Şimdi Ara

SAVUNMA SANAYİİ İLK 100’DE 7 TÜRK FİRMASI YER ALDI (konu açtım diye bazıları rahatsız oluyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Muhtesem bir gurur tablosu.


    Aselsan'in cirosu 2 milyar dolari gecmis, TAI ilk 50'yi kil payi kacirmis.


    Dilerim bu firmalarin yurtdisindan getirdikleri para da zamanla artar, sadece Turkiye ic pazarina hizmet etmek yerine kuresel hizmet veren stratejik kurumlara donusurler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 23 Şubat 2021; 21:10:22 >
  • Konu başlığın bile buram buram ötekileştirme kokuyor.

    Kimsenin ülke yararına yapılan birşeyden rahatsızlık duyduğu yok, duyarsa zaten bu ülkenin evladı değil. İnsanların rahatsızlık duyduğu şey bu tür sanayileşmede ve ihracatlarda olan getirinin birilerinin cebine girmesi. Rahatsızlık duyanlar buna karşı.

    Birkaç kişiye ipotek edilen halkın vergilerinin halkın yararına kullanılmadığı hissiyatı, mevcut hükümetin güven vermemesinden dolayı insanlar rahatsız.

    Ben şahsen akpyi zerre sevmem ama Bayraktarın bu ülke için katmadeğer olduğunu düşünüyorum, her ne kadar tayyibin damadı olsa dahi. Adamda kapasite var, yiğidi öldür hakkını ver.

    2019 yılı bütçesine bi bak istersen


    Bilimsel ve Teknoloji araştırma kurumu 3 milyar lira
    Milli savunma bakanlığı 46 milyar lira
    Sanayi ve Teknoloji bakanlığı 2.5 milyar lira

    Diğer yandan
    Diyanet Başkanlığı 11 milyar lira
    Cumhurbaşkanlığı 3 milyar lira
    Tapu kadastro 2 milyar lira
    Gençlik ve spor bakanlığı 17 milyar lira.

    Acaba teknolojiye ve savunmaya karşı ne kadar samimi bu hükümet kaynaklardan belli. Dahası var ama yazmama gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Muhtesem bir gurur tablosu.


    Aselsan'in cirosu 2 milyar dolari gecmis, TAI ilk 50'yi kil payi kacirmis.


    Dilerim bu firmalarin yurtdisindan getirdikleri para da zamanla artar, sadece Turkiye ic pazarina hizmet etmek yerine kuresel hizmet veren stratejik kurumlara donusurler.

    İyiki ahparty kurmuş bu firmaları, önceleri bardah yohudu bardahh!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Listedeki FNSS ve BMC harici sirketler TSK Guclendirme Vakfi kuruluslari.


    Aselsan, TAI, Roketsan, Havelsan, siyasal islamcilarin tup kuyrugu, yag kuyrugu vardi diye dalga gectigi Ecevit hukumeti zamanindaki imkansizliklar icinde, AKP'nin FETO ile birlikte saldirarak yok etmeye calistigi Turk Ordusu tarafindan kurulan Turk Kara Kuvvetlerini Gelistirme Vakfi (sonradan TSKGV) sayesinde fonlanan ve "askeri vesayet" diyerek savas actiklari vatansever askerler sayesinde bugune getirilen sirketler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Muhtesem bir gurur tablosu.


    Aselsan'in cirosu 2 milyar dolari gecmis, TAI ilk 50'yi kil payi kacirmis.


    Dilerim bu firmalarin yurtdisindan getirdikleri para da zamanla artar, sadece Turkiye ic pazarina hizmet etmek yerine kuresel hizmet veren stratejik kurumlara donusurler.

    max 10 yıl sonra göreceğiz hocam. Uzun zaman alan işler bunlar çoğuna göre gereksizzzz :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş işler bunlar, tarım yapın tarım! bütün ar-ge merkezlerini kapatıp buğday ekelim zaten abd ve çin bu sayede süper güç oldu.


    herkesin diline dolanmış tarım tarım diye, defol git köyünde tarımını yap tutan mı var ama gitmez. tarım yapalım buğdayı biz üretelim yoksa dışarıdan teknoloji ithal gelmiş önemli değil. uyandiriyim afrika bile teknoloji üretmeye başladı, tarımla anca gelişmemiş bir ortadoğu ülkesi olarak kalırsın.

