Şimdi Ara

Sevk belgesi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben 8 aralikta teslim oluyorum fakat merak ettigim bir sey var. Sevk belgesi kac gun onceden e devlete dusuyor acaba? Ona gore cikisimi gerceklestirmem lazim. 6 ay askere giden arkadasima 10 gun onceden cikmis, belki bedellide farklidir bilmiyorum. Bir de e devlet uzerinden hangi sekmeden bu belgeyi gorebilirim? Yardimci olursaniz cok sevinirim.




  • Up
  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/temmuz-aralik-2022-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-2572022

    Güncel bedelli duyurusu burada. 10 gün önceden sevk belgesinin açılacağı açıklanmış. Bu hafta içinde açılır muhtemelen, takip edersiniz. Edevlette sorun yaşarsanız en yakın askerlik şubeden alabilirsiniz. İş çıkışı için lazım falan diye biraz sıkıştırırsınız.

    https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-bedelli-sevk-basvurusu
    Sevk başvurusunu buradan yapacaksınız. Elinizde yazıcı yoksa edevletten pdf olarak indirip telefona / usb belleğe atarak yazıcı olan herhangi bir yerden siyah beyaz çıktı alırsınız.

    Sevk belgesini aldıktan sonra 2-3 iş günü içinde yol paranız sisteme düşer. İster herhangi bir ptt şubeden kimliğinizle memura söyleyip paranızı alırsınız. İster (edevlette adınıza tanımlı) banka hesabınız varsa oraya da yatar.
    Yol parasının yatıp yatmadığını buradan öğrenebilirsiniz.
    https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama

    Sevk belgenizde katılış tarihi diye satır olacaktır. 1 gün yol izni ile (birliğe mesafe 800 km altıysa) 10 aralık;
    2 gün yol izni ile (birliğe mesafe 800 km üstüyse) 11 aralık son katılış tarihi olacaktır. Ona göre biletinizi ayarlarsınız. En kötü katılış tarihinden 1 gün öncesine bilet alırsınız, 8 aralıkta katılış yapmanın anlamı yok.

    Kimliğiniz ve sevk belgeniz olması yeterli. Aşı kartı falan isteniyor mu (pandemi sonrası) bilemiyorum. Bilenler aydınlatır.

    Alışverişler kartla yapılıyor. Yanınızda en az 1 adet banka veya kredi kartı olsun, kimlik ve sevk belgesi kadar önemli. Bankası markası farketmez, Türkiye'de geçen her kart olur. Bozuk para ile çalışan içecek otomatları olabilir, onun için kantinde para bozarlar (gerekirse). 2018de Kütahya hava er eğitim tugayında vardı, bazı yerlerde kartlı otomatlar varmış. Yenilenmiş olabilir.

    İstihkakların bazıları (çorap ve içlikler) sayı olarak yetersiz oluyor. 1 ayı çıkarması zor. Duruma göre (uygun renkte) yedekli gidersiniz. Birliğin kantinlerinde de tekstil ürünleri var, ama kantine gidişinize hemen izin verilir mi bilemiyorum.

    Tıraş bıçağı ve köpüğü de ortalama ürünler verilebilir. Blue3, mach3 gibi bıçak götürebilirsiniz.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Sevk tarihi 8 Aralık katılış tarihi 10aralik diyor
    9 aralik gitmeyi düşünüyorum. Ama sehirde biraz gezmek istiyorum yani aksam 10 gibi girsem sorun olur mu acaba? Mesai saatlerinde mi teslim olmam gerek?
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Normalde 7/24 personel olur (geceleri nöbetçiler olur). Ama gece vakti katılış yapan görmedim. Nette gideceğiniz birliğin telefon (santral) numarasını bulursunuz. Orayı arayıp santraldeki er'den nizamiyeyi bağlamasını istersiniz. Bir uzman çavuş/astsubay çıkar, uygun bir dille sorarsınız.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.