Şimdi Ara

Sarı sitedeki sıfırın 1.5 katı fiyattaki ekran kartı ilanlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz de mining yaptık, aldığımızdan ucuza da sattık. Pahalıya da sattık. Şu anda piyasa çok karışık bir halde. Hepsiburadada sıfırı 16.000₺ olan kartları 2. El 25.000₺ ye satmaya çalışanlar var.


    İnsanlar dayanamadı bu düşüşe. Yediremiyorlar hala. Adam sıfırı 16k olan 6900xt yi ikinci el 25.000₺ ye koymuş. Diyor ki onlar sahte :D xfx merc 17k kardeşim.


    Arkadaşlar eth deki güç altcoinlere öyle bir dağıldı ki şu anda miningden kâr edilebilmesi için tüm coinlerin en az x4 yapması gerekiyor. Şu piyasada, doların devamlı güçlendiği bu dönemde imkansız. Hele ki elektrik fiyatları böylesine yükselmişken...


    Girin whattomine a bakın. Kâr ettiren 1 coin bile yok. Tüm mineable coinler zarar yazıyor. Mining alemine geçmiş olsun diyor, oyunculara başarılar diliyorum.


    İkinci el 6900xt satılabilir fiyatı max 12.000₺ dir. Hayal görmeyin. Dolar isterse 19₺ olacak olsun. Şu andaki değerinden %2 fark eder.


    Kart alacaklara da tavsiyem, 1 ay daha bekleyin ve düşüşü görün. Mining alemi hala bir arayış içinde cihazları bir oraya bir buraya kazdırıyor.


    Cebinde parası olan mining yapsın, elektriği cepten ödeyebiliyorsa ne ala... Gerisi fasa fiso.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 30 Eylül 2022; 1:24:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mining isi tamamen bitti. Coinler artsa bile elektrik ve enerji maliyeti ve kisitlamalari dolayisiyla o is bi daha zor. Zaten ne cevreye ne ekosisteme ne insanliga tek bir faydasi olmayan sacmaligin daniskasidir mining. Cok da iyi oldu.

    O kartlar da iclerinde patliyor o adamlarin merak etme. Satamiyorlar zaten. Bir malin fiyatini satici degil alici belirler.
    Konu uçmuş.

    2017 yılı olması lazım rx570 lere 800₺ verdim. Oyun oynamak için miningci bir arkadaştan almıştım.
    Geçen sene mart gibi 2500₺ ye rx570 zor bulduk ve kartlar 3-4 yıllık filan, çoğu mining çıkması. 8 ay kadar mining yapıp yılbaşı elektrik zammından önce sattım. Bu süreçte 25 e yakın rx570, 3-4 adet 3060ti, 3070, 2-3 adet vega64 gibi kartları aldık sattık. Piyasa o zaman çok hızlıydı.

    Ben bir işi yaptığım zaman gereken önemi veririm ve epey araştırırım.

    Şu andaki mevcut durumdan bahsetmek gerekirse; mining aleminde çalışan gpu ların çok büyük bir kısmı eth kazımı yapıyordu.
    Biz altcoin kazdık, yeni borsalar, yeni yatırımlar derken eth kazmaktan daha kârlı oldu. Ergo kazımı yaparken ve ergo değeri 2-3$ iken günde 20$ a yakın para kazandık. Ergo yükseldi günde 35-40$ gibi değerleri gördük ve sonrasında diğer miningcilerin havuza girmesiyle bu değerler düşmeye başladı.

    Şu anda ergo fiyatı aynı mertebelerde ANCAKK
    ergo zorluğu eth kapanışı sonrası öyle bir arttı ki inanamazsınız.

    Ergo şu andaki değerinde iken biz 1300mh ile 6-7 ergo çıkarıyorduk bir günde.
    Şu anda 1300mh ile 0.3 ergo çıkarıyorsunuz.
    Zorluk artışı %95 e tekabul ediyor ve ergonun değeri aynı.
    Bunun sebebi eth riglerinin altcoinlere yayılmasıdır. Yani bu zorluk artışı günde 10$ kazanmanız yerine günde 0.5$ kazanmanız demek.

    Bundan en çok etkilenen altcoinin ergo olması da kartları yormaması ve cardano ekosisteminde ve binance gibi bir borsaya henüz girmemiş olmasıdır.

    Bunun gibi bir çok mineable coinde profit - lere düştü. Hatta mevcut durumda hiçbir coin kâr getirmiyor. Zarar yazıyor.

    Ekran kartı alacak arkadaşlara uyarımdır, doların her geçen gün güçlendiği, yeni seri kartların piyasaya sürüleceği ve eth nin mininge daha yeni kapanması sebebiyle bu kartlar daha da ucuzlayacak. Piyasaya kart akacak öyle söyleyeyim.

    Nasıl btc 60k iken piyasada kart yoktuysa, şu anda da kart yağacak.

