Şimdi Ara

Sefes Oyucu Koltuğu Projesi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
89
Favori
49.157
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
404 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne oldu koltuklar yalanmı oldu hocam
  • Usta acelen ne mal üretilecek burda, klavye başında kafa kaşımaya ve tuşlara basmaya benzemez.
  • gelişme olursa konuya eklemeniz daha iyi olur hocam. çünkü 40sayfa var sizin yorumunuzu arıyoruz en son ne gelişmeler olmuş diye :D
  • En azından şunu anlamış olduk:

    "Şu kadar dns sünger döktürelim, şuradan döşeme alalım, buradan mekanizma gelsin, beri taraftan da pistonu takarız olur biter" denilerek çalışma koltuğu üretmek mümkün olmuyormuş...
  • Oyuncu koltuğuna ihtiyacım olduğu dönemde gördüm konuyu ve talip oldum. Ama konuyu açan arkadaş biraz ilgisiz gibi gelmeye başladı. İlk mesaj hala aynı, tek bildiğimiz denenmiş piston sorun çıkarmış.en azından ürün prototip resimleri ya da kesinleşen özellikleri bi belli olsaydı. bilgi ve fotoğraf aktarımı olsa iyi olurdu. başka markalara yöneleceğim sanırım. planlar dahilinde haziran ortalarında bişeylerin netleşmesi gerekiyordu.
  • Kayserililer bile kendi esnaflarına iş yaptırma konusunda zor güvenirken buradan umutla koltuk beklemek

    Güzel bir şey ortaya çıkarsa alıp desteklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensatech -- 5 Temmuz 2020; 21:4:54 >
  • favorideydi çıkarttım birşey olacağı yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • koltuk işi yalan oldu ses seda yok konuya cevapta yazmıyor
  • Oyuncu koltuğu ne durumda iptal mi, devam ediyorsa ne aşamada ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalan oldu sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş, iptal olup olmadığıyla alakalı iki kelime yazarsan hoş olur. Baya konusu geçmiş, insanlar merak ediyor. Olabilir yani her proje her ARGE sonuçlanacak diye bir kaide yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalışmalarının devam ettiğini, olumlu sonuç aldığında yazacağını düşünüyorum.
  • Bu arkadaş iyi niyetli saf birisi, girişim fikrini sosyal platformda paylaşmış, fakat bilmiyor ki girişimcilerin en büyük sıkıntısı fikirlerini gerçekleştirmeden önce değersiz bulunmasıdır. Yani mesajım şudur: Eğer bu fikrini önemsiyorsan üzerinde çalış, milletin dediğine göre hareket edersen yerinde sayarsın. Ha büyük bir ihtimal başarısız olursun; her girişimcinin hayatında yaşamış olduğu ve yaşayacakları gibi, fakat en azından mücadele etmiş olursun.
  • Özgün bir tasarımla/fikirle, piyasadaki benzerlerinden ayrışan ve bir soruna farklı bir çözüm yolu getiren bir ürün/hizmet ortaya koyarsınız ve bunu tüketiciyle buluşturursunuz; işte o zaman "girişimci" sıfatını taşımaya hak kazanırsınız.

    Piyasada halihazırda 1000 tane kopyası bulunan bir ürünün 1001. kopyasını yapacağım diye ortaya çıkmak (ve bunu bile beceremeyip yarıda bırakmak) pek girişimcilik olmasa gerek...

    Kavramların içini bu şekilde boşaltmaya devam edersek, mahalleye tekel bayii açan Necati abimizden de "büyük girişimci" diye bahsetmemiz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar;

    hala buradayım, süreci tek tek buraya yazıp flood yapmak istemedim açıkçası, böyle bir talep var ise bundan sonra da yapmaya çalışırım. Ben hala sıcak fırsatlar olsun mesaj atanlar olsun aynı gün içerisinde cevap vermeye çalışıyorum.

    Planın biraz gerisindeyiz - covid dolayısı ile ailesinde virüs görülen olunca personel testi gelene kadar off gün yapıyoruz malumunuz, Kayseri de 3. sırada şuanda hasta günlük bulaşan vs.

    en takıldığımız yer olan piston işi de tamam bu arada belgesi ile iyi haber bu.

    yakın zamanda çıkan prototipi revizeye sunacağız, daha önce yazdığım gibi Kayseri Merkez'de bulunan arkadaşlar 1 er gün arayla deneyecek ulaşımı da biz sağlayacağız, arkadaşlar yorumlarını da buraya yazarlar.

    sırası ile cevap vereyim:

    *arkadaşlar ben bir girişimci değilim - zaten hali hazırda üretim yapan bir firmayız, ilk defa koltuk üretmiyoruz, ilk defa oyuncu koltuğu da üretmiyoruz daha önceki sayfalarda konsol için ürettiğimiz bir ürün var. yani 0 dan bir işe başlamıyoruz - farklı bir sektörden buraya yatırım yapmıyoruz sadece bu koltukların konumlandırması "ofis" sınıfı içerisinde bizde "ofisçi" değil "projeci" yiz (özel üretim mobilya) - faaliyet belgesinde geçen ifadelere göre cevaplıyorum, bence girişimcilik çok kutsal bir şey ama bizim bu yaptığımız bir girişimcilik örneği değil.

