Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (857. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.650
Cevap
367
Favori
1.942.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murder Inc.

    elimde dört adet 18650 pil var. bunları fotoğraf makinamda kullanmanın bir yolu var mıdır?

    https://www.fujirumors.com/savings-on-fujifilm-recommended-anker-powercore-speed-20000-pd-and-powercore-26800-pd-battery-banks//


    Makine nedir bilmem ama yukarıda fujinin lanse ettiği var markaya bağlı değil bende başka marka ile denemiştim elimde fuji varken sıkıntısız çalışıyordu.

    Gelelim sorunuza o dört pili birleştirip şarj dejarj devresi koyup güvenli şarj ve çıkışını da 5 V 1 A olarak sağlayacak düzeni kurar ve düzenli taşınıp kullanılabilecek şekilde paketlerseniz neden olmasın da(Ama devre vs diyot direç paket elanları ,bandizot makaron vs elinizde yoksa en aşağı kargo vs 60-70 lira tutar ben geçen hanıma çok güzel ince bir 10000 mA yeni lityum Polimer bataryalardan akü aldım 95 lira riske değmez ayrıca benim mantığıma göre 4 pil için koskoca fotoğraf makinesi riske atılmaz ama herkesin kendi bileceği şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ütopist

    Merhaba. Evdeki oyuncaklar ve bazı pilli cihazlar için AAA ve AA pilleri şarj edecek bir makine olarak Philips PNM1000 ' i düşünüyorum. 'Bu konu'da arattığımda pek bir bilgi bulamadım. Tantımını ve kullanım kılavuzunu buldum. Ama açıklamaların pratikte ne kadar anlamlı olduğunu bilemedim. O yüzden buraya tanıtımını ve kullanım kılavuzunu bırakıyorum. Lütfen vakti olan ve elbette yardım etmeyi uygun gören varsa incelemenizi yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

    Tanıtım:
    https://www.philips.com.tr/c-p/PNM1000_03B/multilife-1-saat

    Kılavuz:
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjHlrHU4-juAhWI2BQKHTPYDp0QFjABegQIAhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.download.p4c.philips.com%2Ffiles%2Fp%2Fpnm1000_03b%2Fpnm1000_03b_dfu_ces.pdf&usg=AOvVaw3Vff5WXf3hLw3X1DNekz7O

    Anladığım pil katili açık yazmış saat hesabı şarj edeceksiniz diye..

  • derin07 D kullanıcısına yanıt

    Vaktinizi ayırıp yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızı yeni gördüm. Yazdıklarınızı görmeden öncen İkinci el olarak uygun fiyata (41 TL) satın aldım.

    Acaba bu cihazda kullanılmak üzere ikeada satılan LADDA 2450 Mah AA pil alsam uygun olur mu? Bir de bu LADDA pillerin üzerinde yazmıyor ama hafızalı ( ready) dedikleri türden mi ki?

    İyi forumlar diliyorum. Başka gönderilerinizi de okudum. Yararlandığım ve aydınların oldu. Onlar için de teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben laddakarı iki yılı geçti güvenle kullanıyorum iyi bir cihaz ile şarj ederseniz uzun yıllar kullanırsınız..
  • Eksik yazdım 2450 olanlar yerine bulabilirseniz daha düşük amperli olanları vardı,örneğin AAA da hem kahverengi 50ü mA hem 1000 mA beyaz var.500 mAlık olanları ömürlük tabir edilenlerden.AA nında daha düşük mA şık olan kahverengi olanlar var daha ucuz daha ömürlü.Hoş 2450 mA olanlarda iki yıldan beri aynı performansta..
  • dusuk olan Laddalar cin mali diye hatirliyorum. yuksekler japon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayanlar ve Baylar, Merhabalar

    Bay İpekkan'ın rafine edilmiş yazılarını ve sabırlı cevaplarını okudum ve bilgi güçtür ve paylaşıldıkça çoğalır düsturu ile yazmaya karar verdim.

