Şimdi Ara

Sayıştay raporuna göre Konya'da Skandal olaylar oluyor. 7.5 Milyon Tllik üst geçit ortada yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
29.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orası tamam ama iktidarın hiç mi suçu yok? Yani verdiğin örnekteki gibi bir takımda işler ters gitse, taraftar bunun cezasını kesmiyor mu? Yani o kadar hatalar varken "bu kötü ama bilmem kim daha kötü başkanlık yapar" deyip tekrar aynı kişiyi seçer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 8 Aralık 2018; 1:2:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Orası tamam ama iktidarın hiç mi suçu yok? Yani verdiğin örnekteki gibi bir takımda işler ters gitse, taraftar bunun cezasını kesmiyor mu? Yani o kadar hatalar varken "bu kötü ama bilmem kim daha kötü başkanlık yapar" deyip tekrar aynı kişiyi seçer mi?
    Ben suçsuz demedim, sadece tek suçlu oymuş gibi oynanılması hoşuma gitmiyor hataları fazlasıyla var malesef..

    Fenerbahçeden örnek veriyim Azizin karşısına kaç kişi rakip çıktı hepsi kaybetti niye kötüde olsa en azından bişiyler yaptı, onu kim yenebildi yeni bir akım getiren Koç, ülke muhalefetindede böyle değişiklikler olsa daha iyi yöneticek kişiler illaki çok güçlü adaylar hatta başka kişiler başa geçebilir.1-1-1 adım yerine 4-4-4 adım getirecek adam belkide bunlar yüzüne yeniyor demek istediğim bu dostum.Şuanki ülke duruma bu şekilde..

    Bu yüzden muhalefete kızıyorum yeni fikirleri görüşleri yiyorlar koltuk sevdaları yüzüne adaylar hep aynı.Diğeride kısmen görüş tutuyor diye kazanıyor..


    (Fanatik Fenerliyim bunca yıl Azizi gördüm 3 yada 4 seçim hatırlıyorum kaybetmesini istediğim tek seçim Koçun aday olduğu seçimdi ve oda oldu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 8 Aralık 2018; 1:15:13 >




  • Bundaki sebep dediğim gibi kimin suçu fazla meselesi. Yani bugün başkası iktidar olsa ve aynı şeyler olsa bu sefer ona daha fazla yüklenilir. Çünkü muhalefetin yaptığı hata sadece parti odaklı olurken iktidarın hataları ülkeyi etkiliyor.

    Yani Fenerbahçede bugüne kadar Azizin yaptıkları tüm takımı etkiledi. Bügüne kadar onu eleştiren kişilere en fazla "neden aday olmuyorsun" dendi yani çıkıp "bu takım sen kötü muhalefet yaptığın için şampiyon olamadı" denmedi.

    Muhalefet iyi olmayabilir, hataları çok olabilir ama öncelik sırası işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Okuma yazman var mı? 2017 diyor Sen 4 aralık 2018 paylaşıyorsun.

    Dünyanın neresinde görülmüş yeni yapılan köprünün yükseklikliğini arttırmak için ekstradan yolun alçaltıldığı yeniden asfalt döküldüğü drenaj sistemi kurulduğu?

    Esas sen bu kadar şakşakçı olma
    İzmirde gördüm :) kendi cepleeinden cıkmıyorya tum belediyeler rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayıştayın istisnasız her belediyede her sene çeşitli usulsüzlükleri ve bulguları var. Fakat bizim ateşli muhalif arkadaşlar sadece akparti belediyelerindeki usulsuzlükleri görur. Chp belediyelerindeki sayıştay raporlarına hiç bakma gereği duymazlar. Gecen ankara belediyesinde 17 bulgu var diye konu açmışlar, ben oraya chpli izmir belediyesinin 27 bulgusu var dedim, çıt yok.Sonra konular ellerinde patlıyor. Arkadaş varsa bir yanlış , parti ayrımi yapmayacaksin. Sen kendi partine ses çıkarmayacaksin ondan sonra akp hede hödö , senin konuşmaya , itiraz etmeye hakkın yok. Yapılan yanlışlar senin umrumnda değilki. Sen particilik derdindesin. Bu kafanın ulkeye ne faydasi olacakki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanımızın olduğu her yerde adam kayırma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dalga dalavere, her türlü pislik var maalesef.