    *arkadaşlar burada bir ürün satalım dan ziyade, 1 sefer iş yapacağız ve piyasadakilerden farklı olarak bir şeyler katmaya çalışıyoruz ki; benim için önce sağlamlığı - sonra rahatlığı - sonra da paranın sonuna kadar hakkını vermesi esas. Art niyetli olsa idim zaten bir ofisçiden plastik bir çerçeve alırdım sırtı file oldu terletmiyor hadi bunu alın vs şeklinde geçiştirirdim, alan alır almayan almaz der işin içinden çıkardım.Sonuç olarak ürünn AR-GE si bitti bır kısmı çatıldı - sadece koltuk üreten bir firma olsanız evet süreç daha hızlı ilerler ama bizde bahçe mobilyasından tutun karyola başlığına oradan tutun gözlük kabına, metal bardaklıktan vs çeşitli aksesuara kadar ürün gamı var.

    -*2200g apum vardı geçen hafta 3400g aldım acaba almasaydım diye düşünüyorum ve ortada bu kadar veri varken, şimdi bu koltuğu ürettikten sonra da insanların aklında şüphe kalmasın tam tersi şu özellikleri piyasadakilerden daha iyiydi demesi için aslında bu kadar zaman alması vs.

    *Kayseriler ile alakalı yazılanlara vs çok takılmıyorum çünkü Türkiye'deki mobilyanın %60 küsürünü Kayseri'de üretiliyor birde bizim ciromuzun %80 zaten yurt dışı ve kapalı üretim olan bir firmayız, o manada sizin düşündüğünüz gibi bir esnaf yapımız yok.

    Her seferinde yazıyorum bir kez daha yazayım: küçücük bir firmayız yüzlerce personel çalıştırmıyoruz, öyle bir niyetimiz yok, bayileşme niyetimiz yok, istenilse bile veremiyoruz (yapımız uygun değil), ciromuz yüzlerce milyon olsun gibi bir derdimiz yok kaliteli mal üretmeye ve ürünün arkasında durmaya çalışıyoruz ki karlılığımız artsın. Bu yüzden Türkiye yerine yurt dışında bulunan fuarlara katılımcıyız.

    *Başka bir detay vereyim arkadaşlar, hiçbir mobilya firması kendi süngerini kendisi üretmez, istikbal bile, ancak tek tip üretim yapan bürocular kendi içerisinde dökümü olur yani yukarıda toplama iş yaptığımızdan bahseden arkadaş için söylüyorum. Yatak firmaları bile kumaşını süngerini yayını dışarıdan alır. Bir çok Çocuk odacılar/modülerciler bile artık ürünleri dışarıda "ebatlatıp" getirirler.

    Son olarak arkadaşlar yapamayacak bile olsak arkadaşlar yapamıyoruz diye yazacak kadar dürüstüm.

    Bir de arkadaşlar sizden şahsi bir ricam var "yerli ve milli" terimini ben kullanmadım bunun kullanılmasından da hoşnut değilim - zaten piston dışarıdan, yani terimsel olarak ürün bunu karşılamıyor. Söylemlerim itibari ile milliyetçi çağrışıma ben sebep olmuş olabilirim - anlayışından ötürü teşekkür ederim.
  • upppp
  • Son durum nedir? Bilgi alsak iyi olur, bu projeyi şuanlık beklemeye devam ediyorum.
  • Yukarııı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 sene önce aldığım koltuk dün itibariyle geriye yaslanmam sonucu kırıldı ve koltuksuz kaldım şu an normal düz sandalyeyle idare ediyorum 2 3 aydır bu projeyi bekliyorum eğer ağustos ortasına kadar hayata geçmezse xdrive veya zio koltuklarına yöneleceğim kimse sizin keyfinizi beklemez eğer kesin yapacaksanız ya açıklama yapın yada bir resim atın prototip olarak millet burda beklemede çok uzattınız araba yapmıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yanlış anlamayın da siz koltuk yapacaksınız diye ben dahil birçok kişi alacağı koltuklardan vazgeçti. sandık ki herşey hızlıca gerçekleşecek hallolur prototipler yapılır, gelir, bakılır, karar verilir. ancak görüyorum ki şuan elle tutulur HİÇ BİR ŞEY yok. siz ayda yılda bir yazıyorsunuz, insanları ümitlendirdiniz ve sonuç şuan için hüsran.

    herkes işine baksın bu konu da kilitlensin bence.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.