    Yaklaşık 25 senedir şarjlı piller kullanıyorum. Birkaç pili ve bir kaç şarj aletini deneme şansım oldu. İnsanlar neden şarjlı pil kullanmaz çeyrek yüzyıldır anlamıyorum.


    2017 senesinde aldığım GP2700 ve sürekli periyodik olarak şarj ettiğim GP Industrial piller fazla kullanmama rağmen performans sapmaları (erken bitme beklerken şarj kaybetme) başlayınca test gereksinimim ortaya çıktı. Önce uzun yolu denedim. Şarj et, bir yüke bağla ve periyodik ölçüm yap. Pil sayısı fazla olunca sıkıldım. Daha kolay bir yöntem arayışına girdim.


    Programlama hobilerimden biri olduğu için pandemi başlangıcı ile birlikte iki Arduino Uno almıştım. Arduino kullanarak bir test ünitesi yapıp PC ile haberleştirip işi otomatik hale getirdim. Okunan değerleri Excel haline getirip zaman /gerilim grafiği çizdirerek görselleştirmek çok kullanışlı oldu. Bu sorun otomatiğe bağlanıp çözülünce diğer insanlar nasıl yapmış diye merak ettim.

    Bir çok arama sonucunda bu forumda Bay İpekkan'ın yazılarını buldum. 857 sayfanın nerede ise 700 sayfasını tamamen okudum.


    Pillerimi bir çok şarj cihazı ile şarj ettim. Sonunda korumaya karar verdiğim 3 cihazım var.

    Ataba 508, Ataba AT 1414 ve Antrak ezinesinde yazan Saygıdeğer Bay Erol Erdal'ın şemasını ve programını verdiği ve yapımı o dönem beni oldukça zorlayan PIC kontrollu şarj devresi. ( 15 sene önce PIC konusunda hiç bir bilgim yoktu. ) İlk yaptığım devreyi NiCd matkap bataryalarım için kullanmıştım. İkinci yaptığımda ise biraz değişiklik yaptım. 4 farklı akım ( 27 mA, 153 mA, 320 mA ve 570mA ) ile şarj yapabiliyor.


    Bay İpekkan'ın dediği gibi pillerinizi uzun süre kullanmak istiyorsanız düşük akımla ( Pilin anma akımının % 10'u ile ) şarj edin ve şarj cihazınız mümkünse Delta V* düşümünü, ısıyı ve zamanı kontrol ederek şarjı kesebilir olmasına dikkat edin.


    Test ünitesini merak eden olur ise Yaptığım PCB'yi Arduino programını ve nasıl yapılırı paylaşabilirim.


    Bu arada Bay İpekkan artık yazmıyor, öncelikle faydalandığım değerli paylaşımları için kendisine çok teşekkür ederim. Umarım sağlığına kavuşmuştur.


    Saygılarımla


    " * " Delta V: NiMh ve NiCd Piller dolduğunda gerilim bir miktar düşer.

  • Merhabalar elimde 2 adet pil test cihazı almak isteyenler için gittigidiyora ilan açabilirim.Ancak yüksek kargo ücreti ve güven problemini ortadan kaldırmak için kişiye özel ilan acacağım.


    kargo benden olmak üzere 38 lira ücret ile internetteki en düşük ücrete verebilirim.




     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Şubat 2021; 11:42:32 >
  • Selamlar hiç bir bilgi bulamadığım için soruyorum; gp pb80 şarj aletim var. Bu cihazla yine gp’nin recyko pillerini şarj edebiliyor muyum?
  • Merhabalar,


    Bu pillerinize bağlı. PB80 Hızlı şarj yapan bir cihaz. Pil ömrü açısından değerlendirdiğinizde bu iyi sonuç vermiyor.

