Şimdi Ara

Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Sapphire 5700xt Nitro+ 3 fanlı ekran kartını ortalama 1 hafta önce aldım.

    Eve Geldim Furmark testi filan yaptım kart 5dk da 85 derecelerde geziyor. Dedim kaslı kart sonuçta sıkıntı olmaz.

    Herhangi bir siyah ekran sorunu da yok hali hazırda. Fakat başka durumlar var.

    Bu arada fan max %90 olacak şekilde manual ayarlı

    Cod Warzone giriyorum, 2k VSR açık/Freesync kapalı Daha oyun menüde iken Fan 3000 devirde GPU Junction sıcaklığı 105 derece / GPU 86 oluyor. Daha 2. dakikada

    Boşta masaüstünde 45 derecede geziyor.

    Evdeki fön makinesi daha sessiz çalışıyor.

    Kasamın önü mesh, 3 fan onde giriş halinde ve 2 üstte 1 arkada egzoz fan mevcut.

    Ek olarak bütün oyunlarda mikro kekemelik dediğimiz sorun var. Önceden Rx580 CF varken kekemelik vardı ama tek karta düşünce sorun olmazdı.

    Gta5 açıyorum eskiden kullandığım rx580 Cf dan daha fazla kekemelik var. Witcher 3 açıyorum o da aynı. Warzone hadi bi nebze daha iyi.
    Aslında yaptıgım sey basit. Oyunu acıyorum ve W+A tuşlarına basılı tutup daire çiziyorum. Etraftaki herşey takılıyor ağaçlar, binalar.
    Vsync acıyorum bu sefer ağır droplara dönüşüyor. Freesync acık kapalı denedim, DDu ile sürücüleri silip tekrar denedim, 1080p ve 1440p denedim, ekranı 74hz e kitleyip denedim.Radeon ayarlarının altından girip üstünden çıktım.
    DPC Latency baktığımda genellikle 13ms civarında pek bir sorun görünmüyor. FPS desen 70 altına dusmuyor gozukuyor.
    Bu süreçte butun RGB uygulamaları, antivirüs ve HALO kapalı durumda. Ama akıcı değil oyunlar.
    Ufak bir dostumuza Rx570 ve 1600af 8gb ram sistem kurdum GTA5 yemin ediyorum film gibi akıyor.
    Benim sistemde ben neredeyse sinir krizi geçireceğim.

    En iyi soğutmaya ve tutarlılığa sahip kart buysa komple sistemi mi satayım diyorum artık. Çünkü midem kalkıyor ekrana bakarken.
    Birtek format atmayı denemedim, o da bütün programları neredeyse sildim diye.

    Acaba yapmam gereken baska birşey mi var. Yada kartı iade mi etmeliyim.

    Yardımınıza ihtiyacım var.

    ***Sistemim imzamda mevcut / akşam ekran goruntulerını atacagım su an işte olduğumdan atamadım.







  • Hiç bir problem yok kartında OC modunda kullanmış şimdi normal fabrikasyon boost hızlarını yakalayan düşük seste çalışan moda geçirdi hem ses kesildi 1500rpm çalışıyor fanlar FURMARKTA... Hem gpu 76 dereceyi geçmemiş... Daha nasıl olmasını bekliyor ki sonuçların arkadaş anlaşılır gibi değil.. Adam zahmet edip format atmıyor.... oyunları yeniden kurmuyor ama kekemelik var diyor..

    Herkes herşeyi kafasına göre yorumluyor.. Şurda 50 tane konu hep psu sıkıntısı çıktı amd kartlarda sıkıntı var diye açılan bilgisayardan anlamayan insanlar kafalarına göre geniş geniş konuşuyor algı yaratıyor insanın canı sıkılıyor.. Sadece haksızlık bu başka hiç birşey değil.

    https://www.pcgamer.com/fretting-over-high-gpu-temps-amd-says-110c-is-expected-and-within-spec-on-navi/


    AMD, Radeon RX 5700 serisi grafik kartlarında yüksek sıcaklık gibi görünen şeylerle ilgili endişeleri gidermeye çalışıyor. Son blog yazısında AMD, "tipik bir oyun" oturumu sırasında 110 ° C sıcaklık okumasının hem "beklenen hem de spesifikasyonlar dahilinde" olduğunu söyledi.

    Bu, görmeye alışık olduğunuzdan daha yüksek olabilir. AMD'ye göre, Navi kartlarının daha sıcak çalışması gerekmiyor. Bunun yerine, üç basamaklı geçici okumalar, tüm GPU kalıbına yayılmış bir grup sensör kullanan yeni kartların sonucu olabilir.

