Şimdi Ara

Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli havacılık motorları için yol haritasını belirledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli havacılık motorları için yol haritasını belirledi
    T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı, havacılık sektöründe kullanılacak yeni yerli motor projeleri için yol haritası niteliğinde hazırlanan, Gaz Türbinleri Motor Yol Haritası Sonuç Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de geliştirilecek yerli motor projeleri ve detayları ortaya çıktı.



    Hazırlanan raporda gaz türbinli motorlar hakkında detaylı bilgilere, motorların tarihsel gelişimine, motor parçaları hakkında bilgilere, yabancı motorların öne çıkan özelliklerine, Türkiye’de kullanılan yerli motorlara, elektrikli ve hibrit motorların avantajlarına değinildi. Gaz türbinli motor teknolojilerinin geleceği hakkında analizlere ve tahminlere yer verildi. Türkiye’de geliştirilecek motor projeleri için eylem planları ve öneriler belirlendi.



    Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yol haritasındaki motor projeleri



    Milli Muharip Uçak (KAAN) Millî Muharip Uçak için turbofan motor



    MMU ÖMGP, SSB tarafından öncelikli olarak Ön Tasarım Fazı faaliyetlerini içerecek şekilde kurgulanmış olup platformun ihtiyaç duyduğu itkiye sahip turbofan motoru geliştirilmesi hedeflenecek. Millî kritik ve kısıtlayıcı düzenlemelere tabi olan teknolojidir. Tedarik projelerinde kullanılacak.



    Eylem planı:




    • Firma seçim kararının verilmesi ve kaynak tahsisi ile Ön Tasarım Fazı/ Kalifikasyon Fazı için Sözleşmelerin imzalanması.

    • MMU ÖMGP’ye hizmet edecek tüm çalışmaların (diğer motor geliştirme projeleri, teknoloji ve malzeme geliştirme projeleri, Gaz Türbinli Motor Teknoloji Merkez(ler)i kurulumu vb.) program yönetimi yaklaşımı ile takip edilmesi ve gaz türbinli motor ekosisteminin kurulması. 



    Muharip İnsansız Uçak Sistemleri için turbofan motor



    Öncelikle Muharip İnsansız Uçak Sistemleri olmak üzere, benzer itki ihtiyacı olan/olacak platformlar için belirlenecek itki seviyesinde bir turbofan motor geliştirilmesi hedeflenecektir.

    Millî kritik ve kısıtlayıcı düzenlemelere tabi olan teknolojidir. Tedarik projelerinde kullanılacaktır ve ihracat potansiyeli yüksektir.



    Eylem planı:




    • TEI tarafından geliştirilmekte olan 6.000 lbf itki üretecek turbofan motor için başlatılan proje faaliyetlerinin yakından takip edilmesi.

    • MMU Projesindeki gelişmeler dikkate alınarak projeye ilişkin planlamaların yapılması.



    İtki ihtiyacı düşük olan (temel eğitim uçağı, hafif sınıf helikopter, İHA vb.) hava platformları için hibrit tahrik sistemi



    Dünyada sivil havacılık sektöründe 2050 yılı sıfır salınım hedeflerine yönelik olarak alternatif tahrik sistemleri üzerinde çalışmalar başlatılmıştır ve ilk ürünler ortaya çıkmaktadır. Gelecek teknolojik eğilimleri yakalamak ve bu alanda dünyada söz sahibi olabilmek için çalışmalara başlanması gerekmektedir. Bu ihtiyaç doğrultusunda itki ihtiyacı düşük olan platformların alternatif tahrik sistemleri üzerinde çalışılması hedeflenecek. Ömür devrinin başında olan, gelişmiş ülkelerin üzerinde çalıştığı, mevcut ticari ürünlerin olmadığı teknolojidir. Çift amaçlı olarak kullanılmaktadır. Tedarik projelerinde kullanım imkânı vardır ve ihracat potansiyeli olabilir.



    Eylem planı:




    • Konuyla ilgili olarak yenilikçi yaklaşımları da içine alacak şekilde dünyadaki mevcut duruma ilişkin bilgi toplanması (Hidrojen vb.)

    • Edinilecek bilgiler ışığında atılacak adımların belirlenmesi.



    Ayrıca Bkz.Dikey iniş ve kalkış yapabilen İHA: Bayraktar DİHA



    10 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri ve Ağır Sınıf Taarruz Helikopterleri için ihtiyaç duyulan turboşaft motorunun geliştirilmesi veya yerlileştirilmesi



    Mevcut projelerdeki gelişmelere bağlı olarak, 2500-3500 shp güç aralığında bir turboşaft motorun geliştirilmesi veya yerlileştirilmesi hedeflenecek. Kısıtlayıcı düzenlemelere tabi olan teknolojidir. Tedarik projelerinde kullanılacaktır ve ihracat potansiyeli bulunmaktadır. Ancak, diğer ihtiyaçların daha öncelikli olması ve alternatif kaynaklardan tedarik edilme ihtimali dikkate alınarak 2.öncelik verilmiştir.



