Şimdi Ara

Şarjda devrim...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şöyle bir kolaçan ettim ama ilgili bir konu göremedim varsa silinebilir.

    Taşınabilir cihazlarını artık asla şarj etmek zorunda kalmamayı ister miydiniz? Her bir cihaz için ayrı ayrı şarj aletleri taşımamak, tatile giderken hangisinin şarjını unuttum diye endişelenmemek? Eğer Nokia şu anda üzerinde çalıştığı projeyi istediği seviyeye getirebilirse tüm bunlar gerçek olabilir. Çünkü Nokia için çalışan bilim adamları, taşınabilir cihazları şarj edecek kadar enerjinin zaten havada dolaştığını söylüyorlar.

    Bilim adamlarına göre havadaki Wi-Fi, radyo ve televizyon dalgaları doğru şekilde toplanabilirse, cihazları prize takmadan şarj etmek mümkün. Hatta bunun için bir prototip geliştirilmiş bile. Tek sorunu şu anda sadece 3 ve 5 miliwatt enerji üretebiliyor olması. Bilim adamları kapalı bir cep telefonunun sağlıklı bir şekilde şarj olabilmesi için havadaki dalgalardan en az 50 miliwatt enerji toplayabilmesi gerektiğini söylüyorlar.

    Daha da güzel olan ise bilim adamlarının bu teknolojiyi 10 veya 20 yıl değil, sadece 3 - 4 yıl içerisinde kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor olmaları.

    http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=242880&Categoryid=43
    http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/152316-redirect.aspx
    http://www.haberform.com/haber/nokia-nokia-haberleri-nokia-sarj-istemeyen-cep-telefonu-sarj-istemeyen-cep-telef-19342.htm



  • Benim laptop için çok iyi olurdu.En fazla 3 saat gidiyor şarj.Daha fazlasını göremedim benimkinde , gerçi pedallar var usb takıyorsun çevirdikçe şarj oluyor onlardan almak lazım bir tane.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr.dRe`

    Benim laptop için çok iyi olurdu.En fazla 3 saat gidiyor şarj.Daha fazlasını göremedim benimkinde , gerçi pedallar var usb takıyorsun çevirdikçe şarj oluyor onlardan almak lazım bir tane.

    İyiymiş 3 saat. Benim laptop en fazla 2 saat dayanıyor.
  • Yıllardır kullanılan pasif RFID etiketleri zaten bu mantıkla çalışmakta ama önemli olan 50 miliwatt gibi bir enerjiyi bulabilmek.
    Bu nasıl bulunabilir?
    Büyük bir yaprak anten veya havada bugünkünden çok daha fazla elektromanyetik kirlilik.
    İkinci seçenek hiç iyi bir haber değil.
  • bunu nicola tesla yıllar once bulmuştu zaten yeni bişe değil ama adamı deli zannedip kimse dikkate almamıştı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.