Şimdi Ara

Sertifika Programları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve niyetim 2019 eylül ayında Kanada ve Amerika'da(Henüz ülke'ye karar vermedim) yaklaşık 9 aylık sertifika programı yapmak ve ardından 1 yıl da çalışma izni almak istiyorum. Tabi ki ilk defa gideceğim ve hiçbir şey bilmiyor oluşum sebebiyle İnternet'te sürekli olarak bu konuyu araştırıyorum. Ancak tam olarak istediğim cevapları bulamadım. Gerçekten sertifika programı yapılır mı? Giden arkadaşlar veya düşünen varsa yardımcı olabilir misiniz?



  • Merhaba,

    Tabii sertifika gidebilirsiniz faydasız diye bir şey yoktur lakin sadece çalışma izni alıp çalışıp bir şekilde yaşamımı sürdürürüm kafasıyla giderseniz çok üzülürsünüz. Özellikle Amerika'da sertifika programları , Türkiye'deki 2 yıllık aöf diploması gibi bir değeri vardır. Yani hiçbir kıymeti yoktur. Tanıdık olursa sertifika programıyla alakalı işte 1 yıl boyunca çalışabilirsiniz ancak sonrası imkansız gibi birşey. H1B çalışma vizeleri kalifiye elemanlar için veriliyor oda çok prosedürlü bir durum.

    Örneğin sertifika sonrası çalışma vizeniz aldınız 1 yıl çalıştınız ve bitti. Ardından yeni bir iş arıyorsunuz H1B vizesi almak için. Bir şirket size sponsor oluyor(ki bu da kolay değil). Ardından devlet inceliyor sizi , bu insan gerçekten kalifiye mi , bizim buna ihtiyacımız var mı diye ? Eğer , devletten onay alırsanız. Çekilişe katılmaya hak kazanıyorsunuz. Her yıl belli bir H1B vize kotası ayrılıyor ve tabii ki çok fazla başvuru oluyor. Çıkma ihtimali %30 larda olduğunu söylüyorlar.Ablam amerika'da bu süreçlerden geçtiği için direkt birincil ağızdan anlatıyorum size.

    Kanada için bu denli bilgim yok ancak forumlarda takip ettiğim kadarıyla , amerika'dan daha zor.

    Sonuç olarak , kur bu durumdayken sadece sertifika için gidip masraf etmek doğru bir seçim ve zaman olduğunu düşünmüyorum.
  • Cevabın için Öncellikle teşekkürler, amacım tabi ki 1 yıl sertifika programı, ardında da 1 yıl çalışmak. Kalıcı olmak tarzı bir düşüncem zaten yok, sertifika programını veren üniversiteler tarafından iş'lere yerleştirilecek ve bunun içinde ayrıca bir ücretleri olduğunu biliyorum. H1B vizesini de dediğiniz gibi araştırdığım, anlattıklarınızla doğru orantıda bilgilere ulaştığım çalıştığım yerin bizzat benim adıma başvurması gerekiyor ki bunun için de benim öncelikle kendimi çok iyi bir şekilde ispat etmem lazım ama dediğim gibi kalmak gibi bir niyetim yok.

    Amacım tamamen kendimi geliştirmek ve en azından 1 yıl dahi olsa yurt dışında iş deneyimi ve tecrübesi yaşamak istiyorum. Kur konusu en çok kafamı kurcalayan nokta, eğer ki her şey istediğim gibi olursa gitmem için en azından 13 ay ve bu süre zarfında umarım ki kurda düşmeler yaşanır diye ümit ediyorum

    Ablanız da benim gibi sertifika programı ile gitti? Gittiyse hangi üniversite, ne kadar masraf etti? hangi danışmanlık şirketini tercih etti? Sertifika programını alırken aynı zamanda çalışma imkanı bulabildi mi? Yaşam sartları ve masrafları ne kadar? Biliyorum çok fazla soru oldu, müsait olduğunuz bir zamanda cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.