Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.164
Cevap
72
Favori
480.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vangoghsarısı V kullanıcısına yanıt
    Arayıp aynen sunu soyleyin su anda modemimde 41 mbit tanımlı gözüküyor hız profilimi tekrar 50 mbit olarak güncellemenizi istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vangoghsarısı V kullanıcısına yanıt
    Onlar güncelledijten sonra mıdemdeki ışıklar gidip tekrar gelir eğer onlar güncellediği zaman ışıklar gitmiyorsa onu konuştuğunuz kişiye söyleyin büyük ihtimal portunuz başkasının portu ile karışmıştır onlar arıza kaydı açıp size ekip yönlendirir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şimdi dediğiniz gibi konuştum müşteri hizmetleriyle ancak hız profili tanımlama gibi bir uygulamalarının olmadığını söyledi. Hattımın 100 mbit'e kadar desteklediğini ve normalde böyle bir hız sorunu yaşamamam gerektiğini söyledi. Çözüm beklediğim yer bana "Neden oluyor acaba?" gibi konuşuyor :)

  • vangoghsarısı V kullanıcısına yanıt
    Bunlar zamanla dahada aptallaştı galiba nasıl olmuyormuş en iyisi twiterdan destek ekibini tagle resimleri ekleyip yada btkdan şikayet et şuan mhde yaşadığın olayıda yazki bu affedersiniz beceriksiz arkadaşlar çalışmasın bir zahmet yada tekrar arayıp bilgili bir arkadaş denk gelecektir illaki sen dayatmaz isen onlar bir iş yapacağı yok modemde açıkca görünüyor hızın 41000 olması gereken 51200

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vangoghsarısı V kullanıcısına yanıt
    Açıkca belirt eğer yapamazlar ise arıza kaydı açmak için zorla modem şuan 41200 ile buluşuyor modemde görülüyor bunu söyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Benim root ile tek işim DNS adresi değiştirmekti. DNS ayarı düzeltmeye neden izin vermezler ki! Hadi root ayarları olan yerler karışık bazı ayarlar var izin vermemeleri anlarım ama DNS farklı şey değil. Telefondan veya bilgisayardan bağlantıdan önce DNS değiştiriyorumda ben bunu bağlandığım cihazlara tek tek uğraşmak yerine bir kere modem üzerinden ayarlamak istiyorum.

  • SunSets kullanıcısına yanıt
    Bir tane router alıp bu modemin Lan portuna bağlayıp ve Dns'i router üzerinden ayarlayıp konuyu çözebilirsiniz. Ben öyle yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ocak 2022; 21:30:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelen güncellemede upload yaparken çok ping yapıyor bu sorun herkeste mi var ?

  • Problem çok çetrefilli de olsa çözüldü.


    @Djdy Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. 2 gün önce artık bu sorunu çözemeyeceklerini düşündüğüm için başka bir müşteri temsilcisiyle konuşup 35 mbit tarifesine geri dönüş yapmak istediğimi söyledim. Zaten 50 mbit'e daha 2-3 hafta önce geçmiştim. 35 mbit hızı tam performans alabiliyordum ama ben şöyle düşündüm: "Önce 35'e dönüp ardından tekrar 50 mbit'e geçersem bilgisiz müşteri hizmetlerine rağmen bu sorun çözülebilir." ve sonuç aynı düşündüğüm gibi oldu. Ertesi akşam başka bir müşteri temsilcisiyle bütün süreci konuştum ve kendisi kesinlikle bilgili ve işini iyi yapan bir temsilciydi. Bana bu tip bir sınırlamayı modem şirketinin yapabileceğini ve tekrar 50 mbit'e geçtikten sonra aynı durumu yaşarsam modem şirketiyle görüşmemi söyledi ama buna gerek kalmadı.


    Özetle: 50 mbit tarifesinden 35'e dönüp ertesi gün tekrar 50 mbit tarifesine geçince 41200 olarak tanımlanan hız 51200'e çıktı. Şu an almam gereken hızı alıyorum. Kablosuzda hâlâ akşam saatlerinde büyük bir ping problemi yaşıyorum. O çözülmedi. Yeni hedefim de bu problemi çözmek olacak sanırım :) Para verdiğimiz bir hizmet için bu kadar mücadele etmek ilginç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vangoghsarısı -- 28 Ocak 2022; 15:21:33 >




  • Beyler selam. Şu son 21.12.01.01006 versiyonlu fw'de kapalı olan Wifi ayarımın kendi kendine açıldığını farkettim. Uzaktan ISP modemin WiFi'sini açıyor da olabilir ama bende hep kapalı şekilde duruyordu, bir sabah kendi kendine açıldığını farkettim. Bir rahat bırakmadılar kullanıcıyı. Bilginiz olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukların videoları yüzünden mobil paketler yetmiyor. İnternet baglatmaya karar verdim. Ttkom internet kullananlar hep şikayetçi binada ya turknet yada galaksi net düşünüyorum ikiside modem vermiyor. Bağlantıda kesilme vs sıkıntılar olmasın yeter benim için . Bu modemi oönerirmisiniz arkadaşlar. İkinci el alıcam gg da 130 TL civarı satılıyor. Aynı fiyatlara Huawei hg630a ve Huawei hg658 V2 modelleride var satıcıda. Yorumlar olumlu. Cihazlar da sıkıntı yok. Tavsiyeniz ne olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_4234 -- 12 Şubat 2022; 23:57:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan_4234 kullanıcısına yanıt