  • ekonomide de ilk 5deyiz

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Agzini topla densiz! Kuduruyormus, sen beni kendi ailenden biri mi zennediyorsun? Bu konudaki ilk mesajimi oku bakayim ne yazmisim?


    Aselsan'in kuruldugu 1975 yilinin Mart ayinda Demirel iktidara geldi. TUSAS 1973 yilinda kurumusken, Aselsan'in temelleri ise TKKGV tarafindan 1974 yilinda atilmisti:


    "1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında Türkiye, kendisine uygulanan silah ambargosu ile karşı karşıya kalmış ve bunun olumsuz etkilerinin azaltılması maksadıyla modern ulusal savunma sanayinin ilk adımları da bu dönemde atılmıştır. Aynı yıl “Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı” kurulmuştur.

    ...

    Türkiye’nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla; Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 1973 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuş, kısa sürede söz konusu Vakıflar tarafından ASELSAN (1975), İŞBİR (1978), ASPİLSAN (1981), HAVELSAN (1982) gibi şirketler kurularak savunma sanayinde yatırımlar gerçekleştirilmiştir." (https://www.tskgv.org.tr/tr/hakkimizda/tarihce)


    Aselsan'in kurulmasi ile Demirel'in iktidara gelmesinin ayni yil icinde gerceklesmis olmasi tesaduften ibaret. Emegi, destegi olmussa ona da helal olsun.


    Ama seni hatirladim simdi, sen daha once de CHP'li bilmem kim PKK kanalina cikti diye yalan konu acip sordugum sorular karsisinda konuyu terkedip giden propaganda erisin.


    Aferin, gercek yuzunuzu gosterin boyle, savunma sanayinin basarilariyla gurur duyanlara sirf muhalif diye salyalar sacarak saldirip ondan sonra "bak bak muhalifler de hic bu konulara ugramiyor" diye algi yaratmaya calisin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 24 Şubat 2021; 2:8:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    tarımda devlet çok destek veriyor hem ekonomik hem de ziraat alanında ünilerde en fazla yatırım yapılan alanlardan biri



    biraz bu çiftçide bitiyor diye düşünüyorum toprağı 4-5 yıl üst üste ekerse ve ucuz fiye kalitesiz gübrelerden kullanırsa olacağı o toprakta verim diye bir şey kalmaz bir de su alanlarını çok fazla boşa kullandılar öncesinde her kuyu açtığında su fışkırırdı şimdi çok nadir


    ama devlet bunla da ilgili yenilikler yapıyordu covid aksattı biraz da

    Zamaninda çok farmwille oynamışsın. Anlattıklarının gerçek hayatla hiçbir alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVUNMA SANAYİİ İLK 100’DE 7 TÜRK FİRMASI YER ALDI (konu açtım diye bazıları rahatsız oluyor)
  • Beels kullanıcısına yanıt

    ülkümüzü bölsünler yeter senin cebin para dolsun şuanki muhalefet gibi.

  • savunma saniyimizden içde dışta rahatsız oluyorlar yerinden kalkmadan hop etkisiz hale getirilmişler.SAVUNMA SANAYİİ İLK 100’DE 7 TÜRK FİRMASI YER ALDI (konu açtım diye bazıları rahatsız oluyor) 

    asker gitmek istemezler profosyonel ordu derler yapıncada ne yapıyım benim cebim boş derler hep derler.SAVUNMA SANAYİİ İLK 100’DE 7 TÜRK FİRMASI YER ALDI (konu açtım diye bazıları rahatsız oluyor) 





  • Daldan dala atlama.