    Satıcı arkadaşlara kolaylıklar diliyorum umarım mining zamanında kâr etmişlerdir. Yoksa saç baş yolacakları bir döneme giriyorlar.
  • o tarz arkadaşlar zaten kartlarını satamazda şahsen çok dikkate almamak lazım, zira 9-10 bandına 6900xt satanlarda var muhtemelen 2-3 ay içerisinde 6900xt 2. el fiyatları 7-9k arasına oturur gibime geliyor

  • forumda satılan karta pahalı dediğimizde sarı siteden araştırma yaptım diyorlar. nasıl işlerine gelirse  

  • Sarı site öyle hocam. 50cc motor bakıyorum sıfırı 25bin adam ikinci ele 26 yazmış, 24.500 yazmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi aldıgı fiyata satma derdinde öyle bir dünya yok.Sen onu mining yaparken düşüncektin.Şimdi hepsinin elinde patlasında görelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    millet olarak malımıza tapma eğilimindeyiz.


    geçen araplar arabayı pis bıraktı diye veryansın edilen bir video vardı.

    aynı hayvan aynı çöpleri yere atıyor ama arabaya çöp atılması onun için düşünülemez.

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    mining kartları cok yoruyor dıye bılıyorum.

    yarı fıyatına bıle satmak ısteseler alan kişi acaba daha ne kadar verimli bir şekilde kullanabilecek.

    ikinci el hiç bir ekran kartını almak istemezdim acıkcası mining yapsa bile yapmadım diyecek binlerce insan var satarken.

  • Bir ara mining yapma düşüncem vardı girmeye cesaret edememiştim iyi ki de edememişim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining yapılmış kartları tespit etmekte çok zor.. O yüzden şu dönem ikinci elden uzak durulmalı

  • İnsanların bilinçlenmesi gerekiyor, fiyatları takip etmeden, piyasayı bilmeden sadece sarı siteye bakarak fiyat belirliyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Almayın hiçbirini dip fiyatları görmeden seve seve indirecekler
    yoksa turşusunu kurarlar anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quA07 -- 29 Eylül 2022; 13:10:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende miningciyim ama çok geç girdim, kız gibi 3 ay çalışmış kartlar elimde kaldı. ölü fiyata da satmak istemiyorum, ki kimse satmaz. adam 1,5 yıl önce girmiş amorti etmiş veya çoğunu çıkarmış onun için ucuza satıyor. ben 280 bine aldığım kartlara 185 bin yazmışım kol gibi zarar var zaten.daha da ölü fiyat veriyorlar :)


    satılmazsa da dursun. sıfır fiyatı 16 olan karta 12-13 bin çok değil, hemde bu dolar kuruyla. ayırca mining kartları çok falan yormuyor oyunda max 71 derece gördüğüm kartla, miningde 55 derecenin üstünü görmedim 6900xt de. tabi serbest piyasa herkes istediği fiyata alır satar

  • izmirli1713 kullanıcısına yanıt

    Hocam kartta 55 dereceyi gördünüz de VRAM ne durumdaydı? Miningin esas tahrip ettiği VRAMler zaten.

  • Sarı site zaten anlamayanlara hep sıfır fiyatına yakın 2. el ürün satılan bir yer, 2. el fiyatına ürün istiyorsanız bu forumu takip etmeniz lazım,

    burada zaten ilana fazla fiyat bile yazılsa biri gelip altına pahalı yazıp ilanın satılma ihtimalini baltalıyor  

    Yorum yapılabilmesi işi değiştiren nokta kısacası.

  • son bi çırpınış çaktık çaktık kafası işte. mining işi bitiyor. 1 ay sonra falan yarıya düşer o 25K ya itelenmeye çalışılan kartlar

  • Judassem kullanıcısına yanıt

    amd kartlarda max vram 72 derece gördüm hocam oda çok nadirdi, 50-65 derece arası stabil çalışıyordu genelde. nvidia da ise sadece bir kartım 100 derecelerde diğerleri ise 75-95 derece arası çalışıyordu. micron ramin kendi sitesinde bile 106 derece normal kabul ediliyor, nvidia vramler için.


    rigden söktüğüm bir kartla oyunda oynuyorum, 4k ultra oyunda daha güç tüketip ısınıyor 6900xt. hee 2k da oynarsam fan bile açmıyor bazen o ayrı konu  böyle güçlü kartlar için bu fiyatlar bence uygun. sıfır 3070 parasına temiz 6900xt,3080 ti vs miningden de çıksa her türlü alınır

  • Bu ikinci el satış olayındaki fırsatçılığı sadece bizim ülkede görebilirsiniz dünyanın başka hiçbir yerinde elin gavurunda bile böyle bir adaletsizlik yoktur. Hakkı neyse o fiyatta satıyor adamlar . Ama olsun biz müslümanız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt
    Bu doğru değil yurtdışında da aynı durum var. Arz az ve talep çok ise bundan yararlanmak isteyen her yerde olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarı siteye bakmaya gerek yok forumun 2. el hali ondan aşağı kalır yanı yok laf söylüyorsun yüzüne vuruyorsun benim fiyatım bu diyip engelliyor

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.