Şimdi Ara

Serverda yazdığım komutlar kalıcı olmuyor.(İLGİNÇ HATA! YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktada belirttiğim gibi serverda yazdığım komutlar kalıcı olmuyor.Yani herhangi bir sw'e giriyorum, bind f stopsound yazdıyorum tekrardan başka bir servera girdiğimde bind ayarı kayıtlı kalmıyor.Ayrıca oyuna girip isim değiştirdiğimde geri çıktığım zaman, cstrikenin içinde ki configde herhangi bir değişiklik olmuyor.Bunun sebebi nedir ? Artık çıldırmak üzereyim.Her girdiğimde komut yazmaktan sıkıldım.
    Denediğim yöntemler;
    Kendime ait cfg oluşturdum.Bind ayarlarını yaptım.Oyuna girip exec xx.cfg yazıyorum aktifleşiyor.Sonra servera giriyorum yine atadığım bind ayarı eskiye dönüyor.Mesela bind f stopsound yapmışım servera giriyorum bind f impulse 101 olarak değişiyor.Oyunda yaptığım herhangi bir komut değişikliği cstrikenin içindeki config dosyasınıda etkilemiyor
    .Dosyanın içindeki config ayarlarına girip, oradan değiştirdim kaydet dedim.Oyuna girdim sonuç yine aynı.Configde bind f stopsound olarak kayıtlı.Oyuna giriyorum bind f impulse 101.
    Oyuna girdiğimde sw'e girmeden consolu açıyorum bind ayarı değişmiş gözüküyor,sw'e girdiğim zaman geri eskiye dönüyor.Kısacası oyuna girip yazdığım hiç bir komut, Cs dosyasının içindeki config ayarlarını etkilemiyor.Config dosyasının içine girip yazdığım komutlarda, oyuna aktarılmıyor..Sanırım kayıtlı olan komutlar değişmiyor.Mesela ''v'' tuşunda hiçbir bind ayarı kayıtlı değil.O tuşa bir komut ekleyince o sabit kalıyor hiç değişmiyor.Ama kayıtlı olan ''f'' tuşu gibi, ''g'' tuşu gibi bunlara başka komut atanmıyor.
    Sizce bu sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noad_ -- 6 Nisan 2014; 3:01:39 >



  • Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ?
  • baska server ya da sunucu denedin mi? lan game kurup da deneyebilirsin oynadigin serversan olabilir

    ya da sen en iyisi full yeni kurulum yap aklima geldi bi internet cafede ben de yasamistim bu durumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 7 Nisan 2014; 9:32:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum bakınıyordum konunu gordum yardım edıyım dedım.
    Cs sag tıkla dosya konumuna gıt ve orda valve klasoru var ıcıne gır, oradakı confıg. cfg yı sılıp kendı yaptıgın xx.cfg yı oraya yapıstırıp adını config.cfg olarak degıstır tekrar .
    Sonra o dosyadan gerı cıkıp cs dosya konumuna gıt dedıgın yerdekı cstrıke klasorunu ac bu sefer ordakı confıg .cfg yı sıl sonra herseyı kapat counter strıke 1.5 veya 1.6 oyunu ac ayarlardan standarta don de ve senın cfg nın aktıf oldugunu goreceksın yada netten bı cfg bulup o cfg yı dedıgım gıbı yapabılırsın. bu guzel bı yontemdır eger bu soyledıklerım karmasık geldıyse cstrıke ıcındekı confıg.cfg yı sag tıkla ozellıkler de orda salt okunur tiki işaretli oldugu ıcın degısmıyor olabılır komutların sureklı yazmak zorunda kalıyor olabılırsın. confıg.cfg sıl yada o tıkı kaldır oyle dene .. bol sans ıyı geceler.. sorununu cozersen yaz bana dostum
  • Arkdaşlar zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum sorunu buldum ve hallettim.Burayada paylaşayım aynı sorunu yaşıyanlara yararlı olabilir.
    Evet sorunu bu sefer kesin bir şekilde bulmuş durumdayım.Oyun 1999 yapımı ama her geçen yılda farklı farklı sorunlar çıkıyor.Oyun güncellenmiyor ama sorunlar güncelleniyor
    Neyse uzatmadan sorun oyunun kendi kendine oluşturduğu ''cstrike_turkish'' adlı dosyadan kaynaklı.Oyundaki orjinal confgide, başka ayarlarda(map,skin,sound) gibi bu dosyaya kaydediliyor.O yüzden bizimde bildiğimiz gibi ''cstrike'' nin içindeki hiç bir ayar oyunu etkilemiyor.

    Sorunun çözümüne gelelim.Araşatırmalar sonucu bulduğum bir çözüm alıntıdır.Bu sorunu yaşayanlara faydası olcaktır.(Confgi ayarları değişmiyor..Cfg attım ayarlar aynı kaldı..Oyunda yazdığım komutlar kayıt olmuyor.. gibi)
    Bir çoğunuzda duyduğum kadarıyla bazı serverlara bağlantı kurmanız sonucu oluşan cstrike_turkish klasörü oluşmaktadır ve dosyaları bir çok dosyayı oraya atıp alternatif yol kurmaktadır.Bunu isterseniz bir sorun olarak düşünün isterseniz alternatif bir yol olarak, bunu düzeltmeniz için neler yapmanız gerektiğini anlatıcağım.

    Windows'un sol alt kısmında bulunan başlat'a basıyoruz.Ardından çalıştır a basıyoruz ve regedit yazıp Enter tuşuna basıyoruz.Ardından bize Regedit yani windows da tüm dosyaların kayıt altında tutulduğu sistem açılacaktır.

    HKEY_CURRENT_USER > Software > Valve > Steam anahtarı içindeki language adındaki dizeyi buluyoruz. Orada turkish yazıyor. Bunu english olarak değiştiriyoruz. Pencereyi kapatıyoruz ve Counter-Strike'ye sağ tıklayıp özellikler => hedef bul'u seçip cstrike_turkish klasörünü siliyoruz.
    Evet sorun bu şekilde çözülüyor.Bizzat hallettim.Bu lanet dertten kurtuldum.Yardımcı olan romeo ve kkeenn arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    İyi oyunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.