Şimdi Ara

Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor'



    Türkiye, geçen ay F-35 programından resmen çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin programdan tek taraflı olarak çıkarılmasının hukuki olmadığı ve ABD ile diyalog sürecinin başlayacağını.



    İsmail Demir, F-35 programından bir ortağın çıkarılmasının yalnızca bütün ortakların oybirliğiyle veya kendisinin çekilmesiyle olabileceğini ifade etti. Demir, "Bunun hiçbirisi gerçekleşmediği halde ‘Türkiye’yi çıkarttım’ açıklamalarının bir hukuki zemini yoktur” ifadelerini kullandı.



    Diyalog süreci başlayacak



    Demir, "F-35 programından hiçbir ülke tek taraflı çıkartılamaz demiştik. ABD’nin son mektubu bizi haklı çıkardı. Bu metne göre herhangi bir ortağın buradan çıkartılması ancak bütün ortakların oybirliğiyle olur veya kendisi çekilir. Uçaklarımızla ilgili oluşan haklarımızın zayi olmaması, müttefiklik ruhuna da aykırı olmayacak şekilde bir çözüm bulunmasıyla ilgili ABD ile bir diyalog süreci başlayacak" dedi.



    Ayrıca Bkz.F-35’lerin eleştirildiği Norveç medyasında Türk SİHA’ları vurgusu



    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 21 Nisan 2021 tarihli kararında Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması nedeniyle yaptırıma maruz kaldı ve programdan çıkarıldı. Programın katılımcıları Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Avustralya, Danimarka, Kanada ve Norveç'ten oluşuyordu. Türkiye ilk etapta 100 adet F-35A uçağı almayı taahhüt etmişti. Türkiye’ye 6 uçak verilmiş ancak bu uçakların Türkiye’ye getirilmesine izin verilmedi. Bu 6 uçağı ABD Hava Kuvvetleri satın aldı. F-35 programına göre uçağın 1005 adet parçası Türkiye’deki yerli üreticilerimiz tarafından üretiliyordu. Türkiye’nin çıkarılmasıyla birlikte yerli üretim son buldu.




    Kaynak:https://tr.sputniknews.com/turkiye/202105071044445573-savunma-sanayii-baskani-demirden-f-35-aciklamasi-abdnin-son-mektubu-bizi-hakli-cikardi-diyalog/







  • Ülkemizi başkalarının bölmesine gerek yok, biz zaten kendimizi bölüyoruz şucu bucu diyerek. Örneğin, bu F-35 meselesinde bile bu uçağı sevmeyenler, “almayalım” diyenler için avrasyacı, moskofcu yaftası konulmuş ?
    Peki bu uçağı sevenler Amerikancı olmuyorlar mı o zaman ?
    PKK destekçisi, demokrasi getirme ayağına dünyaya saltanat kurmaya çalışan, kan döken bir ülkeden yana olmak daha mı iyi ? Geçiniz..
    Ayrıca F-35 birim fiyatı 110 milyon Usd den başlıyor ve azalan siparişleri tolere edip yeni pazarlar bulunmazsa maliyeti daha da artabilir. Daha bakım ve güncelleme fiyatları da bu birim fiyatına dahil değil !
    Gelgelelim, rakibi olmayan bir uçak. Ama bakım sistemini oluşturan ALIS programı ve bulut tabanlı oluşu (bu teknolojide bir uçak da tabi ki bulut sistemi kullanacak) ABD ile ters düşme ve bize ambargo uygulanması durumunda uçağın kullanılabilirliğine gölge düşürüyor.
    Hiç kimse, böyle bir durumda dahi F-35’lerin uçabileceğini söylemesin. Söyleyemez de. Zaten bu uçağın medyadaki ateşli savunucuları da bu konulara hiç değinmeyip, halen akademisyenlere, pilot komutanlara -hadsizce- avrasyacı yaftası yapıştırıyorlar! Böyle yaparak kendilerini rezil ediyorlar, farkında değiller, işin kötüsü etraflarındaki gürûhu da körüklüyorlar. İşin özü, ABD ve sıkı müttefikleri için çok pahalı ama bir o kadar da etkili, modern, teknolojik bir savaş uçağı. Ama ABD ağ merkezli bilgisayar ve lojistik sistemiyle ülkemiz için ne kadar faydalı olurdu, tartışılır.
    Alsamıydık, evet az da olsa alsaydık, MMU geliştirmede örnek olması için.
    Halen parça üretmeli miyiz, kesinlikle evet.
    Trump bile patriot satmadıkları için ülkemizin S400 aldığını söyleyip, senatonun F-35 kararını aptalca bulurken; onlar bile kendi haksızlıklarını biliyor ve itiraf ediyorlarken; Maalesef halen sosyal medyada, S400 krizi nedeniyle ABD’yi haklı, ülkemizi haksız gören zavallılar var...
    İlber Ortaylı Hocam “Türkiye gibi Amerikancı bir ülke yok” demekle ne kadar da haklı...

