Şimdi Ara

Ses sistemi + TV +PC + PS4 yardımı .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba öncelikle.

    Dün TV ses sistemi ve ps4 aldım . TV de 2 HDMI 1 optic giriş mevcut . Ses sistemi ise 5+1 ve giriş çıkış olarak ise 1 HDMİ ve optik giriş mevcut .

    Mevcut olarak sistem şu .. Tv nin 2 HDMI girişinden birine PS4 ve diğerine PC bağlı .5+1 ses siteminin optiği ise direk TV ye bağladım .VE sorunum şu...
    PS4'ü açınca ses sisteminden 5+1 ses geldiğini hissediyorum . sonra pc ye ayarladığımda ise ses stereo oluyor . PC nin ses ayarlarına girdiğimde TV nin orjinal hali olan 2 hoparloründen dolayı sınama yaptığımda sadece stereo ses geliyor doğal olarak (ama 5+1 sistemden ) . ben PC den 5+1 ses kalitesiyle film izlemek için aldım .. aynı zamanda ps4'e de bağlı kalsın istiyordum . Mevcut durumda ne yapmam gerek


    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler



  • ssj kullanıcısına yanıt
    Pc'de optik ses çıkışı varsa pc'yi doğrudan ses sisteminin optik girişine bağlayın. Ses sistemindende optik girişi seçin, muhtemelen aux seçeneği olarak gözüküyordur.

    Bunun dışında Pc-tv-ses sistemi şeklindeki bağlantıda da filmlerde 5.1 ses alma ihtimaliniz var ama burada ses sisteminizin ve tv'nizin bazı özellikleri devreye giriyor. Tabii kesin olacağının garantisi yok. Misal benim Sony tv, muhtemelen patent anlaşmaları gereği dts sesli filmleri 5.1 olarak harici bir ses sistemine aktaramıyor ama dolby 5.1 olanları ise 5.1 olarak aktarabiliyor.

    Bu sebeple tv ve sisteminizin kendi üretici sayfalarının linklerini verebilirseniz, oradan ARC ve dts vs desteklerine bakıp yorum yapmak daha doğru olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 49LB620V TV ünitesi bu .


    Ses sistemi de bu LG BH5540T 3D Smart Blu-ray 500 W

    Ve PC de optic ses yok sadece HDMI var .
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler eklenmiştir
  • ssj kullanıcısına yanıt
    Dostum aynen benim tv gibi senin Tv'nin de dts desteği yok. Bu sebeple Pc-tv-ses sistemi sıralaması ile tüm filmlerden 5.1 ses alamayabilirsiniz.

    Gerçi Tv'nin optik ses çıkışındaki biçim (format) seçeneklerini görmeden kesin bir yorumda bulunmak da doğru olmaz. Ama Tv'nin optik ses çıkış formatı seçeneklerinde raw (ham) varsa filmleri 5.1 olarak seyretme şansınız olabilir.

    Tabii bunun için film sesini Pc'de dokunulup işlenmeden aktarmanız gerekmektedir (yani passthrough denilen olay). Bu durumda filmin sesini Pc'de ve TV'de işlemeden doğrudan ses sistemine aktarmış olacaksınız. Sonrasında da ses sistemi sesi kendi işleyip hoparlörlere dağıtacaktır.

    Sesi Pc'de işlemeden aktarmak için de mpc'de kullandığım ayarları giriş seviyesi AVR sistemler isimli başlığın ilk mesajının sonunda bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.