Şimdi Ara

Sefes Oyucu Koltuğu Projesi (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
89
Favori
49.174
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
404 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N0M4d

    @xxxcem güle güle kullanın hocam, hayırlı olsun.

    @picasso16 hocam selamlar, sadece bakarak kalitesini anlamak mümkün değil, işten geldim bugün, ilk mesajı editleyeceğim ama o kadar yorgunum ki ancak kafayı toplayıp editleyebilirim.
    aşağıdaki bugün yaşanan gelişmeler söz konusu:

    ----------
    Arkadaşlar tip 1 ürün ile akalalı bugün uzun uzadıya konuştuk:

    Kutu 3 Yıldız marka oluyor, KraftSamanKraft olarak Dalgalı tip olacak bu IKEA nın kullandığı standart.http://www.ucyildizkutu.com/

    Terletmez kumaş ile alakalı (yıkanmaz / silinebilir) Fayteks ile görüştüm bizi Resital kartelasına yönlendirdi, Aşanteks ve Serteks (Türkiye'nin kumaş konusundaki en iyi firmalarından) mail yazdım henüz bir cevap gelmedi fakat bu firmalar yabancı kur ile satıyor.
    Fayteksin kurumsal ismi hefa, belgeleri de burada:http://www.hefaderi.com/sertifikalar

    Sünger ile alakalı TİP 1 için kesim sünger en mantıklısı, TİP 2 için Döküm Sünger.https://www.mitsan.com.tr/tr/urunler.php buradaki HR serisi şuanda en memnun edecek ürün (tabi DNS / CM konuşacağız), burada asıl konu gömülmeyi hesaplamak kg ye göre o yüzden ürünü düşünen arkadaşlar kgsini yazmalı.

    Mekanizma ile alakalı bizim mekanizmacımızdaki pistonun sertifikası ne yazık ki yok oturak mekanizmasının ve sırt mekanizmasının var. Hepsini ayrı yerlerden ısmarlarlarsak pazarlık gücü düşecektir, hepsini tek yerden tedarik edebileceğimiz başka firmaları aramaya başladım, bu piston sertifikası konusunda tıkandım öz Türkçe, diğer yerli üreticiler kimden alıyorsa o üreticileri bulmak lazım, bizim firmanın faaliyet belgesinde bu pistonu teste yollayabilecek faaliyet alanı yok.

    TSE ile görüştüm, şuanda teste ürün yollayamadıklarını söyledi- bizim bölge Ankara'ya bağlıymış, 1 haziranda ancak sırada olanlarınkine başlayabileceklerini söylediler. Test konusunda şuanda aklıma gelen en hızlı çözüm Boydak (Yeni ismi Erciyes Holding) bünyesinde rica minnet yaptırmak tabi kabul ederseniz, onların yaptığı testlerin bir geçerliliği yok, sadece nereden ürün zarar görüyor ortalama ne kadar dayanır sorularının cevabı (bu lab İstikbal, Mondi ve Bellonaya hizmet veriyor) yani şöyle söyleyeyim Türkiye geneli yapılan ÖSS sınavı gibi bir geçerliliği yok ama kendinizi Türkiye genelinde görmüş oluyorsunuz - inşallah örneği doğru vermişimdir.

    Sünger ile alakalı amatör video çektim ama şuanda upload olmuyor, niyetliydim Kayseri'de oldukça sıcaktı - diksyonun kusuruna bakmayınız. Bir tane de silikon elyaf nasıldır onunla alakalı çektim.

    Videodan da ufak süpriz, pocket yay kullanma fikri.

    Bunun dışında toplantıda oldu olacak altına pervane takın uçsun şeklindeki espri yapılınca şu soruyu kendimize soruyoruz, neden biz bu sünger cnc de hava kanallı kestirip altına 9v ile çalışan 2 tane fan takmayalım? tabi bu şuanda sadece espri, yani ilk etapta kulağa saçma gelse de rgb led den daha az saçma bir fikir bence, oturak süngerini kararlaştıralım bu konuya da belki eğiliriz. Tabi CE istediği için biz size bu parçaları demonte yollarız kasa toplayabilen herkes kolayca montajlar bu fan + yuvayı.