    ABD'nin hiçbir zaman dostu olmaz. Çıkarlarına uyan vardır, çıkarlarına zıt düşen vardır. Oyunun kurucusu o olduğuna göre mecbur onun kurallarına uygun olarak oynamak zorundasın. Burada asıl rezillik, bir kişinin çıkıp "ben istemiyorum" demesiyle 1.2 milyar doların ve pilotların eğitiminin çöpe gitmesi. Daha sonra televizyonlara "Yauvv F-35 tü kaka, zaten çok baaahalı" deyip birkaç hafta sonra "ehi ehi şakaydı" demektir. Adamlar bu dansözlükle uğraşmak istemediklerii için bütün İncirliği Dedeağaç'a, Irak'a yığdı. İsterseniz İncirlik'i yıkın salona katın artık herhangi bir ağırlığı kalmadı üssünç



    Gelelim F-35 meselesine. F-35, operasyon maliyeti aşırı yüksek bir uçak ve hâlâ ciddi eksiklikler veya sorunlar rapor ediliyor. AB ülkeleri ümitlerini yitirmeye başladılar, bunun için de kendi projelerini geliştirmeye de başladılar bir yandan. Ayrıca F-35 alacaksanız göbeğinizden ABD'ye bağımlı olacaksınız demektir.


    Ama öte yandan rakibi olmayan bir uçak olduğu doğru. Aslında rakibi değil de muadili demek daha doğru bir tabir olur. Yaklaşık 20 senedir Hava Kuvvetlerine yeni uçak alınmıyor. Dahası filonun F-16 ile birlikte diğer bel kemiği F-4'ler jilet olmak için gün sayıyor. F-4'lerin yerine F-35'ler düşünülüyordu ama F-35 olmayınca alınacak uçak yok şuanda. Rus uçağı şu bu demeyin, özellikle Hava Kuvvetleri kuruldu kurulalı bir Amerikan ekolü var. ABD'den başka uçak aldığımız çok nadir. Ve hali hazırda depolanan ve geliştirilen mühimmatlar, eğitimler tamamen NATO'ya entegre şekilde. Pazardan elma alır gibi ben Rus uçağı alıyorum demeniz en az 5 yılın çöpe gitmesi demek. MMU'nun üretilmesi ise -ki ondan da şüpheliyim- en az 2030-2040'lara kadar sürecek. Japonya, Kore, Fransa, İsveç gibi havacılık kültürüne sahip ülkeler bile üretimde zorlanıyorken biz sanayide araba toplar gibi uçak üretemeyiz.

    '' İLK ELDEN HATASIZ S-400

    Hava savunma sistemim hatasız hasarsız değişensiz emsalsiz ilk sahibinden radar bakımları düzenli yapılmış borçsuz harçsız dosta gider bir HSS dir. ''


    S-400'leri tatbikatta vurabiliriz ya da 191 füzeyle Suriye rejimine saldırabiliriz.

