Şimdi Ara

SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
4.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖZET:


    Merhaba arkadaşlar, sevgili müzikseverler. 2020 yılında kendime kablosuz bir kulaklık almaya karar vermiştim. Benim için önemli olan tek şey ise bir kulaklıktan duyabileceğim mümkün mertebe en iyi ses kalitesiydi. Kendime odyofil demeyeyim ama epey anlarım bu işlerden, onu söyleyeyim. Evet, uzun araştırmalardan sonra, 2020 mayıs ayında Sennheiser Momentum True Wireless 1 almaya karar verdim. Konusunu linkele bırakıyorum. (https://forum.donanimhaber.com/sennheiser-momentum-true-wireless-ana-konu-inceleme--143751181P) andemi dönemiydi denemeden almıştım. Kulaklığın genel yorumları ve kağıt üzerindeki özelliklerine baktıktan sonra aradığım budur demiştim ve gerçekten de öyle oldu. Müthiş bir sesi vardı, 2.5 yıl kullandım neredeyse ve Temmuz 2022-de sağ kulaklık bozuldu. Elimden 3-4 kez sert zemine düşürmüştüm. Kulaklıkları tamire versem de sonuç alamadım ve değiştirmek zorunda kaldım. Bu cihazlar aşırı hassas, düşürmeye gelmiyor. Siz siz olun gözünüz gibi bakın.

    Neyse, güzelim kulaklıklarım bozulduktan sonra dinlediğim müziği yaşayan biri olarak bana başka hiç bir kulaklık tat vermeyecekti. Yine bir arayış içerisine girdim ve Momentum-un 2.modeliyle 3.model arasında kaldım. Almışken en iyisini alayım dedim, çünkü 2.modelden çokça şikayet okumuştum. Amerikadan Sennheiser-ın kendi sitesinden siparişimi verdim. 250 dolara ürünün Graphite (Gümüş) rengini aldım. Cihazı iPhone 12 telefonumla kullanıyorum. Neyse... İncelemeye geçelim, kısa ve öz yazacağım fazla uzatmayacağım. Her hangi bir sorunuz olursa, yorumlara yazabilirsiniz, hızlıca cevaplayabilirim.



    İNCELEME:


    Kutu açılışı ve ilk izlenim


    Ürün bugün elime ulaştı. Kutusu 1.modele göre çok büyük. Kutuyu açar açmaz teşekkür mektubu, sonrasında ise o muhteşem kumaş kaplı kutu ve beyaz Sennheiser logosu beni karşıladı. Kutuya dokunur dokunmaz o müthiş premium hissi yakalıyorsunuz. Ağırlığı ben buradayım diyor resmen. Şarj kutusuna dokunmak o kadar hoş bir his ki anlatamam. Kutunun içinden 2 adet kulaklık lastiği, 3 adet kulaklık pedi. Pedlerin içinde süngerleri de var. Çok güzel düşünülmüş bir detay. Medium ölçüdeki lastikler ve pedler kutudaki kulaklıklara takılı halde geliyor. Kutudan bir adet 20-25cm civarında aşırı kaliteli bir type-c kablo çıkıyor. Kabloya dokunduğunuzda ne kadar kaliteli olduğu anlaşılıyor. Kutuyu açtım, şak diye açıldı. Menteşe kısmı sağlam. Boş değil ve sallanmıyor. Kulaklıklar da içinde çok sağlam bir şekilde duruyor. Bu arada kutu eski modellere göre daha kısa ama az daha tombul bir yapıda.

    Ürünü alırsanız bu taşıma kılıfından almanızı öneririm :

    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)
    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)amazon
    RLSOCO Sennheiser Momentum True Wireless 3 / True Wireless 2 / True Wireless - Bluetooth kulak içi kulaklık
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08FQYBX5J?ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_JVTYWMVRNPXKN37JG7HZ




    Ergonomi, Tasarım, Smart Control uygulaması ve Kullanım kolaylığı ve Şarj - 10/10


    Medium pedler 1.modele göre biraz büyüktü ama kulağıma tam oturdu, lastikler sayesinde kulağı acıtmıyor ve sağlammış hissi veriyor. Pasif gürültü engelleme başarılı.