    Eylem planı:



    Helikopter projeleri takip edilerek motora dönük yerlileştirme faaliyetleri öncelikli olmak üzere planlama yapılması.



    Deniz platformları için ihtiyaç duyulan düşük güç seviyesinde bir gaz türbinli motorun geliştirilmesi



    Deniz platformları için türev bir turboşaft motorun geliştirilmesi hedeflenecektir. Tedarik projelerinde kullanılacaktır. Hâlihazırda deniz platformu uygulamalarında kullanılan gaz türbinli motorların alternatif kaynaklardan tedarik edilmesinde bir problem yaşanmamaktadır.

    Deniz tipi bir türbinli motorun geliştirilmesi hususu, başlatılan/başlatılacak turbofan ve turboşaft motor geliştirme projelerinde gelinecek aşamalara uygun olacak şekilde kurgulanacaktır.



    Eylem planı:



    Düşük itki sınıfında bir turbofan motor geliştirilmesi durumunda, deniz tipinin türev olarak geliştirilmesinin planlanması.



    İHA ve eğitim uçağı vb. platformlar için turboprop motor geliştirilmesi veya yerlileştirilmesi



    Yerli olarak geliştirilen/geliştirilecek platformların ihtiyaçları değerlendirilerek ve güç ihtiyacının maliyet etkin çözümleri de göz önünde bulundurularak, türev bir turboprop motorun geliştirilmesi hedeflenecektir. Burada İHA ve eğitim uçağı itki ihtiyacı için iki ayrı güç sınıfı değerlendirilecektir. Tedarik projelerinde kullanılacaktır. İhracat potansiyeli bulunmaktadır.



    Eylem planı:



    Alternatif tedarik kaynaklarının bulunması ve pazarda hakimiyeti olan ürünler bulunması nedeniyle, ihracat kısıtlamaları dikkate alınarak geliştirme çalışmalarına başlanması.




    Kaynak:https://motor.ssb.gov.tr/motor/Documents/GazTurbinliMotorYolHaritasi.pdf







  • Valla bu işlerin lise seviyesine getirilmesi gerekli. Sadece devlete bağlı bir kaç kurum ile uzun vadeli olacak işler değil.

    Örneğin yurt dışındahttps://www.stirlingkit.com/ gibi sitelerde DIY kitler var. Sana V8 motorun bile kitini gönderiyor. Liseli çocuklar bunları alıp çalışıyor, kendileri yapıyor, öğreniyor. Misal buradaki çocuk 17 yaşında Abd'de yaşayan kendi halinde bir çocuk.https://www.youtube.com/watch?v=p3Nb86at7q8 Ne sistem motorlar yapıyor.

    Yani eğitim şart. Evet bizim askeri alandaki öyle ya da böyle yapılan gelişmeler çok güzel. Ama eğitim ve adalet sistemi yerlerde. Eğitim olmadan geleceği ele geçiremeyiz. Ondan bundan temin edilen prototiplerin tersine mühendislik ile yapaılması ve bir ton patentini aşmak için 40 takla atılması başka, direkt genç zihinlerin zaten lise çağında elini kolunu sallayarak V8, nitro vs lere kadar motorları yapabilmesi bambaşka.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    daha yeni yapmaya başlayabildik önünü kesenlere rağmen. lise seviyesine birden nasıl inilecek. her şey adım adım. aslında eğitim gerçekten şart. düzgün eğitimli biri bence olaya böyle bir bakış açısı ile bakar

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

    Yok düzgün eğitimli biri zaten şu iki videoda anlatılan gerçekleri biliyordur, eğitimin ülkemizde adım adım nasıl kötüye gittiğini biliyordur. Bunlardan dolayı gerçekten belli bir eğitimin üstünde olanların maalesef y.dışına yüzer yüzer, biner biner göç ettiğini biliyordur. Geriye işte her şey çok güzel, hep bizi engellediklerinden böyle olduk, dıj güçler diyen bir tebaa kalacak gibi görünüyor. Oh artık ne güzel doktor dövebiliyoruz diyen bir tebaa da ne kadar adam gibi doktor kalırsa işte. Neyse size düzgün eğitiminiz ile sadece %18'in mutlu olduğu ülkede mutluluklar.


    Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli havacılık motorları için yol haritasını belirlediAkademikLinkyoutube
    Akademi ve üniversiteler siyaset üstü bir mesele… Bu konu ülkemizin geleceği için çok önemli. İşleri yoluna sokmak için bir çok hocamız uğraşıyor, güzel işler yapılıyor elbette bir çok eksiğimiz de mevcut. Ama videoda da belirttiğimiz üzere hep birlikte bu işi çözmek zorundayız. Her fikir her geri bildirim çok değerli. Fikirlerinizi geri bildirimlerinizi uzmanlarımıza yazabilirsiniz, her geri bildirimin dikkate alınacağına eminim… Alan: Sağlık Bilimleri Sibel ALPAY sibel.arslan@yok.gov.tr (Birim Sorumlusu) Ali YAZICI ali.yazici@yok.gov.tr Aydan SUBAŞI aydan.subasi@yok.gov.tr Dilek KARAAĞAÇ dilek.kose@yok.gov.tr Hasan ÖLMEZ hasan.olmez@yok.gov.tr İkbal BORA ikbal.bora@yok.gov.tr Alan: Doçentlik Mühendislik ve Fen Bilimleri Alper EZER alper.ezer@yok.gov.tr (Birim Sorumlusu) Gülşah GÜLDAL gulsah.guldal@yok.gov.tr Gonca KARACA gonca.karaca@yok.gov.tr Alan: Sosyal Bilimler Sosyal Bilimler Yusuf KESKİN (Birim Sorumlusu) keskin.yusuf@yok.gov.tr Sosyal Bilimler Barış ALP baris.alp@yok.gov.tr Eğitim Bilimleri Ernail DÜNDAR ernail.dundar@yok.gov.tr Güzel Sanatlar /Filoloji Gülcan TOLA gulcan.tola@yok.gov.tr Sosyal Bilimler Mehmet ERKAN mehmet.erkan@yok.gov.tr Sosyal Bilimler Tuğba KOBAL tugba.kobal@yok.gov.tr Hukuk/ Ziraat, Orman ve Su Ürünleri/ İlahiyat: Yaşar GÜNGÖREN yasar.gungoren@yok.gov.tr Sosyal Bilimler Sermin ALTUNAY KILIÇ sermin.altunay@yok.gov.tr #akademi #üniversite #bilim
    https://www.youtube.com/watch?v=i28j0IgLuVQ


    Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli havacılık motorları için yol haritasını belirlediAkademikLinkyoutube
    YKS sonrası üniversite tercihlerinde baraj kalkmıştı, artık kalkan baraj sonrası üniversite puanlarının ne durumda olduğunu görebiliyoruz. Ne yazık ki işler pek de iyi değil, eksi netlerle üniversiteye girişler artmış durumda... Bu durum her geçen gün üniversitelerimizin diplomalarının geçerliliğini düşürecek. Geçici çözümler ile varacağımız noktanın pek güzel görünmediğini söylemek zorundayım. Bir çözüm bulmak zorundayız. Katıl butonu ile hem ekibimize hem de babişko asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCFH3gPaFetVFPHOiU5tUj8g/join Tüm sosyal medya hesaplarımız: https://campsite.bio/akademiklink Kısa sürede Türkiye’nin En Çok Dinlenen podcastlerinden biri olduk çünkü Podcast için Muhteşem içerikler üretiyoruz :) ( Dinleyen pişman olmaz öyle de İDDİALIYIZ!) Spotify üzerinden dinlemek için: https://open.spotify.com/show/2zzpDjAvDtfZCIPjgyf3dS?si=0zFsQMnCQza6UBaCIJ42tg&utm_source=copy-link&nd=1 Apple podcast üzerinden dinlemek için: https://podcasts.apple.com/gb/podcast/akademiklink/id1533634249 Tamamen ücretsiz olarak Google Podcast üzerinden dinlemek: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8zNmM5ZDgwNC9wb2RjYXN0L3Jzcw #yks #yks2023 #üniversite
    https://www.youtube.com/watch?v=bpzoD2t8UXA&feature=youtu.be




  • Seçimde bitti bu nereden çıktı şimdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Haziran 2023; 16:51:09 >
  • Turbo prop,turbo şaft ,gaz türbinli motorlar öyle kısa zamanda gelişmiyor çok büyük tecrübe bilgi birikimi özverili çalışmalar ile oluyor inşallah ülkemizde bu konuda uyanmaya başladı kısa bir zaman sonra 5 yıl gibi bir sürede gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yukarıdaki saydığımız motorları yapan bir ülke konumuza geliriz

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Birkaç istisnanın çıkıp bir şeyler yapması başka, tüm okullarda böyle şeylerin olması başkadır. Bizde de el kadar bebeler IHA yapıyorlar, roket yapıyorlar vs. vs. Bu ilgi/alaka meselesi. İlgisi olan gençlere TeknoFest gibi ortamlarda imkan tanınıyor zaten. Tüm veletler gidip de bu işlere ilgi göstermiyor, göstermesi de gerekmiyor zaten. Yani senin o övdüğün şeylerin daha iyisini bizim gençler yapıyor zaten. TeknoFest'e bir göz gezdirmen bile yeterlidir. Ayrıca Temel Kotil biz teknik liselere kadar indik diyor. Yetenek avcılığını liselerden başlatmış durumdalar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 10 Haziran 2023; 14:11:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.