Şimdi Ara

satın aldığım evden kira geliri vergisi hesaplama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    bir ev satın almak üzereyim. evin içindeki kirac, ev sahibine yıllık kirayı peşin ödemiş. henüz oturulmamış aylara ait 5aylık kira+2aylık depozit bedeli (1300TL x 7) TL yi, evin alım fiyatından düşerek ev sahibi ile anlaştık.

    kira geliri vergisi ile ilgili bir sorum olacak.

    evi banka kredisi ile alacağım, kredi faizi ödeyeceğim için sanırım kira geliri vergisi çıkma oranı düşük sanırım.

    ayrıca, temmuz ayında kiracı evden çıkana kadar da kendim kirada kalmaya devam edeceğim (oturduğum eve 960TL kira veriyorum)

    sorum şu; ev sahibi olacağım için kira gelirim gözükecek sanırım ve bunun üzerinden devlet benden kira geliri vergisi araştırması yapabilir, 1300TL kira bedelini her ay kiracım yatırıyormuş gibi kendi hesabıma mı yatırmam gerekiyor. yoksa herhangi bir ödeme yapmazsam da olur mu?







  • Selamlar...

    Tam net bilgim olmamakla birlikte yardımcı olmak isterim.Siz evi üzerinize aldığınız dönemden itibaren aynı sözleşme ile devam ederseniz sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum.Kaldı ki bizim bir çok kiracı müşterimiz oluyor hiç bir mülk sahibide sorun yaşamıyor (vergi adına).Sonuç itibarı ile sözleşmede peşin olduğu beyan edilmiş(olması gerekiyor).O vergi 1 defaya mahsus toplu alınmış olması gerekiyor diye düşünüyorum.Ama vergilendirme hakkında net fikrim olmadığı için bilgili arkadaşlar yardımcı olmak isteyeceklerdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.