Şimdi Ara

Sefaköy skandalı !!!CİMBOM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sefaköy skandalı

    Transferde rakiplerine göre geri kalan Galatasaray, taraftarını memnun edemezken, bir darbe de Sefaköy projesinde yedi
    05.08.2005

    Seyrantepe’yi alma planları yapan Galatasaray yönetimi, elinde bulunan arazisini de kaybetti.
    Sarı-Kırmızılılar, 17 bin dolarlık yıllık kirayı ödemeyince, Sefaköy’deki 78 dönümlük arsadan oldu

    Galatasaray’da “olmaz bu kadarı da” dedirtecek bir olay daha yaşandı. Sarı-Kırmızılı camiada dikkatler, bir seneyi aşkındır Seyrantepe Arazisi’ne odaklanmışken, başka bir araziden kötü haber geldi. Sarı Kırmızılı Kulüb’ün, İstanbul’un en önemli rant merkezlerinden bir tanesi olan Sefaköy’deki 78 dönümlük arazisinin kira bedelini ödememesi dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi sınırlarındaki arsaya İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü’nün iki ay önce el koyduğu öğrenildi. Yıllık kiranın 17 bin dolar civarında olduğu ve yıllardır ödenmediği belirtilirken, Başkan Özhan Canaydın’ın konuyla ilgili olarak yöneticilere çok kızgın olduğu ifade edildi.

    İhmal çok büyük
    Galatasaray’ın böyle küçük bir miktarı Milli Emlak Müdürlüğü’ne bilerek ödememesinin söz konusu olmadığı ve konuyla ilgilenen profesyonellerin ihmali olduğu iddia edilirken, Sarı Kırmızılılar’ın araziyi geri almak üzere mahkemeye başvurduğu fakat olumlu sonuç çıkmasının zor olduğu öğrenildi. Ulaştığımız ve konu hakkında bilgi aldığımız bazı yetkililer ‘geri alma’nın imkansız olduğunu açıkladılar. Faruk Süren Başkanlığı döneminde Mehmet Cansun tarafından kulübe kazandırılan Yeşilköy Atatürk Havalimanı’na komşu ve değerinin çok yüksek olduğu belirtilen arazide ‘arıcılık’ yapan işçilere arsayla ilgili yönelttiğimiz sorular ise bir anlamda yine cevapsız kaldı. İşçiler, “Buranın Galatasaray’a ait olduğunu söylüyorlar ama bugüne kadar kulüpten hiçbir ilgili şahıs göremedik. Yıllardır bu arsa böyle duruyor. Sadece bir tabela var. Küçükçekmece Belediyesi elinde kalan ağaçları buraya dikti. Şimdiye kadar başka bir faaliyet göremedik. Biz de burada arıcılık yapıyoruz” diye konuştular. Sefaköy’deki, “Bu arazi Galatasaray Kulübü’nün arsasıdır” ibaresinin bulunduğu panonun da önümüzdeki günlerde kaldırılacağı ifade edildi.

    Planlar suya düştü
    Bir dönem Mehmet Cansun Başkanlığındaki yönetimin, sportif amaçla kullanım izinli olan bu araziyi büyük bir “Marketler zinciri”ne kiralayıp yıllık 1 milyon Euro’yu aşan bir kar elde etmek üzere olduğu, fakat planın Özhan Canaydın’ın başkanlık yarışını kazanmasıyla suya düştüğü iddia edildi. Sarı-Kırmızılı camiada olayı bilenlerin büyük şok yaşadığı ve sustukları da öğrenilirken Ribery ve Seyrantepe çıkmazlarındaki Galatasaray Yönetimi’nin bu durumun da kamuoyu tarafından bilinmesinin ardından gelecek eleştirileri nasıl kaldıracağı merak konusu oldu. Öte yandan olayın ortaya çıkmasıyla konuda ihmali bulunan yöneticinin istifasının isteneceği iddia edildi.

    MİNİ YORUM
    CÜNEYT KARAKAYA

    Profesyoneller
    işi bilmiyor

    Galatasaray’ın kötü günler geçirdiği aşikar. Daha bilinmeyen bir çok konuda da çıkmazlar var. Özhan Canaydın suçlu değil desek de, şu anda başkan koltuğunda kendisi oturuyor. Bu sorulara cevabı kendisi verecek. Kulüp işleri o kadar dağılmış ki tüm iyi niyetine rağmen toparlamakta çok zorlanıyor. Önemli olan yanındaki profesyonellerin olaylara hakim olmasıdır fakat ufukta ışık görülemiyor. Sefaköy’deki arazinin milyon eurolar kazanılması yolunda önemi vardı. Sportif amacının dışında, planlandığı gibi bir marketler zincirine kiralansa, ki merkeziliğini bilmeyen yoktur, belini doğrulturdu. Ödenmeyen kira çerez parası ama galiba işin içinde ‘işbilmezlik’ veya ‘iş takip etmezlik’ var.
    Merak ediyorum, bu paranın ödenmesi gerektiğini bilmeyen profesyonel kim ve ne kadar maaş alıyor?
    Ey! Kendisini Galatasaylı hissedenler. Bu zor günlerde nasıl destek oluyorsunuz, nerelerdesiniz?

    fanatik.

    yorumsuz yorumcu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.