    Yalananını düzeltiyoruz diye sensiz oluyoruz.

    Türk savunma sanayiinin Kıbrıs Barış Harekatı da görülen durum üzerine ABD bağımlılığından kurtarmak için yerli üretim atılımına girmesini herkes biliyor zaten.

    Ama sen Aselsan Ecevit döneminde kuruldu diyordun şimdi Demirel iktidarında kurulduğunu kendin söylüyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Bu seküler aarkadaslarda bir hastalik var caresi yok!

    Yahu tamam sunuda iyi yapti helal olsun..diyemiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Devlet seküler devlet de mı hasta
  • PyroSemi P kullanıcısına yanıt

    Sondan basa dogru okumaya calisma bastan sona oku...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Yalan mi? Bir konudaki pozisyonumu gecerli kilmak icin yalan soylemeye ihtiyacim hic olmadi cok sukur. Ben AKP'li degilim.


    Aaaaah ah... Daha okudugunu anlamaktan aciz insanlarla tartisiyoruz burada. "Aselsan Ecevit döneminde kuruldu" diye bir sey yazmadim. Sanirim cumle sizin idrak edebileceginizden daha uzun oldugu icin kafaniz karismis. Sizin dahi anlayabileceginiz sekilde cumleyi sadelestirelim bakalim ne yazmisim:

    "Aselsan, TAI, Roketsan, Havelsan, ... Ecevit hukumeti zamanindaki imkansizliklar icinde ... kurulan Turk Kara Kuvvetlerini Gelistirme Vakfi (sonradan TSKGV) sayesinde fonlanan ... sirketler."


    Demek ki Ecevit zamanindaki imkansizliklar icinde kuruldugunu yazdigim sey neymis? Turk Kara Kuvvetlerini Gelistirme Vakfi'ymis. Once okudugunuzu anlayacak seviyeye gelin benimle tartismaya girmeden once.


    Bugun Aselsan, TAI, Roketsan, Havelsan olarak bilinen sirketler savunma sanayinde "vakif sirketleri" olarak anilir. Iste bu sirketlerin kurulusuna vesile olan Vakif (kuruldugunda TKKGV, sonradan TSKGV) Ecevit hukumeti zamaninda kurulmustur. Ecevit zamaninda kurulmus olmasi Ecevit tarafindan kuruldugu anlamina da gelmez. Ecevit donemi yazmamin sebebi, kimin hukumet oldugundan ziyade, o donemin (siyasal islamcilarin haksiz sekilde diline doladigi) ambargo donemindeki zorluklarini vurgulamak icindir.


    Aselsan'in kurulus tarihini ay/gun olarak bilmiyorum, sadece 1975 yili olarak geciyor. Demirel koalisyonu da da 31 Mart 1975 itibariyle iktidara geldi. Aselsan'in 1975 yilindaki kurulusu Demirel'den once de olabilir, sonra da olabilir, ancak hangisi oldugu pek de bir sey ifade etmez, zira Aselsan'in kurulusu Demirel hukumetinden once askerlerin kurdugu vakif tarafindan planlanmisti zaten. Neticede bu vakfin kurucusu ve bugunku Vakif sirketlerinin basarisinin mimari AKP'nin Fetullahci Teror Orgutu ile omuz omuza saldirarak cokertmeye calistigi Turk Ordusu'nun serefli, vatansever subaylaridir. Daha once de dedim, inaniyorum ki Demirel de oncesinde veya sonrasinda elinden gelen destegi vermistir.


    Yine okluduklarinizi anlamakta zorlandiginiz noktalarda sorulariniz sorabilirsiniz, ben buralardayim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 24 Şubat 2021; 22:43:54 >




  • ekrem daha milletin elini sıkmadan bayraktara rezil iftiralar atmıştı kimin rahatsız olduğu gayet belli savunma işlerinden beyinlerine bomba yiyenler sonra her şeye hain diyonusss

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.