Şimdi Ara

Sapphire R9 280 Dual-X Fan HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler.Basliktaki ekran kartini yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, bugün fanlarin vidalarini da çıkartıp tozlari sileyim dedim,sonra tekrar bilgisayara taktim ve sol taraftaki fan çalışmıyor, sağdaki çalışıyordu.Ne zaman Amd Crimson yazılımı üzerinden fan hızlarını manuele çekip %90'a alsam ikiside çalışmaya başlıyor.İnternette bir kaç şey okudum,bunun yazılımsal olduğunu ve fanin sadece yükte çalıştığını söyleyenler olmuş ama farkedene dek hiç açıpta bakmadım fanlar falan dönüyor mu diye

    R9 280 kullanan arkadaşlar varsa bir bakabilir mi boşta iken her iki fanda çalışıyor mu diye?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRAK3NN -- 5 Kasım 2017; 21:20:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her ikisi de dönmesi lazım. Tekrar fan kısımlarını söküp önce kablo sonra ise fan iç kısmını kontrol edin. Pislik ve toz devir yapmasını engelliyor olabilir.
  • Yok hocam toz falan yok,zaten temizledim tekrar bilgisayara takınca fark ettim birinin çalışmadığını.Dedigim gibi manuele aliyorum fan hizini %90'da dönmeye başlıyor ama otomatiğe çekersem yine kapaniyor soldaki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanları ilk dönme hareketine başlayabilmesi için yüksek güç verilir, ondan sonra fan gücü ve hızı düşürülür ( ilk pc açılışında dikkat edin, fanlar sesli çalışır sonra hızları düşdüklerinden 1-2 saniye sonra sesleri kesilir ). %90 a gelince çalışmasıda bu yüzden, o dönmesi için gereken güç eşiğini o seviyede geçiyor. Muhtemelen temizlerken fanın içine dönmesini engelleyecek şekilde pislik vs kaçtı yada kalibrasyonu filan kaydı. Fana birşey temas ediyoda olabilirde gerçi ses çıkartırdı dönmeye başladığında.

    Fana temas eden birşey olup olmadığını kontrol edin. Bir süre elle ilk başta dönmesini sağlıyarak yada software ile %90 a çekip döndürüp çalıştırın, belki fanın başta dönmeye başlamasını engelleyen parça aradan çıkar.
  • Hocam fanı çıkardım karttan deniyorum yine çalışmıyor,kart ve fan tertemiz denecek kadar temiz.Elle döndürüyorum hatta döndürürken zorlanma falanda olmuyor ama sadece hızı %90'a getirince çalışmaya başlıyor.ürünün garantiside bitti.Devredede bir sıkıntı göremedim gibi bir kaç yabancı forumlara baktım ama kimse çözememiş benim gibi,yada çözenlerde nasil cozduklerini yazmamış





    Sapphire R9 280 Dual-X Fan HK.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kablolarin lehimlemdigi yerde 4 adet ped var ama 3 tane kablo var,diğer fanin kabloları 4 adet ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç yerde gördüğüm kadarı ile rma ile çözmüş olayı bir arkadaş fanın iç kısmını temizledikten sonra tekrar eski şekilde çalışmaya başladığını belirtmiş. Bobin kısmını temizleyip tekrar denemeniz tek yapılabilecek şey gibi ya da muadil bir fan bulup değiştireceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Birkaç yerde gördüğüm kadarı ile rma ile çözmüş olayı bir arkadaş fanın iç kısmını temizledikten sonra tekrar eski şekilde çalışmaya başladığını belirtmiş. Bobin kısmını temizleyip tekrar denemeniz tek yapılabilecek şey gibi ya da muadil bir fan bulup değiştireceksiniz.

    Valla hocam bobin kısmını daha nasıl temizleyebilirim bilmiyorum,bugün bir kaç teknik servis ile görüştüm hepsi getirin genel bakım yapalım ayağına para koparma derdinde,bir şeyden anladıkları da yok.Kartı aldığım yer dükkanı kapatmış.Bende bir süre böyle kullanmaya karar verdim sıkıntı olmaz heralde.Fazla oyun oynamıyorum ama Shadow of Mordor denedim ultrada,kartın fan devri artıyo ama %50 bilemedin %60'lara geliyo,E 2.fan %85'ten sonra çalışmaya başlıyo.Sonra bide yakmayalım gpu'yu :)

    Bedavadan Gaming X özellikli kartım oldu

    Şaka bir yana bir süre sonra olmadı bu şekilde satıp gtx1050ti'a falan geçmek istiyorum,hayırlısı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.