    Kulaklıkları aşırı küçültmemişler ama 1.modele göre daha naif sanki. Kulakta 1.model kadar büyük gözükmüyor, bu gerçekten hoşuma gitti ama 1.modeldeki metal yüzey ve Sennheiser logolu tasarım bana daha şık geliyordu. Bunun henüz aydınlık bir ortamda kulağımda nasıl gözüktüğüne bakamadım.


    Smart Control uygulamasını kulaklıkla eşleştirir eşleştirmez bir güncelleme geldi, yaklaşık 30 dakika sürdü yüklenmesi. Güncellemeden sonra uygulamada çok büyük değişikler gördüm. Önceki modelde kutunun şarjını göstermiyordu ama şimdi gösteriyor. Uygulamayı çok güzel ve kullanışlı bir hale getirmişler. Equalizer ayarları kullanışlı ama ben kullanmıyorum. Her zaman şarkıları olduğu gibi dinlerim. Adaptif gürültü engelleme ve transparan duyma özellikleri burada görünüyor. Transparan duyma özelliğini en düşükten en yükseğe kadar ayarlayabiliyorsunuz. Çoklu bağlanma özelliği var ama aynı anda bir kaç cihaza bağlanmak için Smart Control uygulamasından hangi cihaza bağlanmak istediğinizi manuel olarak seçmek zorundasınız. Gelecekte güncellemelerle bu otomatik bir hale gelebilir belki. Böyle kalsa da benim için sorun değil gerçekten.


    Kulaklıkları kullandığım zaman dokunmatik yüzeyin çok hızlı tepki verdiğini gördüm. 1.model ile kıyaslarsam çok çok daha hızlı. Bu sefer bütün sorunları halletmişler. İnanamıyor. Bu kulaklıkta hiç bir yazılım sorunu kalmamış. Kutuya koyar koymaz kapanıyor, 1.modeldeki gibi kendi kendine şarjı bitmiyor. Kutudan alır almaz bağlanıyor. Her kulaklık teki ayrı olarak çalışabiliyor. İster sağı alın ister solu farketmiyor.


    Yaklaşık yarım saat güncelleme sırasında kulaklıklar açıktı, ve yarım saat daha dinledikten sonra kulaklıkların şarjı %100 idi. Kutunun şarjıysa %90.

    Şirketin dediğine göre şarj sorunu da çözülmüş ki bence de öyle. Şimdilik her şey yolunda.



    Gürültü engelleme ve mikrofon performansı - 8/10


    Arkadaşlar. Gürültü engelleme olayı başarılı. Henüz sadece 1 kez deneme şansım oldu. Şöyle söyleyebilirim ki, eğer tamamen sessiz bir ortam elde etmenin %-si 100 olursa, bu kulaklıklar %80-ine ulaştırıyor sizi. Transparan duyma özelliği çok başarılı ama dışarıyı tamamen natürel bir şekilde duyamıyorsunuz. Aksi de beklenemez zaten. Sonuç olarak bir cihaz aracılığıyla, mikrofonlar sayesinde iletiliyor sesler size. Kulaklık yokmuş gibi, çıplak kulakla duymak diye bir şey yok. Çok net duyuyorsunuz dışarıyı orası ayrı ama arpa planda elektronik bir ton oluyor. Beni şahsen rahatsız etmiyor, dediğim gibi bu pek de üstünde durulacak bir şey değil. Eski modelde bu yoktu ama dışarının sesi daha az duyuluyordu.


    Mikrofon sesini kullanırken konuşma yapmadım, sadece whatsapp-dan ses attım. Nedense ses attıktan sonra Call Ended dedi. Sesi arama olarak algıladı sınırım. Çokta gürültülü olmayan bir odada attığım sesimi dinledim, gayet duyulur, normal düzeydeydi. Seste bozulma yok ama kulaklıktan atıldığı belli oluyor.



