Şimdi Ara

Ses problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar..

    Müzik dinlerken sağ frontum teke düştü.. Ama sadece tweeterı ve midler sustu sanki Sol frontumda. Yanlış mı duyuyorum ya da parçadan mı dedim, CD deki her şarkı öyle.. Kayıttan mı acaba dedim, diğer bir CD taktım daha yakından tanıdığım bir CD. Evet sol frontumda resmen sorun vardı. Bas ve tok sesler geliyor fakat, vokal sesler ve bazı tiz tonlar sadece sağ fronttan geliyordu.. Digiturk açtım, aynı şekildeydi.. Yine sağ baskın bir ses.. Sonra açtım CD playerı yeniden. Sese yüklendim ve bir baktım ki düzeldi.. Pazar günü sabah yaşandı bu olay, henüz o günkü kadar ses açamadım ama seste en ufak bir problem yok. Pranoyayla dinlemeye başladım, acaba sorun ne zaman başlayacak diye.. Uzattım, şimdi soruma geliyorum..


    Sizce bu problemin kaynağı nedir, hoparlörden mi yoksa avrnin çıkışlarında mı? Yoksa kablolama probleminde mi, temazsızlık vs. Geçici bir sorun olabilir mi? Yoksa gerçekten sorunlu bir donanıma mı sahibim? AVRmi geçen hafta 0 aldım Marantz NR1601.. Hoparlörlerim sorunsuz olduğuna inandığım ikinci el Klipsch RF-52ler. Sorun çözümü ve teşhis için ne önerirsiniz? Hoparlörü sağa takıp sağda da sorun alırsam, sorunu hoparlöre atmış, AVR girişlerindeki olası sorunu elemiş olurum. Sorun tekrarlayana kadar beklemek en mantıklısı değil mi? Daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu? Çok mu anarmal bir durum?

    48 tane soru sordum tek bir mesajda, kafanıza göre yorum yapabilirsiniz. :)







  • 1- kabinin crossover'ında soğuk lehim var ve sesi açınca ufaktan ark yaptı ve sadece yapıştı bu durum hoparlörünüzün bobin bağlantısı içinde geçerli eğer öyleyse yakın zamanda tekrarlar.
    2- Amplinizde sorun olabilir onuda yakın zamanda hoplar gidince anlıyabilirsiniz yer değiştirip bir deneyin. Ampli arkasından hop kablolarını yer değiştirdiğinizde sesde yer değiştiriyorsa ampli ses yerdeğiştirmiyorsa hoparlörde sıkıntı var demektir.
    3- Kabin arkasındaki couple metalleriniz gevşemiş olabilir sıkmayı deneyin.,
    48 cevap olmadı ama idare edin artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikk -- 27 Ekim 2010; 21:50:23 >
  • Teşekkürler cevap için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.