Şimdi Ara

Honda PCX Lastiğinin İnce Olması Dezavantaj mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Belki çok acemice bir soru olacak ama deneyimli scooter kullanıcılarının fikrini almak isterim.Scooterlarda lastik yüksekliği denge ve konfor açısından son derece önemli,ama lastiğin kalınlığı,yani taban ebadı da yola tutunma açısından en az onun kadar önemli değil mi?Şahsen Pcx 150 modelini çok beğeniyorum hem kullanırken hem de satarken kullanıcısını üzmediği söyleniyor,benim gözlemim de bu yönde ama lastik kalınlığı sizce de çok ince değil mi?Kullananların ve tecrübeli arkadaşların bu konudaki fikrini almak isterim,zira benim ilk motorum olacağından bu konuda kararsızım.
    Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Onu tasarlamak için günlerini gecelerini geçiren Japon mühendis amca onu düşünmüştür, takma sen kafana. Gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • kalınlık ve jant ebatı ve ağırlık orantılı olarak hesaplanıyor güvenlik için optimum ölçülerdir. büyük jant ebatı denge açısından her zaman daha iyidir.
  • lastiğin ince olması yola temas eden alanın az olmasından dolayı yola olan sürtünmeyi azaltır. bu motorun daha hızlı gidebilmesini sağlar, daha az güçle daha hızlı gideceğinden yakıt tüketimi de azalır, bu avantajlı yönüdür. Dezavantajı ise fren mesafesinin uzaması ve lastiğin kaygan zeminde daha kolay kaymasıdır. Yani bu demek oluyor ki pcx i daha kontrollü sürmek gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik ebatları nedeniyle PCX alma konusunda tereddüt ediyorum,tasarlayan mühendisler elbet düşünmüştür ama,lastikler o makineye göre ince kalıyor gibi,ilk motorum olacağından illa ki düşme kalkma olacaktır,bu nedenle lastik inceliği dezavantaj olur mu diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhsoz -- 1 Aralık 2014; 9:30:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuruntu yapıyorsun arkadaşım, lastiğin tabanı ince değil. Ayrıca lastiğin çapı da diğerlerine göre büyük, onu da unutma

    www.youtube.com/watch?v=oumG1YA0vFk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 1 Aralık 2014; 10:58:42 >




  • viraj alırken riskli oluyor. lastiğin asfaltta sürtünme yüzeyi daha az oluyor düz giderken tamam da...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.