Şimdi Ara

Schengen ile ciddi bir sorun yaşıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ispanya tatili için plan yaptık, biletlerimizi aldık, fakat yunanistan fazla vize verebilir diye yunanistandan başvurduk schengene..

    bilet olarak gideceğimiz tarihin önüne ve arkasına birer ada biletleri de alıp belgelerin arasına koyduk..

    5-15 ağustos arası ispanyada olacaktık, adamlar bana 10 ağustosa kadar tek girişli schengen vermişler..

    tek girişli oluncave ve tatilin yarısında dönmem gerekince, bu işin böyle olmayacağını anladık, ek vize başvurusu yapmam gerekiyormuş, tur şirketi söyledi..

    bankada yeterli derecede para var, şuan çalışmıyorum, evli diilim. bana verilen tek girişli 10 agustosa kadar olan yunanistan vizesini 5 günlük ispanya ile uzatırsam sorun yaşar mıyım?
    yeni başvuru olacağı için tur şirketi de yine danışmanlık ücreti istiyor..
    ilk olarak yunanistan a geçip, ordan ispanyaya geçmeyi düşünüyorum.. tek girişli olduğu için transit geçmem gerekecek..


    moralim çok bozuk, belge toplarken harcadığım zamanıma üzülüyorum şuan.. siz tecrübeli arkadaşlardan fikir öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.. çıkmazdayım şuan lütfen yardım edin



  • Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi "Yunanistan rahat vize veriyormuş oradan başvuru yapalım" diye düşünmek. Bu düşünce nereden çıktı bilmiyorum ama öyle birşey yok. Bütün Schengen ülkeleri aynı şekilde vize verirler. Hepsinin tabi olduğu anlaşmalar ve şartlar aynıdır...
    Ayrıca Yunanistan vizesi, Almanya vizesi, İspanya vizesi diye birşey de yok. Schengen'e dahil olan bütün ülkelerin turistik vizesi aynıdır. Hepsi schengen vizesi verirler.
    5-15 ağustos arasında sadece İspanya'da tatil yapacaksanız buna göre konaklama ve yolculuk belgelerini sunmanız gerekiyordu. Otel ve uçak rezervasyonlarınız nasıldı bilmiyorum ama 10 Ağustos'a kadar geçerli vize vermeleri çok garip. Belgelerinizde bir sıkıntı vardır mutlaka...
    Tek girişli olması sorun yaratmaz. İstanbul'dan uçağa binip İspanya'ya gidebilirsiniz. Tatilinizi 10 Ağustos'a kadar yapıp dönebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 25 Temmuz 2016; 0:19:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.