    Bir diğer mantıklı iş Çin'e ölü fiyattan verebiliriz ne para gelse bize yarar, 1 milyar 300 milyon Dolarlık parça almışız, 2,6 milyar Dolar değil. Vatan Partisi Şangay İlçe Başkanlığı na mail attım Çin 750 milyon veririz demiş.

    F-35'in altyapısını kurmuşsun, bu nasıl bir çomarlıktır anlamadım. 2002'den beri uçakları almaya uğraş, para akıt, uçağın geleceği sene işi batır.

    Şimdi F-35'i kötüleyen Rusçu oluyorsa öven Natocu mu oluyor ? İlginç bakış açısı


    "dünyanın en gelişmiş savaş uçağının 90 milyon dolar olması nasıl onu pahalı yapıyor?"


    Dünyanın en gelişmişi savaş uçağı değil


    Diğer söylediklerinize yukarda cevap verdim


    Edit: F-35 alsak bile dost düşman ayrımını biz değil Abd yapıyor, yunan ile olası savaşta yunan tarafını tutarsa yine uçakları uçuramazsın


    Şimdi "niye yunan tarafında olsun" demeyin Pamukoğlu ve bir çok general dedeağaçta ki amerika yığınağının ne için yapıldığını açık açık söyledi

    F-35'i eleştiren hiç birşey olmuyor. Ama Beyazıt Karataş gibi dün öyle bugün böyle siyasi havaya göre görüş değiştiren Rusçu oluyor. Sorun belirli görüşü savunmak değil rüzgara göre yön değiştirmek.

    Daha gelişmiş olan uçağı belirtir misiniz? F-35'dehi tümleşik AESA radar ve elektronik harp süitinin benzeri hiçbir savaş uçağında yok. Bakın elektronik harp veya AESA'yı ayrı ayrı demiyorum tümleşik olarak diyorum. 300 küsür km'lerden hedef testpiti yapabilen EOTS sistemi dünyada hangi uçakta var?


    IFF denen cihazdan haberiniz var mı? IFF ABD'den bir bütün olarak gelmiyor. Bu cihaza dost düşman kodlarını siz giriyorsunuz.


    Facebook argümanları ile gelmeyin lütfen

  • f-35.kötüleme yorumları aranıyor.

    f-35.kötüleme yorumları silindi.

    f-35.güzelleme yorumları yükleniyor.

    ....

    ...

    ..

    .

    f-35.uçan bilgisayardır.mükemmeldir.

    f-35.eleştirenler fedo.pkk.ypg.vaypici.rar.jpeg.zip.dat****.avi dir..Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor' 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 7 Mayıs 2021; 13:39:10 >
  • Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor'
  • F 35leri almak için S 400 leri Kıbrıs'a ya da Azerbaycan'a yollamamız lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyalog F35’in cöp oldugunu degistirmez, ama dostluk ayagina katlandigimiz bir is. Norvec bile F35 yerine 20 tane turkiye’den siha alalim daha iyi demeye basladi.

    Turkiye’nin dis politikasini gene de alkisliyorum. ABD’nin yaramaz cocuk gibi sorumsuzluklarina ve hukuksuzluguna sabredip sureci gayet olgun bir sekilde ilerletiyorlar.
  • Şuana kadar ABD'ye ödenen 900 milyon dolara ne oldu ? Ben inanmıyorum ABD'nin o parayı bize iade edeceğine, diyalog süreciymiş hikaye adamlar hep bizi projeden attılar hem de paramızın üzerine yattılar bu kadar basit.

  • bunlar ne kullanıyorsa ben de ondan istiyorum. Kafalara bak ya. O kadar şeyi yıkıp baştan yapmanın amacı ne bir türlü anlamadım.

