Şimdi Ara

SGK GEÇ BAŞLATILAN İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir firmada bir senedir çalışıyorum. İşe girişim aralık 2020 yerine şubat 2021 olarak yapılmış. Yani 2 ay geç giriş yapılmış. Çalıştığım yer maaşımı banka üzerinden yaptı ben de sağlıktan falan yararlanmadığım için hatayı yeni fark ettik. Firmaya durumu ilettiğimde bunu düzeltmenin mümkün olmadığını ama yapılan hatadan dolayı oluşan zararı ödeyeceklerini söylediler. Çalıştığım yerden memnunum ama ben para istemiyorum sigorta istiyorum. Bu durumda ne yapılabilir konu hakkında bilgisi olanlar fikir verirse memnun olurum.




  • Geç gördüm ama şöyle olabilirdi. SGK işlemlerinde bir hata olması durumunda 1 yıl içinde o hata SGK'ya bildirilmek suretiyle düzeltiliyor. İşyerinin İK veya muhasebe departmanı size yanlış bilgi vermiş. Muhtemelen onlar da bilmiyor.


    İş Mahkemesi'ne bir avukat aracılığıyla arabulucu talebinde bulunacaksınız. Eğer arabulucudan olumsuz sonuç çıkması durumunda dava açılacak.

  • firat3576 kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkürler ancak prosedürün çok uzun ve meşakkatli olması sebebiyle firmamla anlaştım. Firmam çok kurumsal değil bu işlerle uğraşacak personelleri yok, ben şikayet etsem bu seferde ciddi ceza yiyeceklerdi. Çalıştığım yerde SGK'ya ödeyeceği tutarı bana direkt olarak ödeyince sorunu çözdük. İşsiz kaldığım bir dönem olduğunda da istersem yatmayan dönemin primini yatıracaklar. SGK'ya da gittim görüştüm geriye dönük işlemlerde prosedürün çok zor olduğunu çünkü emeklilik için suistimale açık olduğunu söylediler.

  • tecrübe_53 T kullanıcısına yanıt

    Anlaşmanıza sevindim. Umarım işsiz kalmazsanız. İşsiz kalmanız durumunda da umarım eski işveren bir sorun çıkarmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat3576 -- 23 Temmuz 2022; 23:34:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.