı? Adamlar bellemiş 'hayır, hayır, hayır...' Ulan diyorum bunların bi farkı var işte. Millet enayi mi 2000 versin(aynı neticeyi veren iki operasyon için). Korkarım millet enayi...
    Tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi .. Ne bilim etrafınızda doktor falan vardır sorarsınız..
    Son ana kadar yöntemi değiştirmek elimizde. Cevabınızı bekliyorum. Herkese sağlıklı yaşamlar .







  • Kimse yazmasa da özelden bir arkadaşın yonlendirmesi ve Turkiye Hastanesi hekimi Hanefi Çakır'ın tavsiyesiyle lasek'e karar verdik. Gözü lasikle kesmeye gerenk yok en iyisi lasek dedi kendisi. Yalniz Hanefi Bey biraz tuzlu :D . 3000 gibi bisey tutar dedi.. Acaba önerebileceginiz bir hekim, hastane var mı ? Aksi takdirde 3 kağıt bayılacaz gibi duruyor ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.