    "Bu sensör dizisiyle eşleştirildiğinde, GPU kalıbındaki 'sıcak noktayı' tanımlama yeteneği. Radeon RX 5700 serisi GPU'lar, tüm kalıp için muhafazakar, 'en kötü durum' bir kısma sıcaklığı ayarlamak yerine, fırsatçı ve agresif bir şekilde devam edecek Mevcut birçok sensörden herhangi biri 110 ° C 'sıcaklığa veya' Kavşak 'sıcaklığına ulaşıncaya kadar rampa saatleridir.Normal oyun kullanımı sırasında ve spesifikasyon dahilinde 110C Kavşak Sıcaklığı'nda çalışılması beklenmektedir "diye açıklıyor AMD.
  • Normalde format atsan iyi olurdu ama her neyse şu switch anahtarı ortaya alıp denermisin? Ortada yada en soldaysa bu sefer en sağa alın deneyin. (Pc kapalıyken anahtarı değiştirip açın sistemi)
    Ek olarak birde kasa kapağı açık deneyin bakalım hava akışı nekadar farkediyor..


    Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Haziran 2020; 13:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Akşam ilk işim bios switch i kontrol etmek olacak. Aldığımdan beri hiç dokunmadım. Trixx de hatırladığım kadarıyla 1. seçenekteydi bios.
  • kasa kapağında fan yok ise sıcaklıklar normal.
    yeni nesil kasaların soğutma performansları berbat,öndeki fanların hiçbir zaman yararı yoktur içerideki srikilasyona,önemli olan kasanın altından ve kapaktan giren havanın yukarıda iki adet tahliye fanıyla ve arkadaki egzos fanıyla dışarı atılması,bu srikilasyon yoksa daha çok yüksek sıcaklıkları görürsün.

    aynı ekran kartıyla 73 dereceyi geçmiyorum antalya sıcağında,kasamın içi pavyon gibi görünsün derken rezil oluyorsunuz. ekran kartın 85 dereceye çıkınca droplar başlıyor ufaktan,73 derecede warzone 2k da yağ gibi akıyorum.(1600af işlemci)

    cahil olan amd ekran kartı almasın diyerek yorumumu noktalıyorum,millete sistem dizmeden önce kasa içi hava srikilasyonu hakkında bilgi edininiz. ısınan hiçbir parçadan verim alamazsınız,buna mp3 anakartlarıda dahildir




  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Yüksek performans modunda kaldıysa 20-50mhz için boşa ısıtıyor fazla güç çekiyor olabilir öğrendiğime göre ortada olursa normal moda geçiyormuş fanda sessiz oluyormuş.

    En solda ise yazılım kontrolünde oluyormuş undervolt vs yapmak için iyi olabilir en sol.

    Siz gene bir kullanma kitapçığından kontrol edip tekrar modları deneyin.

    Format atmak kekemeliği çözebilir. Ve oyun yüklü ssd diskinizi trim ile düzenlemek .


    Ayrıca 2 slot ram kullanırken soldan sağa 2. Ve 4. Slota takıyoruz amd de hep atlanıyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Haziran 2020; 14:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extagon kullanıcısına yanıt
    Hocam rx580 CF kullanırken en ekstrem oyunda 80 derece üstüne çıkmadım bu zamana kadar. çift kartın hava alacak yeri bile yoktu bu karta göre.

    tek rx580 kullandığımda ise kart stock ayarlarda 70 i geçmiyordu.

    Fanlar tam söylenilen şekilde takılı. Cahillikle ne alakası var hocam Allah askına. Kasa içinde pavyon etkisi de istemiyorum. Asus terminali kullanma amacım monitör arkası ambilight kaldı ki kartı denerken onu dahi kapattım. Diğerleri varsın olsun çalışmasın sorun değil.

    Sıcaklıklar anormal gibi geliyor bana. Tek kartın sıcaklığı Çift karttan fazla olmamalı, hele ki 3 fanlı soğutması övülerek anlatılan bir
  • Ayni karti kullandim. Bios ayarinda bir problem olabilir. Bir de o kart havayi cok sever, alt kisma iceri ufleyecek sekilde ondeki fanlardan birini idareten takip dene mesela. Bosta sicak calisma sebeplerinden birisi fan kapatmasi digeri ise AMD'nin yuksek yenileme hizinda ekran karti bellegini koklemesi.

    AMD'nin en sorunsuz 5700xt'lerinden birisi o kart.
  • Gpu Junction sıcaklığı biraz yüksek geldi.

    Hatırlatma adına sapphire ekran kartı bios switch düzeni

    Left: Kasanın kapağını açmaya gerek kalmadan Trixx yazılımıyla istediğiniz bios modunu seçebilirsiniz.

    Middle: Silent Bios. Kart 200w tüketimin üzerine çıkmaz dolayısıyla fazla ısınmanın önüne geçer ve fanlar sessiz modda çalışır.

