Şimdi Ara

Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sebamed markasını elbet bir çoğunuz duymuşsunuzdur.Bilmeyenlere kısaca bahsetmem gerekirse.Özellikle bebeklere yönelik sunduğu ürünlerle nam salmıştır.Kendisi bir Alman firması olup, benimsediği sloganı ise cilt değerinin pH 5.5 olduğunu her ürününde belirtmesidir.Peki bu ne anlama geliyor.Arkadaşlar kısaca anlatmam gerekirse cildin hidrolipid tabakasının modern ölçüm teknikleriyle 5.5 olduğuna kanaat getirilmiştir.Bu değerdeki ürünler cildinizle uyumludur ve koruyucu tabakasına zarar vermez.Böylece dış etkenlere karşıda korunmuş olur.

    Evet, Sebamed hakkında verdiğim ufak bilgilerden sonra gelelim konumuzun başrol kahramanı olan şampuanımıza.Benim bu ürünle tanışmam internette caffein içeren şampuanları araştırmamla oldu.Bilimsel araştırmalar caffeinin uyarıcı etkisinin saçlarada iyi geldiği yönünde sonuçlanmıştır.Aslında şampuanların tek görevi temizlemekten ibaret algısı oluşsada bu Sebamed için geçerli değildir.Çünkü içeriğinde bulunan Niotinik Asit Heksil Ester(NHE),Caffein ve Ginkgo Biloba kompleksi saç köklerindeki kan dolaşımını arttırmayı amaçlamaktadır.Şampuanlar saçtan çabuk arındırılan ürünlerdir.Bu yüzden içine ne katılırsa katılsın ister bitki özleri olsun ister vitamin özleri olsun saça iyi gelmeden suyla akıp gidiyor.Sebamedin farkı ise kan dolaşımını 2 dakikada olabildiğince hızlandırıp yaklaşık yarım saat köklere kan gitmesini sağlamaktadır.Yani kökler daha rahat nefes alıcak ve besinlerden aldığımız faydalar artacaktır.En azından tek etkisi temizlemek olanlara kıyasla alınası bir ürün.

    Kutu tasarımıyla başlayalım.Sade renkler ve beyaz tonlar tercih edilmiş.Bir yüzünde Türkçe diğer tarafında ise İngilizce bilgiler verilmiş.

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Ön bölümde dikkatimizi çeken "Sabun ve Alkali içermez" yazısı oluyor.Buda demek oluyor ki şampuanımızın çok köpürmeyeceği ve saçta kalıntı bırakmayacağı anlamını taşıyor.Ayrıca "Paraben içermez" kısmı görmek isteyeceğimiz hareket.

    Yan tarafı dönderdiğimizde burda bizleri "Önemli" uyarısı karşılıyor.Dikkat edilmesi gereken husus kullanım miktarı değerinin aşılmamasıdır.
    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Saçta 2 dakika bekletip parmak uçlarımızla masaj yapmamız gerektiği yine bu kısımda belirtilmiştir.

    Kutunun alt yüzünü çevirdiğimizde ise burda ürünün içerik bilgileri yazıyor oluşudur.İnternette tek tek maddeleri yazıp araştırabilirsiniz.Ama zahmet etmeyin ben baktım genel olarak temiz içerikli.Tek kusuru köpürtücü olarak SLS kullanılmasıdır.Aslında pek köpürmesede yinede eksi hanesine not düşürüyor.

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Birde kutudan marka tanımına yönelik broşür çıkıyor.

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Gelelim şişemize.Ön yüzü kutuda yazanlarla birebir aynı.
    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Arkasını çevirdiğimizde ise kullanım şeklinin ne kadar olması gerektiğini ve bir takım uyarılara yer verilmiş.

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Son olarak kıvamına baktığımızda jel formunda saydam bir yapıda olduğunu söylemeliyim.Akışkanlığıda gayet iyi.

    Sebamed Anti Hair Loss Şampuan İncelemesi

    Sonuç

    İlk yıkamamda gözlemlediklerim kokusunun çok güzel olduğu ve kararında köpürmesiydi.Bunlar insanı mutlu ediyor.Güvende hissettiriyor.Saçta tuttuğum süre boyunca yanma hissetmedim.Aksine caffein ve mentolün ferahlığı rahatlatıyor.Yıkarken kaskatı olcak ve kuru bırakcak izlenimi versede sonradan nemlendirmesinde problem olmadığını, saçıda yumuşacık ettiğini gördüm.Kurulayıp kısa süre beklediğimde saç derimin ısındığını, hassaslaşıp kanlandığını ve kızardığını hissettim.Aynada zaten bunu kanıtlar nitelikteydi.Söylenildiği gibi yarım saat dolmadan etkileri geçti.

