Şimdi Ara

EBay den lens almak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ebay den bir lens almak istiyorum.

    Aynı ürün amazon.com da da satılmakta. Amaaan vergisini ödeyeyim alayım dedim Amazon kafayı yemiş 500$ lık ürüne 250$ yani %50 vergi çıkardı.

    Ebay de de satan biri var. Şimdi EMS ile gönderim yapıyorlarmış, eğer olurda takılır ise sadece %20 vergi ödüyoruz değil mi? Olur da takılmaz ise %20 daha ucuza gelecek. Takılırsa da vergisini veririm alırım diye düşünüyorum ama şu Amazon un uyguladığı vergi kafamı karıştırdı. Bu %50 ne vergisidir Allahasen yahu.



  • Aldınız mı hocam? Bende düşünüyorum ebay üzerinden
  • Ebay üzerinden lens alma olayı paypal yasaklandığı an bitti.
  • Öncelikle bir Paypal hesabına ihtiyacınız olacak. Bu hesabı açmak mümkün ama yurtdışında bir adres göstererek mümkün. Paypal hesabı açıldıktan sonra, ödemeyi gerçekleştireceksiniz ve karşıdaki firma/kişi size ürünü gönderecek. Kargo ücreti, eğer ki güvenli bir şekilde gelmesini isterseniz, biraz yüksek olacaktır.
    Kargo Türkiye sınırları içerisine girdiği anda, %90 ihtimalle gümrüğe takılacaktır. "Ben sipariş verdim; gümrüğe takılmadan geçti" diyenleri çok da umursamayın. Böyle durumlarda insanlar genelde olumlu örnekleri paylaşmayı/hatırlamayı sever.
    Gümrüğe takıldıktan sonra, gümrük memurunun belirleyeceği fiyat üzerinden vergi ödeyeceksiniz. Bu fiyat da normalden daha yüksek olacaktır.
    Özetle; sizin yurtdışından 500 dolar fiyatla satın aldığınız ürünün vergisi, Türkiye'deki fiyatı üzerinden hesaplanacaktır ve çıkan rakam 500 doların %20'si değil, gümrük memurunun belirlediği fiyatın %20'si olacaktır.
    Buna ek olarak; Amazon'un sattığı ürünlerinde neredeyse tamamının Türkiye'de geçerli garantileri varken, ebay'deki satıcıdan alacağınız ürünün bir risk ile geldiğini unutmayın.

    Özetle; Ürünün Türkiye'deki fiyatını bilmiyorum ama böyle bir alışveriş bazen çok can sıkabiliyor. Eğer Türkiye'de bulunan ve fiyatı yurtdışındakinden çok da yüksek olmayan bir ürünse, Türkiye'den almanızı tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.