    Right: Kartın OC yapılmış hali. Elektrik tüketimi fazla ve fan devri yüksek olur. Aynı zamanda sıcaklıklar da.

    Fan ayarı manuel %90 yazmışsınız. Manuel ayar yapmadan fan ayarını kartın kendisine bırakın. Acaba sorun fan ayarında mı bunu anlamak için; ilk önce pc kapalıyken bios switch'i ortaya alın ve ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyin. Sonrasında, oyuna girmeden önce adrenalin yazılımı fan ayarı kısmından sıfır rpm modunu kapatın. Hem güç tüketimi hem de fan ayarı ekran kartının kendisiyken sıcaklıkları bir kez daha gözlemleyin.

    Sıcaklıklar yine yüksek çıkarsa Undervolt yaparsınız. Yine düzelmezse ekran kartının termal padlerinde sorun olabilir, en son çare servise gönderirsiniz.




  • Derler ki AMD ekran kartı alacaksan Sapphire en güvenilir üreticidir.
    Başımdan geçen acı bir olayı anlatayım:
    RX580 alcakken geçen seen şubat gibi yeni çıkan RX590 Nitro+ SE modelini çok övdüler. Bi aldım ki eyvah eyvah.. Kasa hava sirkülasyonum çok iyi olmasına rağmen aynen senin yaşadıklarını yaşadım. Ne yaptım biliyor musun?
    Bir daha ekran kartında kimseye Sapphire markası aldırmamaya yemin edip rx590 ı acilen sattım kurtuldum. SAT KURTUL
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Senin hatan Rx 590 gibi tükettiği güç kadar performans veremeyen o rezil ekran kartını alman. Amd tarafında hiç sevmediğim bir ekran kartıdır.
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Bence önceki sistemin c/f yapıda olduğu için bu kartı takmadan önce temiz windows kurulumu yapmalısın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Adam acik acik ayipli mali birine iteledim diye itiraf etmis ya lan, rahatliga bak.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Ayipli mal evet. Markasinin Sapphire olması ve gpusunun AMD olmasi. Ayıbı bu. 144hz monitörle vram ler son hızda çalışıp windowsta 60derece oluyordu ekran kartı 🤣🤣🤣
    Oyuna girince zaten 85derecede 3000rpm fanlarla kasa havalanacak zannediyordum 😊
    AMD işlemci tamam F/P diye alıyoruz. 1300e r5 3600 veriyor adamlar. Millet ısınıyor yanıyor falan dese de stok ayarlarda 200 liralık kule tipi soğutucuyla aida64 fpu testinde 71derece bu sıcakta. Oyunlarda 50 60arası mis gibi işlemci. Ama AMD ekran kartı. Yok. Ben almıyim. Bide Sapphire markaysa düşman başina 🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 26 Haziran 2020; 17:19:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Valla hocam, iki rx580 imde nitro + dı. Hatta kardeşime de aldım o hala kullanıyor. Elime geçen o 3 kartta tek tek kullanıldığında hiç problem yaşamadım.
    Talihsizlik midir nedir valla bilemedim, satmak değilde gerçekten bir sorun var ise yada sorun benim atladığım birşeyden değilse iade şansım varken vereyim diye düşünüyorum. Yani az para da değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eve geldim öncelikle sürücüleri ddu ile sildim ve yeniden kurdum. Antivirüs-ses uygulamaları, halo vs vs herşey kapalı.

    Kartı stok ayarları ile bıraktım. Fan ayarı felan yapmadım. Kartın default olarak switch pozisyonu soldaydı onu da ellemedim.

    Masaüstü değerleri şu şekilde;

    Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

    Sonrasında furmark açıp 5. dakikada sonuçlar öncesinden daha iyi fakat halen 90 üzeri junction temp;

    Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

    Hemen ardından biraz kartı serinlemeye bırakıp warzone menüsüne girdim. Değerler oyun içi değil menüde 3. dk;

    Sapphire Nitro+ 5700xt Sıcaklık // Kekemelik

    Şu anki durumda en azndan daha az ses yapıyor ama 99 derece

    Kart oc durumda çalışıyor sanırım doğru anlıyorum değil mi ?

    Ek olarak kekemelik devam ediyor.

    edit: 2. ss de sağ taraf cıkmamıs 95-96 derece arası junction temp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 26 Haziran 2020; 20:56:55 >




  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Ortaya alın lütfen switchi yani ben dahil bir kaç kişi bunu söyledi.


    Ve trix programını default edip sonra silin.

    Birde kasa kapağı açık deneyin ısıda çok fark olursa demek kasa fanları ya düşük devirde kalıyor yada hava girişi veya çıkışı açısından yetersiz fan sisteminiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Haziran 2020; 21:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.