Şimdi Ara

Satın alınan TVnin teşhir çıkması durumunda değişim hakkı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satın alınan TVnin teşhir çıkması durumunda değişim hakkı

    Merhaba, yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
    N11'den geçen hafta 5370TL'ye LG Full HD 100Hz Oled TV(55EG910V) aldık. Servisle kurulum aşamasında ekran yanıklarını fark edip ve kullanım saatine baktırdık 1095 saat çıktı. Satıcı sıfır kapalı kutu demişti, aktardım olamaz orjinal bandı bile açılmamıştı onun diyor.

    1) Resmini koyduğum servis raporuna göre değişim talep edebilir miyiz bu teşhir TV için? Bu rapora kullanıcının iade ediyorum yazması bir değişim talep edemeyeceği anlamına gelir mi? Öyleyse servise giderek iade yerine değişim istiyorum şeklinde yazmamız gerek sanırım.

    2) N11'den iade prosedürünü başlattım. İade ürün kodu ile yarın kargoya teslim edeceğim. Acaba ürünü gönderiyor olmam benim haklarımı aramama mani olur mu? Yoksa THH sonuçlanana kadar dahi TVnin evde beklemesi mi gerekir?

    3) N11'den iade talebi yapmıştım. Ayıplı üründe 4 tane hakkımız var(tamir, indirim, değişim iade). Bu haklarımı hangi kanaldan bildirmem gerekir?

    4) 5377TL için il tüketici hakem heyeti nihai kararı veriyor sanırım. O zamana kadar satıcı para iadesi bile yapsa THH kararına uyması gerekir sanırım?

    5) Son olarak ayıp üretici ve ithalatçıyı kapsamadığı için (sonuçta sorunsuz mal teshire konmuş), satıcıya misli ile değişim istediğimi belirteceğim. Ancak TV3 sene öncesine ait ve FHD OLED piyasada sıfır kalmadı gibi bir şey. Satıcı ürün yok deyip para iadesini seçebilir mi yoksa ben kabul edene kadar muadil ürünler sunmak zorunda mi? Zira 4k oledler çok pahali FHD'ye göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 15 Kasım 2018; 2:30:18 >



  • THH ye neden gidiyorsunuz anlamadım, satıcı iade veya değişim herneyse yapmayı redmi ediyor? Gitme amacınız nedir?

    Her ne kadar tv çok güzel olsada bu saatten sonra 4k olmayan bir tv ye bu kadar para verilmesini doğru bulmuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.