    Ses kalitesi ve ses şiddeti - 10/10


    Gelelim en önemli konuya. 10-15 gündür ilk model Sennheiser MTW bozulduğu için premium sesten mahrum yaşıyordum. Gerçekten özlemişim bu sesi... Her tür müzik dinlerim. Pop, Rap, Rock, Jazz, Fantazi, Alternatif, Funk, Groove, Raggage, Arabesk, Türkü, TSM, Akustik performanslar, canlı kayıtlar ve dahası. Dinlediğim her şarkıyı en temiz kaynaktan alırım. Dinleyeceğim şarkıların öncelikle kalitesine bakarım, kilohers değerlerine bakarım sonra alırım playlistime. Kulaklıkları takar takmaz "C. C. Catch - Cause you are young" şarkısını açtım. Aman allahım dedim ve o detaylar yine ön planda karşımdaydı. Bass, tiz, mid o kadar dengeli ve sağlam ki, o kadar detaylı bir biçimde duyuluyor ki, asla diğer küçük detayları kaçırmanızı engellemiyor. Dinlediğiniz şarkının kaynağı sağlamsa, bu kulaklıklar şarkı stüdyoda yapıldığında eklenen en ufak detayı bile kulağınıza iletiyor. Zaten 1.modelde de böyleydi ama bir tık daha iyi bir sesle karşılaştım. Çok temiz tizler, sağlam basslar ve gövdeli midler var. Ardından Türkçe pop, yabancı pop, rock ve enstrümental müzikler de açtım. Kulaklık dengeli olduğundan hepsine uyum sağladı. Her tür müzik zevkine sahip kişilerin satın alabileceği bir kulaklık olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bazı şarkılarda sesi en son seviyeye getirdiğinizde (dayanabilirseniz) tizler daha yüksek çıktığı oluyor gibime geldi. Yanlış anlaşılmasın bu tizler patlıyor demek değil, yüksek seste kulak şaşırıyor sadece. Belki de sesin şiddetine maruz kaldığında kulağımızın algılamama sorunudur.


    Ses şiddeti yüksek. Oldukça yüksek. Bazı şarkılarda sonuna kadar sesi açamadım, yani konser alanında hoperlöre kulağınızı dayamışsınız gibi bir şey. O seste kimse dinleyemez bence. Maksimum %75-80 lere kadar açabildim. Daha fazlası beni yorar şahsen. Bundan daha yüksek ses arayan da varsa, kulaklarını doktora göstermesini tavsiye ederim. Şunu da söylemeliyim ki, sesi ne kadar arttırırsanız arttırın seste en ufak çatlama ve bozulma olmuyor. Premium sesten asla ödün vermiyorsunuz :)



    Sonuç


    Eski modellerinde sadece müzik odaklı olan Momentum serisi artık diğer eksik yönlerinden tamamen arınmış bir şekilde karşımızda. Sennheiser daha premium, daha güçlü bataryayla, daha temiz ve şiddetli bir sesle, bağlantı ve kullanım kolaylıklarıyla beğenimi tekrar kazandı. Alman ses mühendislerinin 75 yıl önce kurduğu bu şirketin üst seviye ürünlerini alırken artık deneme ihtiyacı duymayacağım ve gözü kapalı alacağıma eminim.


    Eğer müzik odaklı bir kulaklık arıyorsanız, müziği dinlerken yaşayanlardansanız, kendinizi bir odyofil olarak görüyorsanız, şarj süresi uzun olsun, diğer markalarda olan özellikler de olsun diyorsanız, bütçenizi hazırladıysanız ve sadece bir kere alacağım, sık sık değiştiren birisi değilim, elektronik cihazlarıma iyi bakarım diyorsanız, almışken en iyisi olsun diyorsanız bana göre hiç eksiksiz, şu anda piyasadki en iyi kulaklık Sennheiser Momentum True Wireless 3 'tür. Bakım konusunda şunu belirteyim, yukarıda da dediğim gibi. Düşürmemeye, sert davranmamaya özen göstermek gerekiyor. Cihazlar çok hassas olduğundan hemen hasar görebiliyor. Kutusuna bile bırakırken, mıknatısa hafif bırakmakta fayda var.


    Ürünün Grafit rengi şu an 5499, siyah rengiyse 4799 TL. Ben 2 hafta önce aldığımda Türkiyede Grafit 5000tl , siyah ise 4979tl idi.