    Arkadaşlar en iyi haber bu ürün yayda kullansak, viscoya çıkılmadığı sürece 750 tlnin altına çıkar - peki soracaksınız net fiyat ne zaman belli olacak a sünger dns/cm (veya pocket yaya ortak karar) + piston a sertifika ve bu ürünün fiyatı + kargo seçer isek net bir fiyat çıkacak, top artık sizde:
    a- kilonuzu ve boyunuzu yazınız b- piston (bende) c- istediğiniz kargo.

    takvim:
    *15 Haziran Prototipin revizeye sunulması (5 gün ben kullanacağım, ürünü hem bilgisayar başında hem konsol başında hemde film izlerken), 5 Kayserili forumdaşa şehirde oturmaları şartı ile sırası ile 1 er günlük kullanıma verilmesi -bizim ekipler evden eve teslim edecek, onların buradaki yazılı yorumlarına göre, prototipe revizeler gerçekleştirilecek
    *22 haziranda revizeler prototipe uygulanıp test'e/ sertifika alımına gönderilecek, ortalama 2 haftada sertifikası çıkıyormuş TSE den bu ürün sınıfına (oturma grubundan alacağız, ofis grubundan değil). Belge sonrası ürünün DH'a yollanması - gerçi sponsor varken bu ürünü de yollamak ne derece doğru bilemiyorum.
    *Testten geldikten sonra 1 hafta içerisinde parti üretimine alabiliriz.

    Şimdilik yol haritası bu biçimde, Tip 2 ile alakalı olarak dökümcü döneceğini söyledi, dns başı fiyat geçecek ürünlerin geliştirmelerini eş zamanlı yürütme düşüncesindeyiz, üretim tarihleri arasında max 1 hafta olacak.

    bu arada mühendis arkadaş fire / hata oranını 1000/3 olarak aldı (kalite kontrolcü var ise aranızda genel ortalama bu imiş ofis sandalyelerinde), ben %1 ihtimal olarak düşünüyorum, her 100 üründe 1 adet ürün toplayabilirsek sizin belirlediğiniz üyeye de hediye edeceğiz.

    videoları da kısa zamanda uplayacağım, lütfen sünger videosundan sonra yorum yapınız.

    Teşekkürler, çarşambanın dolmasına 3 dk kala şimdilik haberler böyle.
    1)Kg 52
    3)En ucuz kargo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mübarekler bütün mesajı niye alınıtılıyorsunuz cevap yazsanız yetmezmiydi...?

    neyse sorum şu Tip1 ne Tip2 ne? İlk ve son mesajınızda bir bilgi edinemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 21 Mayıs 2020; 12:39:30 >
  • Bu sertifika olayına niye takıldık ki bu kadar? Tip1 ve tip2 konusunu netleştirebilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • picasso16 kullanıcısına yanıt
    Viskoya rahat diyen de be biliyim bir terim bulamadım dünyanın en gereksiz ve en rahatsız şeyi visko ortapedik en iyisidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    200 liraya koltuğu kim kaybetmiş de siz bulacaksınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • M.S .T kullanıcısına yanıt
    Visconun çeşidini bilemem sırf visko yapmayacak sonuçta. Benim yatak yaysız visko baya rahat geliyor. Koltukta nasıl olur bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarli bel ve boyun desteği kesinlikle olmali

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt


    Sence internet aleminde 100 liraya bulunabilen bir ürünü, sırf DH yaptı diye 105 lira verecek bir ahali mi var burada?
    Önce diğerlerinden uygun olacak, sonra biz almayı düşüneceğiz.


    Demek istediğim, piyasanın uygun ürünü olmazsa alan olmaz. Hiç öyle "hee maliyetlerden haberın yok vs. deme kardeşim, yap o zaman, gör 3 kişiye anca satarsın :)"

    Koltuk fiyatları 400-10.000 arası evet. Eh bende bir koltuk yaptım 25.000 istiyorum. Saçma sapan fiyatlar zaten. Fiyatı artan sektöre girme kafası mı bu anlamadım ki ? Fiyatlardan haberim var ve saçmalık evet.

