Şimdi Ara

Sapphire 4870 Driver ve Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 hafta önce aldığım 1 gb lık sapphire marka hd4870 ekran kartı driverlarını yükleyince oyun oynarken sorun çıkartıyor.
    Kart bu.
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/51rZuRfGqJL._SS500_.jpg

    Driverları yüklü sadece oyun oynarken 30dk-1saat arasında fan aniden duruyor ardından 5-10sn sonra ya pc direk reset atıyor ya da mavi ekran sonrası reset atıyor. Fan durduktan sonra kart sıcaklığına 1 kere bakma fırsatım oldu gpu-z den 88-89 derece idi. Farklı olarak web de gezinirken, film izlerken ve müzik dinlerken sorunsuz çalışıyor sıcaklık 65 derece civarlarında.

    Win 7 32 bit kullanıyorum driverlarını silip kullandığımda da sorun olmuyor fakat oyunlarda grafikler bozuluyor, iç içe giriyor ve oyunda takılmalar oluyor.

    Sistem bileşenlerim
    Amd athlon II x4 620
    Gigabyte 785 us2h anakart
    2x1 gb ddr2 800 crucial ram
    FSP 400 watt/sonrasında highpower 500W güç kaynağı aldım.

    Kartı perşembe günü servise gönderdim, bugün geldi herhangi bir değişiklik olmamış gönderdiğim kartı(göndermeden önce pcb ve fan işaretlemiştim.) tekrar sorun yok diyerek geri göndermişler, sadece eklemişler güç kaynağınız sorun çıkartıyor olabilir diye. Güç kaynağını değiştirdiğim halde aynı sorun devam ediyor.

    400 watt lık güç kaynağımla 8800gts, 9800gt, 9600gt ve son olarak hd4770 ekran kartlarını sorunsuz kullandım. Arkadaştan ödünç aldığım vtx tul 4870 sistemimde sorunsuz çalıştı.

    Daha önce bu gibi bir sorunla karşılaşan var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden tşkler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 31 Ekim 2009; 18:26:26 >







  • güç kaynağı yetmiyor diyecem değiştirmişsiniz güç kaynağını. Farklı bir driver ile deneyin. veya farklı bir sistemde deneyin ekran kartını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BruTaLBoY

    güç kaynağı yetmiyor diyecem değiştirmişsiniz güç kaynağını. Farklı bir driver ile deneyin. veya farklı bir sistemde deneyin ekran kartını.


    hocam kartla beraber gelen driverda dahil tüm hepsini denedim diyebilirim. Ek olarak format ve xpde de denedim. Dediğiniz gibi farklı bir sistemde deneyip yazacağım sonucu. standart hızlarında kullanıyorum kartı da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 31 Ekim 2009; 18:35:23 >
  • kartı 600w güç kaynağı bulunan intel sistemde de deneme imkanım oldu, aynı sorun devam ediyor. ayrıca pm den bir arkadaş kartın biosunda sorun olabileceğini belirtmiş, bios yazmak konusunda bilgi sahibi olmadığım için geri iade edeceğim kartı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 1 Kasım 2009; 12:17:45 >
  • 48XX serisinde texture problemlerini birçok kullanıcı yaşadı. Ben de 4870 toxic kullanırken oyunda zaman zaman görüntüler birbirine giriyordu.
  • Arkadaşın sıkıntısı fanın zamanlı zamansız durması catalyst sürücüsüyle kullandığında diye tahmin ediyorum. Windows'un standart sürücüleri de çekirdek boşta zamanlarını ayarlamayıp aşırı ısınmaya sebep oluyor... Herhalde yapılması gereken doğru sürücüyü bulmak Veya gputool programını yükleyip, her oyuna başlamadan önce fan çalışma hızı profili ayarlamak. Çok zor değil tek tabloyla ayarlanıyor. Catalyst penceresinden bile daha kolay.

    Ek: Windows 7'de directx 9'un tüm paketi bulunmuyor. Oyun yüklemeden önce son sürüm dağıtım paketini veya web yükleyicisini çalıştırmanı öneririm. Büyük ihtimal yeniden yüklemen gerekecek oyunları, ama çalışacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 1 Kasım 2009; 12:36:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Arkadaşın sıkıntısı fanın zamanlı zamansız durması catalyst sürücüsüyle kullandığında diye tahmin ediyorum. Windows'un standart sürücüleri de çekirdek boşta zamanlarını ayarlamayıp aşırı ısınmaya sebep oluyor... Herhalde yapılması gereken doğru sürücüyü bulmak Veya gputool programını yükleyip, her oyuna başlamadan önce fan çalışma hızı profili ayarlamak. Çok zor değil tek tabloyla ayarlanıyor. Catalyst penceresinden bile daha kolay.

    Ek: Windows 7'de directx 9'un tüm paketi bulunmuyor. Oyun yüklemeden önce son sürüm dağıtım paketini veya web yükleyicisini çalıştırmanı öneririm. Büyük ihtimal yeniden yüklemen gerekecek oyunları, ama çalışacak


    hocam sanırım sorun sizin bahsettiğiniz şekilde, gputool programı ile sorun çözüldü. yardımlarınız için tşkler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.