    Her hangi bir sorunuz olursa, yorumlara yazabilirsiniz. Hızlı bir şekilde cevaplamaya çalışacağım. Daha yeni kullanıyorum, zamanla nelerle karşılaştığımı, gürültülü ortamlardaki ANC performansını ve pil performansını daha detaylı yorumlar kısmına ekleyeceğim. İyi günler dilerim :)






    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)





    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)


    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)


    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)


    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)


    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 1 Ağustos 2022; 21:59:48 >







  • Sennheiser 1 ve 2 kullandım. Kulağımda durmuyordu. Sizce 3 durur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2. Model için öyle bir şey duymuştum ben de ama 1.modelde öyle bir şey yaşamadım. Aynı şekilde 3.model de rahat oturuyor kulağa. Ama 3.modelde düşmemesi için lastikler var 3 boyutta. Bence düşmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1. 2. ve şu an 3. nesli kullanan biri olarak herkese şiddetle 3 ü öneriyorum harkulade mükemmel olmuş. bas tiz midler muazzam ötesi.
    1. ve 2. nesli kullandım.Şimdi 3 ü kullanıyorum gözü kapalı geçebilirsin. düşme olayı yok 2. de hiç yaşamadım 1 . de. 3 de artık aşmış sennheiser . bass tiz mid ses şiddeti tam istediğim gibi olmuş . ANC çok başarılı , mikrofonlar olmuş ve en önemlisi wireless şarj gelmiş.
  • BLACKMAMBA79 B kullanıcısına yanıt

    Gürültülü ortamlarda ANC woow dedirtmedi bana açıkcası

  • abi vallahi ses 2. nesle göre çok başarılı thrash metal grubu havok un aynı parçasını 2. nesil ve 3. nesil de dinledim inanılmaz fark var

  • Evet 3.Model çok iyi gerçektende ama 1.modelde çok ama çok az olmakla ses daha temizdi. 3.modelde de temiz yanlış anlaşılmasın sadece ses karakteri farklı ama müthiş kulaklıklar şu an piyasaskk


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece 3700 TL'ye trendyol'dan sipariş geçtim umarım memnun kalırım. Aslında hedefim airpods pro 2 idi ama arada 1300 tl olunca Sennheiser aldım umarım üzmez.

  • Selamlar dışarıda sesli görüşmelerde pek beğenmedim mikrofon kalitesini.
    Ekstra bir ayar yapmaya gerek var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selamlar arkadaşlar

    @BLACKMAMBA79 @asaf_asaf

    benim momentum 2nin kutusu çok anormal bir şekilde çatladı ve durumuda garanti kabul etti belki sizlerde farketmişsinizdir stok olmadığı için momentum 2 fiyatı momentum 3 ten fazla

    yaklaşık 15 gündür garantide bugün arayıp ürün tedarik edilmesi 4-6 hafta sürecek biz size para iadesi yapalım dediler bende istemediğimi belirttim 1900 tl gibi bir rakama almıştım çünkü

    normalde momentum1'i arkadaşa aldığımızda garantisi bitmesi yakın bozulmuştu momentum 2 yollamışlardı direk sizce benim nasıl bir yasal hakkım vardır momentum 3 almak için bilginiz var mı nasıl çözebilirim bu durumu

  • Selamlar dostlar,birinden 2 aylık tw3 aldım dün biraz uğraşırken sağ kulaklığın sesi sola göre daha az geliyor daha önce yaşayan oldu mu ?
    Youtube da,sağ ve sol kulaklık testi yaptığımda da bariz belli oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ysertac kullanıcısına yanıt

    Biraz geç bir cevap oldu ama ekstra bir mikrofon ayarı bulunmuyor. Ben sıkıntı yaşamadım trafikte. Gayet iyi duyuluyorum

  • bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle Momentum 3 alın. Zaten 2 yerine 3 vereceklerdir size

  • Mubarek_66 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Bende öyle bir durum söz konusu değil. Her ikisi gayet bangır bangır

  • Dün Hifilife sitesi üzerinden kulaklığın siyah modelini aldım. Sesler çok kaliteli basslara diyecek bişey yok. Parçadaki en küçük ayrıntıları dahi duyabiliyorsunuz. Ses yüksekliği güzel. Anc'yi başarılı buldum. Smart pause özelliği çok güzel. Uygulamada her ayarı yapabiliyorsunuz. Transparency moduyla kulaklığı çıkarmama gerek kalmıyor. Dış sesleri bu modda kolayca duyabiliyorum. Kılıfı da şık
    SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU) Parasını hakediyor tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumlara güvenip mx4 yerine bunu sipariş edeceğim umarım üzmez.

  • SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU)

    boyut çok önemli değil dedim ama bu da çok çok iriymiş yahu.Cebe gelmiyor . Ses de çok etkilemedi beni açıkcası. Bakalım şu an güncelleme yapıyorum. Kişiselleştirme falan yaparım sonra. Bi pişmanlık hissi başladı açıkcası.


    ekleme:iptal edip tekrar güncelleme başlattım düzeldi. Ama gelin görün ki benim için baya bir hayal kırıklığı oldu. Bende galaxy buds 2 var. Onunla kıyasladım da hani kayda değer bir müzik performansı fark edemedim. Baslar biraz daha iyi falan ama almaya da değmezmiş açıkçası. Millet öve öve bitiremeyince koca kutusuna rağmen katlanırım dedim yeter ki kaliteli müzik versin. Ama ne yazık ki değmezmiş. Beklentiyi fazla yüksek tutmuşum. Flac falan dinledim belki orda fark eder diye yine öyle bir fark algılayamadım. Baslı müzik açtım tiz müzik açtım rap açtım klasik açtım. iade edilebilse hemen ederdim açıkçası. mx4 alsam en azından cebimde rahat taşırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 2 Ağustos 2023; 18:8:28 >




  • Merhaba arkadaşlar, Sennheiser TWS 2 sahibiydim.garanti bitimine 3 ay kala geçen sene sağ kulaklık birden sustu.Bircom'a gönderdim, TWS 2 ellerin de olmadığından TWS 3 ile değişim yapıldı.

    Bu olay geçen sene haziran olayın da gerçekleşti. Bende 2-3 tane daha kablosuz kulaklık olduğundan ara sıra TWS 3 leri dinliyorum, yani öyle sürekli kulağım da değildi bu zamana kadar. Geçen hafta belki 1-2 hafta aralık vermişimdir, kulaklığı aldığım da çalışmadığını farkettim. SAnırım şarjı bitmiş dedim kendi kendime. Genede kulaklıkları çıkartıp, sadece kutusunu şarj ettikten sonra kulaklıkları takıyorum. Kutudaki ışık yeşile döndüğün de kulaklıkları içine takıp bıraktım.Ertesi gün aldığım da kukalıkların hala çalışmadığını, yani şarj almadığını farkettim.İnternetten biraz araştırdığım da malesef bu sorunun çoğu kişinin de başına geldiğini gördüm.garanti de bitmişsti, yani eskisi üzerinden garanti devam ediyordu haliyle. Bircoma tekrar gönderdim, ücret karşılığın da belki tamir vs0 bişey yapılır diye.

    fakat gelen cevap pek iç açıcı olmadı. cevap ise şu şekilde, yazı uzun ben sadece ilgili kısmı buraya koyuyorum.


    Üzülerek belirtmek isteriz ki garanti süresi bitmiş ürününüz tamir edilememektedir. Kulak içi kulaklıklar ve bazı kulak üstü kulaklıklar yapıları gereği herhangi bir tamir uygulanması mümkün olmayan ürünlerdir. Kulak içi kulaklıklarda gerek kablo, gerek de kulak kapsülünde yer alan mikro teknolojik parçalar fabrikada birleştirilmeleri ve üretilmeleri dışında elle ya da başka bir cihazla müdahale edilerek tamir edilmesi mümkün olmayan parçalardır. Aynı şekilde kulak üstü kulaklıklarda soğuyan plastik gövde, sadece fabrikada montajı yapılabilecek kapsül içi teknolojiler vb’ de tamir edilememektedir. Ancak yasal olarak sahip olduğunuz ürün için 2 yıllık garanti sonrası, 1 yıllık ücretli servis hizmeti alma hakkınız mevcuttur.

     

    Yine yasaya göre üretici ve satıcı için tamir etme işleminin “Orantısız Güçlükler” oluşturduğu bu gibi durumlarda, ürünün aynısı ya da muadili nezdinde, tamir ve masraflar karşılığında size yeni bir ürün sunmaktayız. İlgili ürün için tamir ve masraf oranında talep edilen tutar 4.366 TL’ dır.


    Üründeki belli ki bir üretim sorunu var, ama firmaya da söylemem rağmen kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledirler.

    Türkiye şartların da ciddi paralar verip aldığım bir ürünün ne yazik ki bu şekilde olması gerçekten hayal kırıklığı oldu.

    Bu kulaklığa sahipseniz eğer, ya ürünü elden çıkartın yada, sakın olaki şarjını tam bitirmeyin, yoksa bir daha uyandırmayabilirsiniz SENNHEISER Momentum True Wireless 3 (İnceleme + ANA KONU) 





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.