Şimdi Ara

Secux Soğuk Cüzdan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto para güvenliği için Soğuk Cüzdan nedir ve nasıl kullanılır?
    Kripto para güvenliği, dijital para birimlerine yatırım yapan, bunların alım satımıyla uğraşan herkes için dikkat edilmesi gereken kritik bir konudur. Yatırımcılar ilk olarak kripto paralarını muhafaza ettikleri cüzdanları konusunda önemli bir tercih yapmak zorundadır: Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan. Bu seçeneklerden Soğuk Cüzdan, nedir, nasıl kullanılır ve çeşitleri nelerdir sorularını yazımızda yanıtladık.

    Secux Soğuk Cüzdan

    Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan farkı
    Kripto para satın alıp bunları kendiniz saklamak istiyorsanız, kripto varlıklarınızı sıcak cüzdan, soğuk cüzdan ya da her ikisinin bir kombinasyonunu kullanarak muhafaza edebilirsiniz. Sıcak cüzdanlar internete bağlıdır ve çevrimiçi saldırılara karşı risk içerirler. Ancak bağlantılı olmaları sayesinde daha hızlı çalışırlar, kripto para ticareti yapmayı kolaylaştırırlar. Soğuk cüzdanlar ise genellikle internete bağlı değildir. Bu nedenle daha güvenli görülseler de daha az kullanışlıdırlar.

    Soğuk Cüzdan nedir?
    Soğuk Cüzdan, Bitcoin ve diğer alternatif kripto para birimlerini depolamak için kullanılan çevrimdışı cüzdanlara verilen genel addır. Donanım cüzdanları, genel ve özel anahtarlar oluşturmak için rastgele sayı üreteçleri kullanan fiziksel elektronik cihazlar formunda karşımıza çıkar.

    Secux Soğuk Cüzdan

    Soğuk cüzdanların internet bağlantısı yoktur, bu nedenle siber saldırılara, yetkisiz erişimlere ve güvenlik açıklarına karşı daha dayanıklıdır. Soğuk cüzdanlardaki fonlara, yalnızca özel anahtarı bilen kişiler erişebilir. Bu anlamda hesap sahibi kendisine verilen gizli anahtar kodunu başka bir kişiyle paylaşmadığı sürece fonlarını güvende tutabilir. Fiziksel cüzdanlar, anahtar kodunun kaybedilmesi durumunda, sahibi tarafından bile erişilemez hale gelirler.

    Soğuk Cüzdan nasıl kullanılır?
    Güvenlik endişeleri nedeniyle kripto para birimlerinizi soğuk cüzdan üzerinde muhafaza etmek istiyorsanız, kağıt ya da donanım cüzdan seçeneklerinden birisini tercih edebilirsiniz.

    Kağıt cüzdan kullanmak için birçok farklı kripto borsasının sunduklarının yanı sıra, bu iş için özel olarak oluşturulmuş kağıt cüzdan oluşturma araçlarından faydalanabilirsiniz. Kağıt cüzdan oluşturma sürecinin siber güvenlik nedeniyle çevrimdışı yapılması tavsiye edilmektedir. Oluşturulan kağıt cüzdanın iyi saklanması ve kimseyle paylaşılmaması kripto varlıkların güvenliği için önemlidir.

    Kusurları nedeniyle kağıt cüzdan kullanımı artık tehlikeli olarak kabul edilmektedir ve önerilmemektedir. Ancak yine de kullanmak istiyorsanız, riskleri anlamanız büyük önem taşır. Kağıt cüzdanların en büyük kusurlarından birisi, paranın bir kısmını göndermek için değil, bir kerede yalnızca tüm bakiyesini göndermek için uygun olmalarıdır.

    Teknik olarak, kağıt cüzdan özel anahtarınızı bir masaüstü cüzdanına aktarırsanız ve fonların sadece bir kısmını harcarsanız, kalan paralar Bitcoin protokolü tarafından otomatik olarak oluşturulan bir "değişim adresine" gönderilir. Bu değişiklik adresini kontrol ederek, elle ayarlamazsanız kripto varlıklarınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

    Secux Soğuk Cüzdan

    Günümüzde çoğu yazılım cüzdanı, değişikliği sizin için halledecek ve kalan paraları cüzdanınızın bir parçası olan bir adrese gönderecektir.

    Donanım cüzdanları ise kağıt cüzdanın güvenlik ve kullanılabilirlik açısından daha iyi bir elektronik sürümüdür. Özel anahtarların cihazdan ayrılmamasını garanti altına alırlar. Anahtarlar cihazın özel bir yerinde tutulur ve anahtarın kaldırılmasına izin verilmez.

    Donanım cüzdanları çevrimdışı olduklarından, başka bir cihazla beraber kullanılmak zorundadır. Donanım cüzdanları yüksek güvenlikli yapıları sayesinde, bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan virüs kapmaz, özel anahtarlarını sızdırmaz. Kullanıcılar donanım cüzdanlarını bir cihaza bağlayarak bakiyelerini görüntüleyebildikleri ve işlem yapabildikleri bir yazılımla etkileşime geçerek bunları kullanırlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.