Şimdi Ara

Sedan - Hatchback - Station Wagon... Yol Tutuş, Yakıt ve Diğer Etkileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarım sedan hatchback ve station wagon karoser tiplerinin aracın yol tutuşuna, yakıt tüketimine ve diğer özelliklerine etkisinin mutlaka az veya çok farklı olacağını düşünüyorum. Bu konuda bildiklerimizi yazabilir miyiz?

    Aynı aracın hatchback kasasının diğerlerine göre daha iyi yol tutuşu olacağı şeklinde bir bilgim var doğru ya da yanlış. Buna benzer bilgilerimizi alalım.



  • Ayni platforma sahip araclarda sedanlar daha iyi agirlik dagilimindan oturu hatchback modelinden daha iyi yol tutarlar ve surus dinamikleri daha iyidir fakat station wagon modelinde hem agirlik merkezi yukseldigi icin hemde hatcback modeldeki gibi vortexe maruz kaldigi icin sedanlar kadar basarili degildir. Ayriyetten olaya konfor yani ruzgar sesi konusundada sedanlarin bir avantaji mevcut.Bosuna spor sedan diye hayali bi segment olusmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralama başlıktaki gibi, Sedan>HB>SW. Sedan ile HB arasındaki farklar çok kısıtlı kalabilir, gövdenin tasarımına ve araca uygulanan ayarlara göre HB lehine bile bir avantaj olabilir ama istisna olur böyle bir durum. Özellikle aerodinami olarak sedan iyidir, tavan harici arka iki amortisör kulesini birbirine bağlayan birde bagaj kirişi olduğu için rijitlik de bir parça daha iyidir. SW ile HB arasındaki fark daha açıktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.