    200 e bulamazsam 250 ye bulurum. Olmazsa 300 e bulurum, olmazsa 1500 e bulurum. Eh tabi fiyat/performansada bakarız. Yani DH yazısını kendimde yazdırabilirim sonradan. Fiyat uygun olmazsa kimse almaz anlatmak istediğim o.




  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Konudaki mesajları okusaydın kar marjını çok düşük tutacaklarından ve kaliteli bir şey ortaya çıkaracaklarından bahsediyordu.
    Evet 300 liraya oyuncu koltuğu adında incecik süngerli koltuklar var ama yorumlarını görsen pişman olan olana.
    700-800 lira altında alınabilir bir koltuk olsa ben kendime alacağım ama yok ya da ben bulamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;

    180 boy 100 kg kendim için geçerli olan bilgiler. kargo konusunda sizin anlaştığınız firma benim için uygundur. sonucunda sigortalı gönderim yapacağınızı belirttiniz. tip 1 ve tip 2 için net özellikler belli olduktan sonra tercih yapma şansımız yok mu?
  • a- 110kg ; 1,83m

    b- piston (bende) ?

    c- aras olmasın, geçen sandalyem geldiğinde savaş bölgesinden canını zor kurtarmış bir paket geldi...

    şu tip1 ve tip2 ne olduğunu bileydik...
  • Boy 1.75 kilo 93 oturulacak yer deri olmazsa iyi olur sırt tarafı arkaya 90 derece bağımsız yatarsa iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

    130 kg
    180 boy ile aranıza katılıyorum :)

    Tek şartım sırt dayama yerinin 90 derece olması.
    Bu olursa sizin istediğiniz kargo, piston farketmez. Güvenim tam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A- teşekkür ederiz.
    B- sertifikalı piston üreticisi arıyorum
    C- sizin bölgenizde hangi Kargo iyi ise onu yazmanız kafi 3 Kargo şirketi ile de görüşüyorum ( Aras, Mng, Yk)

    Tip bir eko ergonomi
    Tip iki spor+aksesuar ( oyuncu koltuğu diye piyasa da olanların benzeri)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onceden de yazmistim xdrive sancak aldim aksamina iade ettim. bu kadar rahatsiz ve sacma bir koltuk olamaz. gordugum bir sacmaligi paylasiyim, butun oyuncu koktuklarinda bulunan o baldira denk gelen cikintilar neden yapiliyor? amaci nedir? 1 saat bile oturamadim bacaklarinizi acamiyorsunuz otururken mumya gibi ayaklarimi birlestirmek zorunda kaldim. bacagimi acmasam bile baldirlarima batiyor o cikintilar. koltuk tamamen deri les gibi terliyorsunuz otururken. kafami arkaya yaslayim dedim yaslayamadim kutuk gibi sirt bolgesi yapmislar. seduna thunder aldim cok memnunum. sirtimi ve belimi kavriyor. arka ve oturma yeri fileli sicakta 0 terleme. oturma bolgesi yanlara dogru genis. kafa yaslama yeri cok rahat ayarlanabiliyor. piyasadaki "oyuncu koltugu" dedigimiz seyler tamamen para tuzagi ve sacma anlamsiz bir tasarimi ve fiyati var. aldigim ofis koltugundan sonra bel agrim gecti resmen butun gece pc basinda sikintisiz oturuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a- Boy 185cm Kilo 90

    b- Piston sertifikalı olursa iyi olur

    c- Tekirdağ'ın en iyisi Ups Kargo gerisi tırı vırı leşş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110 kilo 1.80 boyla buradayım hocam :) çok fazla mesaj ve yorum oldugu icin hepsini okuyamadım. neler var nasıl birşey yaptınız veya yapacaksınız hızlıca üstünden geçebileceğiniz bir mesaj atmanız mümkün mü?
  • 1) 184cm boy - 120 kg
    2) Sertifika vs gereksiz bana kalirsa, urun saglam olduktan sonra, sorun cikarmadiktan sonra gerisi bos.
    3) YK, MNG iyidir. Surat asla.

    Hocam tip1 odakliyim su an. Tip2 nin 1den ne fazlasi olacak? Tip1 ve 2nin ozellikleri yazildi ise ben kacirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) 195cm boy - 90 kg

    2) Tip 1'in daha rahat olacağını düşünüyorum ama 2 de olabilir. En rahat hangisi ise o olabilir.