    Önce eğitime önem vermek gerek. Yoksa sonumuz hiç ama hiç hayırlı görünmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceden hep yazardım.



    Akp 1 liralık işi 5 liraya yaptırıp 2 kendisine alıyor 2 de yandaşa veriyor derdim.



    O sözümü geri alıyorum.



    Anlaşılan 0 liralık işi 5 liraya yapmış gösterip 2.5 2.5 paylaşmaya başlamışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dindar hırsız demek ki bunlar
  • Konya ses ver gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Skandal üst geçit ortada yok diyip yazının sonunda köprünün parçaları yok diye kıvırmak nedir.

    Sayıştay denetçileri 2017'de geçidi kontrole gidince, olması gereken korkuluk, beton, asfalt, ferforje korkuluk gibi malzemelerin de bölgede olmadığını gördü. Görevliler ise geçidi ve yolu tamamladıklarını ancak geçidin alçakta kalması nedeniyle yeni ihale yaparak asfalt, beton ve korkulukları söktürdüklerini söyledi.

    BELEDİYENİN SAVUNMASI

    Belediye, “Malzemeler ihtiyaç duyulan Selçuklu Bulduk Hoca Camii'ne takılarak kullanılmıştır” dedi. Otoyol korkulukları ise kongre merkezindeki otoparka takıldı.
    kaynak sözcü

    Hadi üst geçit yapılmış yerine konmuş diyelim. Yapılan üst geçidi alçak diye söktük, yolu niye kazıyoruz, aynı üst geçidi yerine takınca daha yüksek kalsın diye. E bu yapılan alçak üst geçidi madem gidip başka yere takacaksın yolu neden kazıyorsun, yolu kazmadan daha yüksek yeni bir üst geçit yapamıyor musun. Eğer bahsedilenler doğruysa belediye, müteahhit para kazansın diye kendine iş çıkarmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Tekrar oku üst geçit sökülmüyor, yerinde duruyor. Yol kotu düşürülünce bazı parçalar gereksiz oluyor onlarıda başka yerlerde kullanıyorlar.

    En güzeli oraya bi zabıta dikip aşırı yükleme yapanlara ceza kesmek ama bu seferde vatandaş ağlıyor.
  • Oda bir şey mi bu yıl bineceğimiz yerli otomobilde ortada yok.. :) Pardon yüzde bilmem kaçı yerli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Tekrar oku üst geçit sökülmüyor, yerinde duruyor. Yol kotu düşürülünce bazı parçalar gereksiz oluyor onlarıda başka yerlerde kullanıyorlar.

    En güzeli oraya bi zabıta dikip aşırı yükleme yapanlara ceza kesmek ama bu seferde vatandaş ağlıyor.

    "4,60 metre olarak inşa edildiği halde aşırı yükleme yapılmasından dolayı yüksekliği fazla olan araçların köprüye çarptıkları görüldüğünden"

    Üst geçidi yerine koymadan araçların çarptığını nasıl görmüşler? Yerine takmışlar sonra sökmüşler işte. Başka üst geçitlerden edindikleri tecrübeden dolayı bunu söylüyorlarsa neden 4,60 metre olarak ihaleye çıktılar o zaman bile bile?

    "Sayıştay denetlerken yanından bulunan kontrol teşkilatı görevlileri söz konusu imalatların yapıldığını, her bir imalatın bitmiş halinin fotoğraflarının mevcut olduğunu ancak bu imalatların başka bir ihale kapsamında söküldüğünü belirtmişlerdir!"

