Şimdi Ara

Ses driver'ını bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Windows 8'den windows 10'a yukselttim kardesimin bilgisayarini, ancak pcden ses gelmiyor. Kendim realtek driverini kurdum yine sonuç degismedi. Hangi driver oldugunu da bilmedigimden deneyerek cozmeye calistim açıkçası çünkü cpuz ile baktığımda casper nirvana desktop 1.0, altinda da chipset kisminda intel haswell benzeri bir şey yazıyordu. Resmi sitesinde de bulamadim. Bizim aldığımız ekran kartını aktif vga hdml donusturucu ile kullaniyoruz, dönüştürücü ile gelen ses kablosuna benzer bir kablonun bir ucu donusturucuye, diger kablo ucu da pcde boş ses yerlerinden birine girecek sekilde ayarladim. Diğer yandan hoparlorden gelen kabloda her zamanki yerine takılı. Windows 8 de sorunsuz ses alıyorduk windows 10 geçişinde böyle bir problem meydana geldi. Yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule gececektir bizim için.

    Duzenleme : Telefon ile monitorden resim cekince malum kötü cikmis ama okunuyor ilgili bolumler diye düşünüyorum. Ses driver'ını bulamıyorum Ses driver'ını bulamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 29 Temmuz 2021; 19:30:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Aygıt yöneticisinden ses kartının donanım kimliği ile uygun ses sürücüsünü bulabilirsiniz.

    Bu videoda yardımcı olabilir:

    Ses driver'ını bulamıyorumSanal YouTubeyoutube
    #SesKartıGüncelleme #soundDriver #SesKartı #SesKartModel ses kartı güncelleme win7, ses kartı güncelleme windows 7, ses kartı güncelleme windows 10, ses kartı güncelleme win10, ses kartı güncellemesi, ses kartı güncelleme windows 8.1, ses kartı güncelleme nasıl yapılır, ses kartı güncelleme realtek, bilgisayar ses kartı güncelleme, ses kartı driver güncelleme, laptop ses kartı güncelleme, pc ses kartı güncelleme, windows 7 ses kartı güncelleme ses kartı inceleme, ses kartı güncelleme, ses kartı nedir, ses kartı kurulumu, ses kartı yapımı, ses kartı ayarları, ses kartı aktifleştirme, ses kartı ayarlarına nasıl girilir, ses kartı bulunamadı, ses kartı bağlantısı, ses kartı bozulduğunu nasıl anlarız, ses kartı çalışmıyor, ses kartı driver, ses kartı driver güncelleme, ses kartı driver yükleme
    https://www.youtube.com/watch?v=-WNsYUT_XCQ&feature=youtu.be
  • hebekat176 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Videoyu izledim uygun driveri buldum indiriyorum. Ekran kartı ile ilgili high defination audio diye sürücü indiriyorum şu anda. Hoparlör kablosunu yeşil renkli yuvaya taktım, ekran kartı için aldığım dönüştürücü ile gelen ses kablosunun rengi ise siyah onu da siyah renkli yuva olmadığından kasada bulduğum yesil tonlarinda baska bir yuvaya taktım. Toplamda öyle 3 yuva var zaten arkada. Belki de o kablo yanlış yere takılmıştır bir de öyle denerim olmazsa. Win 8 de aynı şey olduğunda yeni ekran kartını almamizla birlikte, hoparlör bölümünden baska bir seçenek sectik, varsayilan yaptik ve ses duzelmisti. Win 10da o seçenek yok bu yüzden sıkıntı yaşadık.

    Duzenleme: Maalesef olmadi. Benim ses driveri olarak 1030 gtnin ses driverini görüyor, benim bunu anakartin kendi ses driveri olan ile değiştirmem lazim. Onu da bulamıyorum. Nvidia ses sürücüsünun ustunde aygıt yöneticisinde sadece high defination audio var, onu da intertte arattigimda realtek audio driver çıkıyor karşıma, kuruyorum ama kayittan yürüt kismina yeni bir şey eklemiyor, dolayısı ile nvidia secili kalıyor kayıttan yurutte, ses de gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 24 Kasım 2023; 22:13:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • drp.su sitesinde driver yükleme uygulamasını yükleyip bir dene derim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • byhackermstf kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, sorunu dün sabah çözdüm. Ana kartın kendi chipsetine uygun olan ses driverini, benzer sorunu geçmiş tarihlerde yaşayan bir arkadasin, yükleme ekraninin ekran görüntüsünden driver modelini alıp internette arama yaptım çözüldü sorunum.

    Aynı model için benzer sorun yaşayan olursa via driverini kursun, bulamayan pm atsin yardımcı olurum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt

    Aynı sorunu ben de eski bilgisayarımda yaşıyordum. 3-4 defa ardı ardına format attım. En sonuncuda ses sürücüsünü bulamadı. Araştırırken sizin son yorumunuza denk geldim ve ekran görüntülerine bakılırsa yine aynı bilgisayar ve sorunum çözüldü. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunus2796 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Foruma yazilanlarin en güzel yani da bu, benzer soruna yillar sonra da denk gelen faydalanabiliyor. Hayırlı aksamlar hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.