Şimdi Ara

Sayacı olan ufak bir programa ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Başlıktada dediğim gibi sayacı olan bir programa ihtiyacım var. Kısaca anlatayım. Ben müşterilerime özel bir yazılım kuruyorum. Bunun eğtim ve teknik desteğini uzaktan bağlanarak sağlanıyorum. İhtiyacım olan programın işlevi şu müşterime kendi yazılımlarımı kurduktan sonra bu istediğim yazılımıda kuracağım ve benim belilemiş olduğum gün sayısında geri saymaya başlayacak. Sayım bitince bazı belirli dosyaları sistemden silecek. Örnek olarak 60 gün dedim kurmadan önce. 60 günün sonunda önceden belirlediğimiz dosyaları silecek. Dosyaların konumları herzaman aynı olacaktır. Böyle bir programı ücretiyle yazabilecek kişi arıyorum.



  • bunu ben yapabilirim sanırım yalnız, bazı sıkıntılar vardır örneğin ya kullanıcı bu programı zorla veya bilmeyerek kapatırsa ne olacak veya bigisayarın saatini kurcalarsa da sıkıntı olabilir gerçi bu biraz zorlansa bat dosyasıyla da yapılır ama tam olarak

    program şöyle mi örneğin bugün saat 12:00 da alarmı kurduk 5 gün sonraya ayarladık 5 gün sonra belirtilen dosyalar silinecek veya şu tarih şu saatte bu dosyaları sil gibi mi
  • kullanıcıların çoğu bilgisayar kullanmasından fazla anlamayan kişiler sadece programı kullanmasını biliyolar. Kapatılınca etkilenmeyecek birşey olsa daha iyi. Bilgisayarın tarih ayarlarından kontrol edebilir kendini. Tarihi kimse geriye almıyor artık çünkü sykpe ve bazı program hata veriyolar tarih yanlış olunca. O yönden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Süreye olarak dediğiniz gibi ama daha uzun sadece. Süresel ayarı değiştirebilmeliyim. Bazı kişide 6 ay yazacağım mesela bazısında 1 ay. Süre bitince kendi yüklediğim program dosyalarından belirleyeceğimiz birkaçını silecek. Biz burda her kişiye ne zaman yükledik onun kaydınıda tutuyoruz yani karşı taraf olduki format attı vs. gibi durumdalar gerekli süreyi elle ayarlayarak tekrar kurulumu yapacağım. Böyle bir program yapabilir misiniz?
  • bi bakarım tabi ancak akşamları ve haftasonları bakabilirim
  • Eğer yanlış anlamadıysam yaptığınız programı 60 gün boyunca kullanılmasına izin verip o günden sonra bazı dosyaları silerek programda kısıtlamaya gideceksiniz, ya da programı kullanılmaz hale getireceksiniz. Eğer durum bu şekildeyse bunun için ayrı bir program yazmaktansa yaptığınız programın içerisine bir ekleme yapılabilir. Sonuçta bu insanlar 60 gün içinde 1 kere bile olsa sizin programınızı açacaklar. Programa eklenecek kod sayesinde açılışta internet bağlantısı kontrol edilip müşterileri ve süreleri tuttuğunuz bir web servise bağlanabilirsiniz. Bu şekilde program "ilk" açıldığı an programın silineceği tarihi alır. Sonraki her açılışta bu tarihi kontrol eder ve tarihi günceller.
    Diyelim ki program ilk kez çalıştı ve 60 gün değerini web'ten aldı. Sonra 60 gün boyunca hiç açılmadı 61. gün program açıldığında süre dolduğu için program uyarı verir, dosyaları siler ve kendini kapatır. Daha detaylara inilirse güzel bir kontrol sağlanmış olur.
    Bu sayede bilgisayara format atılma, tarihin geri alınması, ikinci programın kapatılması gibi durumlardan kurtulmuş olursunuz.

    Not: Ben sadece fikir olması açısından bunları yazdım. Şuan bunu koda dökecek vaktim yok, müsait olduğum zaman yazabilirim.




  • Yapmak istediğiniz iş için daha mantıklı yollar olabilir. Ama istediğiniz işlem yapılamayacak bir şey değil. Windows Service yazarsanız, yada yazdırırsanız ve her açılışta otomatik olarak çalışmasını sağlarsanız, bu Windows Service istediğiniz işi görür.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -evren- -- 13 Kasım 2013; 9:51:42 >
  • http://s3.dosya.tc/server13/uiRMbO/dosyasilici-Setup.exe.html


    kurulum bitince programı açmak için ctrl alt shift 7 tuşunu kullanın

    kendi makinenizde tarihi girerek deneme yapın dikkat önemli dosyaları listeye eklemeyin denetim masasından kaldırılabilir onu da kapatırım gerekirse
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.