  • '' İLK ELDEN HATASIZ S-400

    Hava savunma sistemim hatasız hasarsız değişensiz emsalsiz ilk sahibinden radar bakımları düzenli yapılmış borçsuz harçsız dosta gider bir HSS dir. ''


    S-400'leri tatbikatta vurabiliriz ya da 191 füzeyle Suriye rejimine saldırabiliriz.

    Bir diğer mantıklı iş Çin'e ölü fiyattan verebiliriz ne para gelse bize yarar, 1 milyar 300 milyon Dolarlık parça almışız, 2,6 milyar Dolar değil. Vatan Partisi Şangay İlçe Başkanlığı na mail attım Çin 750 milyon veririz demiş.

    F-35'in altyapısını kurmuşsun, bu nasıl bir çomarlıktır anlamadım. 2002'den beri uçakları almaya uğraş, para akıt, uçağın geleceği sene işi batır.

  • F-35 bizim gibi ülkeler için çok pahalı, uçak almayalım ama üretim programında kalmak için ne gerekiyorsa yapılmalı

  • Eyyyy Amerika noldu?

  • F35 alınmaz muhtemelen parça üretimi devam etmesi için görüşecekler.

  • Çok aşırı maliyeti olan bir uçak. Diğer ülkeler bile abd'nin onları nasıl bir kazığa oturttuğunu anladılar ama kaçamıyorlar.

    Lockheed martin ve diğer abdli silah firmalarının geçmişini incelerseniz nasıl abd'yi defalarca kazığa oturttuklarını görürsünüz. Bu adamlardan öğreneceğimizi öğrendik. Yan sanayimiz gelişti.

    Şimdi kendi uçağımızı yapmalıyız.

    Abd bugün uçağı verse ne olacak? Yarın parçasını vermez servis desteğini vermez. Yediğin kazıkla kalırsın.

    İsrailden alınan heronlarda öyle olmadı mı?

    Bunlardan öğrenebildiğini öğrenip kendi işine bakacaksın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    F-35 bizim gibi ülkeler için çok pahalı, uçak almayalım ama üretim programında kalmak için ne gerekiyorsa yapılmalı

    Yooo niye pahallı olsun 1.2 milyar dolar para verildi işte... ama uçakları göndermediler o ayrı Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor' 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordexa -- 7 Mayıs 2021; 15:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum sayın bakan söylediklerine kendi inanıyor mu? TC olarak F35 programında ABD ile bir anlaşmazlık durumunda hiç bir mahkemeye gitmeyeceğim, ABD ile oturup sorunu çözeceğim diye anlaşma imzalamışsın, yani evet coni seni kovirim loğ deyip canının istediği gibi şutlar, paranı da geri vermez, olan yine 2800 liraya ev geçindirmeye çalışan milyonlarca vatandaşın vergilerine olur.
    Keşke uzun yıllar önce conconlara bu parayı akıtana kadar mmu programına harcasaydık, hem bunca yıl ve milyarlarca dolar harcanan proje bir yere gelir, hem de paramızı ver coni diye zırlamıyor olurduk...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kordexa

    Yooo niye pahallı olsun 1.2 milyar dolar para verildi işte... ama uçakları göndermediler o ayrı  



    Alıntıları Göster
    pahalıdan kastım ilk alım değil, F-35’in saatlik uçuş maliyeti yaklaşık 40.000 $



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Mayıs 2021; 15:24:29 >
  • Siha ları yapıyoruz bu tarz uçakları yapmamız lazım artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Afamlar, değil Adamlar olacak atmafi değil atmadı olacak,


    Türkçe'yi güzel kullanıyorsun belli oluyor, Ey Donanımhaber üyesi Savunma Sanayii Başkanı: 'F-35'te çözüm için diyalog başlıyor' 

  • Evet ümmet hangi tarafa dönüyoruz :) Şimdi olur da ABD biraz yeşil ışık yakarsa siz yandaş medyayı görün, F35'ler tekrar karga olmaktan çıkıp şahin olmaya başlar. Aksi durumda kaportadan başlarlar, tekerine kadar herşeyi eleştiriler.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.