    Piliniz 2100serisi (2000mA) veya 2700 serisi ( 2600mA) ise ReCyko dahil kullanım kılavuzu şarj yapılabileceğini yazıyor. dV denetimi var ve her bir pili ayrı ayrı şarj ediyor. Bu arada Recyko pillerin uzun süre şarjını koruduğuna güvenmeyin. 3 sene bekleyen ve sonunda 120mA çekmeye kalktığım 4+2 ve 2 li pakette bulunan 8 ReCyko+ pil 1 saniyede 1 Voltun altına düştü. ReCyko+Pro larım içinde 10 Dakika dan 7 saate kadar dayanan çıktı. ( Aynı paketten )


    Bu arada GP PB 80'nin birçok dilde hazırlanmış bir kılavuzu var Türkçe alt sağda sondan ikinci .

    http://us.gpbatteries.com/images/prod/prod/charger/manual2013/pb80_neu_manual.pdf


    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecenginer -- 16 Şubat 2021; 16:51:47 >
  • Mecenginer M kullanıcısına yanıt
    Eksik olmayın. 3 ayrı pil sitesi aradım, ürünü satın aldığım yer dahil kimse cevap veremedi. Gp2700 lerin adet fiyatı 20 25 lira bana pahalı geliyor o yüzden recykolar daha ucuz olduğu için merak ettim. Hem daha yeni hem daha ucuz. Galiba recyko alacağım bilgileriniz ışığında. Babamın tansiyon cihazına takacağım şarjı korumasına gerek yok aslında. Sadece günde 20 25 defa tansiyon ölçülüyor şu an, maksadım 30 dakikada şarj edip kullanabilsin :)
  • Merhabalar,


    Eğer tansiyon aletinde kullanacaksanız lütfen tansiyon aletinin kullanma kılavuzu şarjlı pil kullanımına izin veriyor mu.?. kontrol edin. Genelde 6V DC ile çalışırlar. W=I x V yola çıkarsak 4,8 V sıkıntı çıkarabilir.

    Eğer kullanılabiliyorsa Recyko+ değil ReCyko+ PRO alın .

    Şu anda her ikisinide test ediyorum .Elimde hiç kullanılmamış 3 yıl beklemiş piller vardı. ReCyko+PRO olanlar ilk testlerimde ReCyko+ 'dan daha iyi .

    Bu arada hızlı şarj etmek yerine iki takım pil kullanın ve yavaş şarj edin.

    Yaptığım testlerde 260 mA ile şarj yaparken (AT1414) piller ısınmıyor , 500mA (AT508)ile şarj ederken 45 santigrat dereceye çıktılar. Soğutmak zorunda kaldım.

    2700 (2600mA) serisi yerine Pro (2000mA)olanı tercih edin. 2700 serisi yanlış hatırlamıyorsam 1000 kez Pro olanlar 1500 kez şarj ediliyor. Bendekiler periyodik şarj etmeme rağmen 50 bile olmadan ciddi performans kaybı var.


    Babanız umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecenginer -- 16 Şubat 2021; 23:3:11 >
  • Arkadaşlar aşağıdaki seti aldım kendime ama bazı sorularım olucak,bilenler yeşillendirebilir mi ortamı :)


    AA,AAA veya 9V pilleri fark etmeksizin takıyorum.LCD göstergede şarj seviyesi %100 olunca cihazı prizden çıkartıyorum.


    1-2 dk sonra tekrardan şarj aletini prize takıyorum bu sefer şarj seviyesini %50 veya %75 gösterip tekrardan şarj etmeye başlıyor.


    Bir de bu arada ne pil takarsam takayım hep %5 üzerinden şarja başlıyor.Herşey normal mi,yoksa ters giden birşeyler mi var ?




     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • ay_erdi kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Biliyorsuz ki şarjlı piller 1.2 V gerilim verebilirler fakat şarj olurken şarj cihazına bağlı olarak 1.55 V kadar gerilim verilerek şarj edilirler. Dolayısı ile cihazınızın kullanma talimatını okumadım ama etiket değerinde AA pili 1.4 V 450mA ile şarj yaptığı yazılmış. Şarj edilmiş pili çıkartıp küçük bir yükle ( küçük bir lamba ) birlikte ölçüm yaptığınızda ilk anlarda 1.28 ....1.30 V görebilirsiniz. Tekrar şarj cıhazınıza pili taktığınızda büyük ihtimalle şarj aletiniz pilinizin dolmadığını varsayıp tekrar 1.4V çıkana kadar şarj ediyor olmalı.


