Şimdi Ara

Servis süresi kaç gün ve yasal haklarımız neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    2020’nin 4.ayında aldığım Lenovo Thinkpad serisi laptopum şarj olmadığı için servise gönderdim ve Aralık 25 2020’de kayıt açıldı. Bana her aramamda işlem beklediği söylendi, iki hafta sonunda sesimi yükseltince mail adresime anakartın yandığı ve teminin 4-6 hafta süreceği şeklinde basit bir mail geldi. Cuma günü aradığımda halen parça beklendiği söylendi.

    Toplam 30 iş günü sonunda yeni PC isteme hakkım olduğunu duydum doğru mu? Doğruysa ne yapmam lazım? Halihazırda normalde olması gereken servisteki 20 işgünü zaten geçti. 25 işgünü olmuş. Ne yapabilirim? Lenovo thinkpad müşteri hizmetleri de servis de benim şu ana kadar gördüğüm en rezil sisteme sahip çünkü müşteri hizmetleri de servis de kesinlikle yardımcı olmuyor. Yasal haklarım varsa bilmek istiyorum. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • "Garanti Belgesi Yönetmeliğinin, “Tüketicinin diğer hakları” başlıklı 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına göre, tüketicinin ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın; garanti süresi içinde tekrar arızalanması, tamiri için gereken azami sürenin aşılması, tamirinin mümkün olmadığının yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez." Diyor hocam. Bilgisayarlarda azami onarım süresi 20 iş günü diyor. Ürünü garantiye ilk verdiğiniz tarihi belgeleme imkanınız var ise direkt firmadan birebir değişim talep edin bence.
  • Evet yeni cihaz isteme hakkınız var diye biliyorum. Detaylı bilgiyi internette daha önce yazılmış forumlardan bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de laptop’u aldığımın 14. günü servise verdim. Yeni ürün talebinde bulundum. Umarım hemen çözülür. Bu 21 iş günü olayı “sonuna kadar rahatız” algısı oluşturuyor gibi geliyor maalesef. Umarım Lenovo konusunda yanılıyorumdur. Evde çok sıkıntı yaşıyoruz...
  • Teşekkür ederim. Lenovo benim için bu saatten sonra pişmanlıktır. Gerçekten işe yaramaz ve lakayit bir müşteri hizmetleri var. Belki yirmi kere aradım sadece adam gibi bir kişiye denk gelebildim. Sonuç olarak değişim raporu ile birlikte laptop iade geldi firma ile iletişime geçtim n11 ile iletişime geçin iade açın o model artık yok stoklarımızda dediler peki ben aleti aldığımda 4K idi şimdi muadil 6k’dan aşağı yok olacak iş mi dedim GTİ Kurumsal görevlisi sorumlusu belki de sahibi şahıs ağzında sakızla yine lakayit bir şekilde artık satmıyoruz para iadesi yapacağız dedi. N11 ile temasa geçip 2020 Mart ayı siparişime iade butonu açtırdım 3 gün için. Ben firmaya güvenmiyorum sizin güvencenizle yolluyorum bilginiz olsun dedim Ürünü yolladım ve ertesi gün onaylanıp iade 4k’dan da kesinti yapılarak (3.910 TL olarak) yapıldı. Bu saatten sonra bedava veriyorum deseler Lenovo almam. Şimdi üzerine 2-3 K koyup ya huawei matebook d14 ya da ikinci el 2020 MacBook Air 13.3 almak istiyorum. 6-7 k bandında 13-14 inç öneriniz varsa onu da alabilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.