    Huawei daha iyidir bu TD9970 e kıyasla özellikle söylediğiniz modemler ayrıca altyapınız 50 Mbps ve üzerini destekliyorsa telefonda bu hızları görmek için 5ghz wifi modem almanız daha iyi olur, internete gelince türknet bağlayıp deneyin önce tahütsüz vs olması çok avantajlı (bu arada forumdaki birinden 1 ay bedava referans kodu almayıda unutmayın.) eğer sıkıntı çıkarsa kolayca iptal edersiniz, dediğiniz sıkıntı binaya gelen tt kabloları ile alakalı problem olabilir bu durumuda her turlu yine tt ile cebelleşiyorsunuz. Yazdıklarımda kafanızı karıştıran bir şey varsa sormaktan çekinmeyin seve seve yardımcı olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 13 Şubat 2022; 11:12:44 >
  • SunSets kullanıcısına yanıt

    dns ayarını dhcp üzerinden yapabilirsiniz

  • feramor F kullanıcısına yanıt

    merhaba, siz bilgili birisine benziyorsunuz. son yazılım güncellemesinden sonra sanırım bu yöntemi de kapatmışlar.

    forumu takip ediyorlar işsiz gibi.


    yeni bir yöntem varsa yazarsanız harika olur.

  • son denemeler sonrası cihazı bricklemiş bulunuyorum ama bricklemeden önce bir tane açık buldum belki işinize yarar.

    NOT:Burada yazdıklarım modemın shell bölümüne erişim sağlama yöntemidir burda yapacağınız ayarlar tehlikelidir örnek a bende oldugu gibi modemi brick yapabilirsiniz.

    NOT2:Root hesabını aktifleştirmek için çok fazla yöntem denedim en son olorak etc klosorunde bulunan default_config.bin dosyası ile uğraşırken brickledim cihazı dosyayı açmak için gerekli kodlar aşağıdaki linkte verilmiş ama dosya bozuk çıkıyor.

    1-Modemin ip adresini 192.168.1.5 yapmıştım ve dhcp kapatıp diğer modeme lan ile takmıştım(diğer modemden hem bu modeme hem internete erişebilmek içinbu şekilde yaptım)

    2-Arayüzden tanımlama bölümüne girdiğimde normalde kapanmış olan komut enjeksiyonu LAN arayüzünde tekrar açılmıştı nasıl yani LAN arayuzunu seçip şu komutu ;$(ls) verip denediğimde komutu çalıştırdı yani yazdığım şekilde shelle erişim sağlanabilir.

    3-Shelle erişmek için komut ;$(telnetd -l login -p 99) bu komutu verirseniz telnetde 99 portu üzerinde açılıcak kullanıcı adı root şifre 8lK!5ikI60B@

    4-Daha sonra dosya çekmek için ftp yi de açma yöntemi şu şekilde cd /tmp daha sonra wget http://ftp://192.168.1.2:8585/busybox-mips;chmod 777 busybox-mips;./busybox-mips (burda bilgisayarınızın ipsinde bir tane ftp çalışmalı aynı şekilde port da sizin verdiğiniz port olmalı ve yine mips için gerekli busybox sitesinden indirmelisiniz neden direk siteden çekmiyoruz derseniz birincisi modemin benim yaptığım düzende sadece lana erişimi olması ikincisi modemin https veya ftps kaynakları kabul etmemesi.)

    5-Vericeğim komutla modemde bulunan ftp configini düzenliyoruz ./busybox-mips vi /var/vsftp/etc/vsftpd.conf daha sonra chroot_local_user=YES yazan bolumu chroot_local_user=NO şeklinde değiştiriyoruz ve kaydedip çıkıyoruz ve son olarak şu komutu veriyoruz killall vsftpd;vsftpd & ve artık fillezilladan tüm dosya sistemine erişebilirsiniz.

     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970
     TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970GitHub
    sta-c0000/tpconf_bin_xml
    https://github.com/sta-c0000/tpconf_bin_xml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 23 Şubat 2022; 0:35:24 >




  • selamlar,


    modemi ilk aldığımdan beri rootlu kullanıyordum. 2-3 ISP değişikliği sonrası tekrar Türk Telekom'a geçtim ve kuruluma gelen arkadaş evde olmadığım zamanda modemi resetleyerek ve firmware güncellemesi yapmış.


    eski firmware yükleyebiliyor muyuz ? ya da daha önceden modemin yedeğini almıştım onu yüklesem rootlar aktif olur mu ?

  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    arkadaşlar  TD-W9970

    v1 modem sadece güc düğmesi yanıyor bilgisayar görmüyor lan ısığı yanmıor sadece güc düğümesi yanıyor ne yapmam lazım

  • fast-man F kullanıcısına yanıt

    Arkasındaki reset tuşuyla reset atın. Olmazsa maalesef yapacak bir şey yok. Bozulmuştur büyük ihtimalle. Garantisi varsa servise yollayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 8 Mart 2022; 14:24:29 >
  • Bende de aynı modemden mevcut. Türk telekom vermişti şuan türknet kullanıyorum. Arka odalarda çekmemeye başladı telefon wifisi. Hız testi yaptığımda da çok dalgalanmalar oluyo. Yaklaşık 5-6 senedir kullanıyorum bu modemi. Başka bi modemmi alsam yoksa çekim kuvvetinde düşmeler yaşadığım için arızalandımı acaba diye düşünmeye başladım. Yardımcı olabilirmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadMen -- 17 Mart 2022; 12:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda modem değiştireceğim. Evdeki mevcut modemle internet hızını alamıyorum maalesef. Alışveriş sitelerinde okuduğum yorumlarda bu modemin çekim gücünün kuvvetli olduğunu ve kullanıcıların memnun olduğunu gördüm. 4.5 yıldız civarı verilmiş mesela trendyolda 158 değerlendirmede.


    Bu modemi kullanan arkadaşlar önerir misiniz acaba? 370 lira bir fiyatı var şu an. Sorun yaşatır mı?

  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.