    Umarım sorunuza cevap verebilmişimdir.

  • Benim bahsettiğim durumda piller %100 şarjı gösterdikten sonra herhangi bir yük altında kalmadığı halde oluan bir durum.


    Bu yüzden anlam veremedim ya zaten piller full doldu diyor.Prizden çıkartıyorum cihazı 1 dk sonra geri takıyorum tekrardan başlıyor şarj işlemi e hani yüzde yüz şarj etmiştin  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ay_erdi

    Benim bahsettiğim durumda piller %100 şarjı gösterdikten sonra herhangi bir yük altında kalmadığı halde oluan bir durum.


    Bu yüzden anlam veremedim ya zaten piller full doldu diyor.Prizden çıkartıyorum cihazı 1 dk sonra geri takıyorum tekrardan başlıyor şarj işlemi e hani yüzde yüz şarj etmiştin  

    Gayet basit şarja başlamak ve kesmek için pil voltajını ölçmüyor demek,kaliteli bir cihaz pil takılınca 15 -20 sn içinde pilin dolu olduğunu ölçerek şarjı keser dolu ise full arazalı ise bunu bildirecek bir mesaj veya pil çok fazla deşarj olmuş olup ilk şarj akımı altında ise de hata verir.

  • Arkadaşlar merhaba şarjlı pillerden anlamıyorum ama lazım oldu şu sıralar pil alıp durmaktan sıkıldım komple set alıcam şarj cihazı aaa ve aa piller aa 4 adet aaa 8 adet lazım var mı tavsiye veya şu ürünler kaliteli dediğiniz
    Kullanacağım alan kafa lambasından xbox koluna kadar çeşitli foto makinesi yok ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 23 Şubat 2021; 16:18:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerebileceğiniz bir şarj cihazı mevcut mu ?Vartanın kendi sitesinde bahsettiğiniz her şey yazıyodu aldığım cihazla ilgili (lcd plug charger + 57687).Tek pil şarj ediyor ve en önemlisi pil şarj seviyesini gösteriyor diye tercih edip aldım ama bahsettiğim konuyuda fark edincede acaba oluştu kafamda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Kullandığınız cihazın her ne kadar şarj senaryosunu bilmiyor olsak da 1,4 Volt ve 450mA ile şarj ettiğini biliyoruz. Şarj işlemi sona yaklaşırken pil de 1,4 V yaklaşıyordur. Şarj işlemi bittiğinde büyük ihtimalle pil anlık olarak 1,4 V ulaşmış ve siz pili çıkartığınızda pilin kendi iç direncinden dolayı 1,3 V civarına geri gelmiş olması kuvvetle muhtemeldir. 3 farklı şarj cihazında şarj ettiğim Pro pillerim test başlangıcında aynı gerilimi vermesine rağmen yük karşısında 2 saate varan dayanıklılık farkı gösterdi. Okuduğum gerilim başlama noktasında 255mA yük altında 1,3 ila 1.26 V arasında, hatta 10 ila 30 dakika bu gerilimi okumaya devam ettim. Ama pil 1.2 Volt . Diğer iki şarj cihazımın senaryosunu bilmiyorum ama kendi yaptığım cihaz 1.55 V ulaştığında şarjı kesiyor. Pili söküp tekrar bağladığımda ilk başta şarj akımının %20'si ile şarja başlıyor 4 dakika sonra şarj akımı %100 çıkıyor çok kısa bir süre sonrada pil doldu mesajı verip trickle %4 şarja başlıyor.

    Bu durum gayet normal çünkü pil 1,55 V iken şarj bitiyor(Benim cihaz Voltajı sürekli ölçüp gösteriyor) Tekrar pili bağladığımda 1.3 yada 1.4 V ile başlıyor. Bu benim cihazım için geçerli.


    Umarım açıklayıcı olmuştur.

  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bende xbox kollarında gp nin 2700 mah şarjlı pillerini kullanıyorum. Bu şekilde şarj aleti ile satın almıştım. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım açıkçası. Hatta 2 haftaya varan kullanım süreleri var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.