Şimdi Ara

Seagate IronWolf ve Diğer Seçenekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bir tane hdd almam gerekiyor. Daha ziyade elimdeki resimleri saklama amacıyla bilgisayarda kullanacağım. Araştırma yaparken nas sistemlerinde kullanılan Seagate IronWolf 1tb disk dikkatimi çekti. Sanırım 5900rpm de dönüyor, ve 7/24 açık kalacak sistemler için tasarlanmış. Buna kapasite olarak muadil Seagate Barracuda ve WD Blue da var. Hepsi 1tb ve 64mb ara belleğe sahip. Dediğim gibi bilgisayar üzerinde fotoğrafların saklanması yada benzeri verilerin tutulması amacıyla kullanılacaktır. bu diskler arasında hangisini almak mantıklı olur?




  • 3 hafat kadaar önce Toshiba p300 2tb modeli aldım, okuma ve yazamada 300-300 değerleri veriyor. Değerlendirebilirsin. Amazonda fiyatı uygun, yalnız şöyle bir sıkıntı var; hdd yi direkt kutuya koyuyorlar ve Allaha emaret geliyor. İlk siparişimde hdd bozuk geldi, iade edip tekrar aldım. yeni gelen ürün sıkıntısız çalıştı

  • Amazon zaten paketleme konusunda ALLAHa emanet . Pek dikkat etmiyorlar paketlemeye. Ama iadede sıkıntı oluşturmuyorlar en azından. 1tb düşünmemin sebebide olaki herhangi bir arıza durumunda 2tb veri gitmesin. Birşey olursa 1tb lik veri gider en azından. Toshibanın diskleri nasıldır . şimdiye kadar hiç kullanmadım.

  • Ironwolf fena değil fakat depolama için gereksiz pahalı, Barracuda'lar güvenilir değiller, WD Blue performans olarak zayıf. Toshiba'lar performans açısından Seagate'lerden biraz daha zayıf sayılırlar fakat istatistiklere göre daha güvenilir diskler. Sonuçta NAS ve güvenlik diskler 24/7 çalışacak ve daha yüksek iş yükünü kaldıracak şekilde dizayn edildiklerinden daha güvenilirler fakat fiyatları daha yüksek.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    ironwolf ve diğer yazdığım diskler fiyat açısından hemen hemen aynı. 300-350 tl arasında değişiyor, 1tb lik modeller için tabi. Güvenlik diskleri biraz daha pahalı haliyle. Sizin yazdıklarınızdan anladığım nas diski almak daha mantıklı gibi. İronwolf için özelliklerindede nas diski yazmışlar, bunu almak güvenilirlik açıcından dahamı mantıklı olur?

  • ones O kullanıcısına yanıt

    NAS diskler 24/7 ve yoğun kullanıma uygun şekilde dizayn edildiğinden performans olarak pek değil ama ömür açısından daha üstünler. Evde kullanılacak bir PC için NAS veya güvenlik disk olması pek önemli değil ancak günde 15-20 saat açık kalan veya sürekli disk kullanan bir PC'de kullanılacaksa bu tür diskler mantıklı yoksa genel amaçlı kullanım için desktop diskler yeterlidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.