    Üst geçidin durduğu filan yok, parçaları başka bir yerde kullanmışlar. Madem araçlar çarpıyordu yolu kazmadan daha yüksek bir üst geçit yapılamaz mıydı, bunu merak ediyorum. Hem yolu kaz hem de yeniden 4,60 metrelik üst geçit yaptır, bu para nereden geliyor, kime gidiyor? Yolu kazma 5,20'lik yeni üst geçit yaptır, eskisini başka yere koymuşsun zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yaptırdığı üst geçit tartışma yarattı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı AKP'li Tahir Akyürek döneminde yapılan geçit, 7 milyon 765 bin TL'ye mal oldu. “Gerçek seyir terası” olarak tanıtılan “Beyşehir Akyokuş Yaya Köprüsü”, 4.6 metre yükseklikte inşa edildi. Ancak geçide araçlar çarpınca altında bulunan otoyolun kotu 50-60 cm kadar düşürüldü.

    SAYIŞTAY İNCELEDİ

    Bu kez de yol, yakınındaki otoparktan aşağıda kaldı. Yolda biriken yağmur suları tahliye edilemedi, her yeri su bastı. Belediye çözümü otoparkı kaldırmakta buldu. Sayıştay denetçileri 2017'de geçidi kontrole gidince, olması gereken korkuluk, beton, asfalt, ferforje korkuluk gibi malzemelerin de bölgede olmadığını gördü. Görevliler ise geçidi ve yolu tamamladıklarını ancak geçidin alçakta kalması nedeniyle yeni ihale yaparak asfalt, beton ve korkulukları söktürdüklerini söyledi.

    BELEDİYENİN SAVUNMASI

    Belediye, “Malzemeler ihtiyaç duyulan Selçuklu Bulduk Hoca Camii'ne takılarak kullanılmıştır” dedi. Otoyol korkulukları ise kongre merkezindeki otoparka takıldı. Sayıştay'ın raporunda, köprünün Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne uygun olarak 4.6 metre yükseklikte yapıldığını ancak köprünün yüksekliğini artırmak için yol kotunun 50-60 cm indirilmesinin sebebinin anlaşılamadığını belirtti.

    Belediye ise, “Kural tanımaz sürücülerin yüksek gabarili yük ile köprüye çarptıkları görülmüş, köprüyü korumak için yol kotu indirilmiştir” savunması yaptı.



    Benim bulduğum kaynakta böyle yazıyor. Bi Konyalı yokmu gidip resmini çeksin oranın varmı yokmu görelim oturduğun yerden bukadar oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 8 Aralık 2018; 12:38:59 >




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Orada olan birisi baksa da söylese şu an üst geçit var mı yok mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturduğum mahalle de 20 yıldır yaşıyorum. Geldiğimden beri elektirk telefon direkleri hep aynı. Çevre düzenlemesi desen aynı. Bi duraklar değişti o kadar, onun dışında değişen hiçbir şey yok. Sebebi ne derseniz işte bunlar yüzünden. Bunlar gibi belediyeler yada diğer kurumlar ellerindeki tonlarca parayı sadece kendi hesaplarına koyuyorlar yada yandaşlarına. Sende halk olarak bu kokuşmuş ortamda yaşamaya devam ediyorsun. Türk insanının yapısı budur. Birbirini sevmeyen ahlaksız bir toplumdan ne bekliyorsunuz ki? Hizmet, özveri, dayanışma, yada duyarlılık? Bugün isyan ettiğin bu adamlara kızmana gerek yok çünkü emin ol senin hemen yan komşunda alt komşunda aynısı. 1-2 tanesi temizdir ama çoğunluk bundan farksızdır.

    Kültürsüz eğitimsiz insanların yaşam şekli budur, ülkenin kültür seviyesinin bir Avrupa seviyesine gelmesini beklersen daha çok beklersin, ömrün yetmeyecek. Tek seçenek göçtür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevesAtelier

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Sen devleti sadece reisin sanıyorsun herhalde. Az ötede oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    Bulduğum en yeni resim temmuz 2017 Google panoromik



    İyi para ezmiş belediye resimden gördüğüm 3 tane yürüyen merdiven özürlü rampaları falan filan. Karşı kolundada varsa bunlar. Hizmet yaparak yiyorlar adamlar. google plus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 8 Aralık 2018; 13:40:58 >




  • Bu köprü çok ucuzmuş 10tane daha yapsınlar
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Köprü orda tamam da biraz pahalı değilmi ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.