    3) MNG veya PTT.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulstyle

    110 kilo 1.80 boyla buradayım hocam :) çok fazla mesaj ve yorum oldugu icin hepsini okuyamadım. neler var nasıl birşey yaptınız veya yapacaksınız hızlıca üstünden geçebileceğiniz bir mesaj atmanız mümkün mü?
    hocam 2 tipe karar verdik;

    1 tanesi eko-ergonomi, 1 tanesi ise spor + aksesuar (ilk mesajda dökümleri görebileceğiniz). ikisini de 1 hafta ara ile üreteceğiz, argeleri paralel ilerleyecek. takvimi ilk mesaja editleyeceğim.

    iki üründe de ortak yıldız ayak, ortak piston, ortak tekerlek kullanılacak, yani sağlamlık yönünden bir farkı bulunmayacak, her iki üründe TSE ye gidecek yani sadece kullandığımız ürünlerin değil ürünün bizzat kendisinin de testi olacak tabi TSE de ki sıkışıklığa bağlı olarak termin bu manada sarkabilir.

    eko ergonomi için iskeleti kendi bünyemizde çalışacağız, terletmeyen yüksek ihtimalle fayteks marka resital veya resital lüx kartelasından seçim yapacağiz, oturağı HR sünger (2 kat farklı DNS) veya yay+HR sünger şeklinde düşünüyoruz o yüzden kilo topluyoruz, kullanılan yayların belgesi de bu gün geldi, İstikbal Markasının kullandığı yayları kullanacağız, eğer genel ortalamayı bozan bir kilo çıkmaz ise (135+ üstü yani) bu biçimde olacak, Sırta ise poru kendimiz yapacağız. oturak ile alakalı numune 5 haziranda hazır olacak Kayseri forumdaşları davet edip buraya yorumlarını rica edeceğiz.

    Spor ürün için ise dns fiyat bilgisi bekliyoruz, piyasada en çok tercih edilen markadan 1 adet ısmarlayıp içini açacağız, özellikle aksesuar olarak, bel ve sırt + kafada visco kullanacağız, ayarlı kolçaklar ve döşeme olarak nubuk görünümlü veya spacer tabir edilen delikli nefes alan altı kendinden kabartmalı bir kumaş tipi düşünüyoruz.

    Şuanda piyasadaki hiç bir c4 pistonun 120+ kg üstü taşımadığını öğrendik özellikle (tip 2) 8 kg brüt gelecek kalıp sonrasında +110 kg yi geçen ve tip 2 isteyen forumdaşlar için ne yapacağız onu araştırıyoruz, 2019 da cnr a gelen 2 çinli tedarikçiye mail attım dönüş bekliyorum, tabi bunlar biliyorsunuz konteyner ile yolluyor, şuanda 0 sorun ile guangzhou dan zaten 50 gün civarına geliyor, mekanizmacımıza bilgi verdim parsiyel olarak konteyner masraflarını bölüşme fikrine soğuk bakmadılar sadece bir düşünelim dediler, gerekiyor ise ufak bir komisyon ile suya sabuna dokunmadan bize gelecek, tabi Mersinde gümrükçümüz (Yıldırım Çetin Gümrükleme) bulunduğu için, Arkas ile iyi ilişkilerimiz olduğu için ilk ihtimal terchimiz, tek ümidim bu mekanizmaya da ek vergi gelmemesi.

    Mitsan ile yaptığım görüşme sonucu cnc kesim için ekstra para istemeyeceklerini çorbada tuzlarının bulunmasını istediklerini söylediler, yani olur da şuanda muhabbet aşamasında olan "altına fan" konusu için olumlu bir adım atıldı, fan olmasa bile hava kanalı koyacağız yani bu kesinleşti.

    3 yıldız kutu ise üzerine istediğimiz bir yazıyı yazabileceklerini buna para istemeyeceklerini söyledi ha çok mu önemli bir detay değil ama sonuçta projeye destek için güzel bir jest.

    bunun dışında illa biz üreteceğiz durumu kalktı, ben yaparım veya biz ekipçe yaparız diyen kişiye aynı gün içerisinde tüm bilgileri belgeleri bağlantıları paylaşabileceğiz.




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.