    Yorumum: Ben üründen memnun kaldım.Kullanmaya devam edicem tabiki.Bir farklılık veya saçımda değişiklik olursa konuya yazarım.Sizde ürünü merak edip, alıp-almama arasında kararsız kaldıysanız umarım yardımcı olmuşumdur.Sağlıklı günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtüöz -- 24 Şubat 2020; 19:15:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • bende bu şampuanı merak ediyorum uzun süre kullananlar yorum yaparlarsa bilgileniriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanza

    bende bu şampuanı merak ediyorum uzun süre kullananlar yorum yaparlarsa bilgileniriz
    Valla ürünü uzun kullanımda pek beğenmedim.Yani kızarıklığın pek faydası olmadı.Artı olarak zarar verdiğini düşünüyorum.O yüzden de bıraktım.Şuan 3DMen Root Activatör kullanıyorum 10 numara.Bir ay oldu etkisi devam ediyor.Saç dökülmemi büyük oranda azalttı.Tavsiye ederim.Kutu bitsin incelemesini yayınlarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virtüöz V kullanıcısına yanıt
    onuda bekliyoruz hocam :)
  • 5 senedir her gün veya gün aşırı kullanıyorum.Saçlarım 5 sene evvel üstlerden seyrelmeye başladığında almıştım.Hala o beş sene önceki saç seyrekliği ile durmaktayım.36 yaşındayım şimdi ve demek ki,saçı kafada tutuyor,ama saç çıkarmıyor diyebiliriz.

    Saçlarımın ense ve dip kısımlarında kabuk ve kaşıntı yaratsa da hiç kesmedim.Bu yüzden gün aşırıya çektim ben.Herkesin derisi aynı olmayabilir.Sanırım benim biraz kuru cildim.Saç dökülmesi şampuanları da,zaten yağı kurutma eğiliminde olduklarından bu normaldir diye düşündüm.

    Bu şampuan özel bir üründür.Nikotonik asit ve çinko pca gibi ender maddeleri kullanıyor.Bunlara eşlik eden kafein,ginkho biloba ve pyractone olemine gibi maddeler de cabası.İçerisin de silikon olmayan bir ürün.Silikon emilimi azaltıcağından bilerek konmamış yani bize yaramaz zaten.

    Bu şampuanı saçı yağlı olanlar her gün kullanabilir.Ve her yıkamada 2 defa köpürtebilirler.Saçı normal ve kuru olanlar gün aşırı ve her yıkamada bunu 1 defa köpürterek yıkasın.Çünkü 2 defa çok kurutuyor.Ben bunu bir defa sürdüğüm için ,hiç köpükten randıman alamamışımdır.Bu durumda,daha yumuşak,silikonsuz,alkolsüz,parafinsiz bir ürünle önden ön yıkama yapmalıyız.

    Mesela bunun yanına sebamedin günlük şampuanını alabiliriz.Önce sebamed günlük,arkasından anti hair loss iyi olur.




  • Bu şampuanı ben de 1 ay önce alıp kullanmaya başladım. İlk yıkama sonrası yumuşak ve ferahlamış hissettirdi. Önerilen şekilde 1 yıkama ve 2dk masaj yapacak şekilde günlük kullanmaya devam ettim. Fakat son 2 haftadır topak şeklinde, gideri tıkayacak kadar saç dökülmeye başladı. Mevcut saçlarım da hacmi azaldır. Bildiğin kelleşmeye doğru gidiyorum. Acaba alışma süreci mi böyle yoksa acilen bırakmam mı gerekir? Uzun süre kullanlar böyle bir süreç yaşadılar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KovenanT

    Bu şampuanı ben de 1 ay önce alıp kullanmaya başladım. İlk yıkama sonrası yumuşak ve ferahlamış hissettirdi. Önerilen şekilde 1 yıkama ve 2dk masaj yapacak şekilde günlük kullanmaya devam ettim. Fakat son 2 haftadır topak şeklinde, gideri tıkayacak kadar saç dökülmeye başladı. Mevcut saçlarım da hacmi azaldır. Bildiğin kelleşmeye doğru gidiyorum. Acaba alışma süreci mi böyle yoksa acilen bırakmam mı gerekir? Uzun süre kullanlar böyle bir süreç yaşadılar mı?
    Önce şunu bilmek lazım.Sağlıklı bir saçı döküp,bir daha çıkmamasını sağlayacak bir ürün keşfedilmedi.Örnek verecek olursak,istenmeyen vücut tüyleridir.Şampuan,sabun,jole ve ne varsa saçı hiçbir zaman dökemez.Sadece zaten dökülecek saçlar varsa onları dökebilir.Aynı yola çıkar aslında.Ayrıca bir ürün saçları döküyorsa, belki işe yaradığını da gösterebilir.Zayıf ve cılız saç kökleri dökülür,çünkü arkadan daha sağlam saç kökleri fizlizleniyor olabilir.

    Sebamed şampuan dökse dökse koparak dökülme sağlayabilir.Anlıyacağınız bu şampuanı alıp kullanan,saçı dökülen,zayıflamış veya seyrelmiş insanlar almalı.Sağlıklı saçı olanlar,yumuşak bir el yapımı sabunla hayatını devam ettirebilir.Yani bu şampuanı kullanan biri için kaybedilecek hiçbir şey yoktur.

    Benim için Sebamed içerik ve kalite olarak en iyisidir.Saçı dökülen erkekler için,içerisinde kullanılan her bir madde,soruna yönelik kullanılmış.Bunun yanısıra,ürünün kendisi, rakipleri arasında ph olarak saça en yakın şampuandır.Bu çok önemli.Çünkü bu şampuanı kullanacaklar,hergün bir defa kullanmalıdır.Saçı kurutmaması açısından avantaj sağlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.