Şimdi Ara

Sanyo xacti cg10-20 ----- Panasonic hdc-sd10 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün media markt a panasonic i almaya gittim 840 tl idi hatta sony cx115 ti sanırım 1229 a inmişti ona bakarken orada çalışan çocuk cg20 yi çok övdü özelliklerini falan anlattı.Çok sattığını hiç geri gelmediğini falan da söledi sadece teşhir ürünü kalmış cg-10 u gösterdi falan bu durumda kafam karıştı. Panasonici mi alsam sanyo mu dersiniz...



  • o çocuk büyük olasılık sanyo ya çalışıyor istersen bir sor :D
  • sd10 la cg10u kıyaslamak biraz yanlş. ben de media markt da calısıyorum. boşluk buldukca foto makineleri ve kameraları kıyaslıyorum. cg10 güzel bi kamera. alınırsa kötü bi kamera alınmış sayılmaz. ama sd10 alınabiliyorken alınacak kamera degil tabiki.
    sd10 full hd, cg10 hd çekim yapar bu arada bilginiz olsun. ve cg 10da süper makro özelligi var müthiş makro çekimi var o kameranın da haberiniz olsun.

    bu arada panasonicciyim
  • cyless hangi media markt tasın bugün ankara cepa media markt tan hdc-sd60 aldım 989 tl ye bu cihazı inceledin mi benim baya aklıma yattı...
  • ben adana media marktdayım hocam. öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın diyerek başlayayım sözüme.

    hocam aldığın kamera sd10dan daha güzel bi kamera. ve daha ucuza almışsın sanırım. bizde 1099 du sd10un fiyatı. şu an stoklarda yok.

    o fiyata alabilecegin en güzel kamerayı almışsın diyebilirim. (garantili olarak).

    panasonic in yeni seri ürünlerinde akıllı zoom diye birşey var. sd60 da 25x optik 35 x akıllı zoom var. bu da dijitalden daha iyi optikden biraz kötü bi zoom kalitesi veriyor birnevi ortaya karışık kalite :)

    sd kartlı bir kamera almışsın bu da bir artıdır. sd kart hem daha hızlıdır hdde göre, hem daha güvenlidir. hdd en ufak bi çarpma darbe gibi olası tehlikelerde videolarınızın kurtarılamama riski vardır. sd kartta bu yoktur. önemli olan kamera degil videodur bu gibi durumlarda. kamera yerine gelir anılar gelmez.

    fotorafı da fena degil kameranın. bir fotograf makinesinin verdigi kaliteyi verir mi işin gerçegi ben denemedim bunu. ama bu ne ya da dedirtmez :)

    iyi günlerde kullanın. bir de tavsiye daha nacizane. ufak da olsa bi tripodla beraber kullanın. tripod kullanırken de ois i devre dışı bırakın. kameranın performansı az da olsa artacaktır.

    saygılar.




  • Teşekkürler cyless bir de bilgin varmı sd karta yaptığım çekimi pc de izlemek için format değiştirmem gerekiyor mu? Kayıt formatı nedir?.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyLess

    sd10 la cg10u kıyaslamak biraz yanlş. ben de media markt da calısıyorum. boşluk buldukca foto makineleri ve kameraları kıyaslıyorum. cg10 güzel bi kamera. alınırsa kötü bi kamera alınmış sayılmaz. ama sd10 alınabiliyorken alınacak kamera degil tabiki.
    sd10 full hd, cg10 hd çekim yapar bu arada bilginiz olsun. ve cg 10da süper makro özelligi var müthiş makro çekimi var o kameranın da haberiniz olsun.

    bu arada panasonicciyim

    sanyo cg10 modelinin bir üst modeli olan Sanyo CG100 14MP Full HD çıkmış bu model hakkında bilgi verebilirmisiniz.
  • cg100 2010 model kamerası sanyonun. ve fotoğraf yonunden de en kaliteli kameralardan biri. kullanımı kolay. tuşların yerleri değişmiş biraz cg10a göre. ve fiyatı da 700 750 civarıydı yanılmıyorsam. o fiyata full hd kamera bulmak çok zor. sanyo şekil itibariyle birçok müşteriyi etkilemiyor fakat kullanıcıyı yormayan bir yapıya sahip gerçekten de. fiyat performans olarak vereceginiz parayı her kuruşuyla hakeden bir kamera.

    bu arada panasonic sanyonun %51 hissesini satın almış. bir ortaklık başlıyor. 2011 de neler olur bakalım göreceğiz :)
  • Sevgili Cyless
    Media Marktta çalışıyorum diyorsun ama insanları yanlış bilgilendiriyorsun bunun nedenide oturup 5 dakika sattığını söylediğin????? ürünlerin resmi internet sitelerine girip bakmamak.
    Bunları nedenmi söylüyorum yukardaki bir yazında panasonic sd 10 un full hd çekim yaptığını söylemişsin ama bilgin yok sanırım panasonic sd10 ve tm 10 normalde bildiğin HD formatında çekim yapar Full hd değil.Interpolasyonla full hd çekmiş gibi yapar çakma dır full hd si yani.Sitesine girip efecctive pixsel kısmına bakarsan 1 megapixel olduğunu görürsün yani normal hd.O yüzden panasonic in bu kameraları çok ucuzdur hele gittigidiyor gibi sitelerde daha ucuzdur.
    Üstelik panasononic 1 megapixellik sensörle 2 mp lik foto çekmete en yüksek çözünürlükte onda da interpolasyon yapmakta.
    Ama sttığını söylediğin Sanyo Hd video çekiminde 8.28 foto da ise 10 mp gibi gerçek çözünürlükte çekim yapmaktadır.Yani panasonicten (tabiki sd ve tm 10 modelilerinden sözediyorum) yaklaşık 10 kat daha kalitelidir.
    Sanyonun türkiyede ünlü ve tanınmamış bir marka olması (pek çok dünyaca ünlü giyim elektronik vs markalarıda tanınmaz hatta amerikan filmlerinde gördüğümüz pek çok araba dehşet kalitelidir lincoln,cadillac gibi ama türkiyede cahillikten sorsanız BMW mercedes derler ) onun kalitesiz bir mal olduğunu göstermez ucuz olmasıda çünkü türkiye pazarındaki yerleşik bu yanlış kalite inancnıı yıkmak için Sanyo gibi pek çok firma kardan taviz vererek hatta bazen zarar ederek düşük fiyatla reklam yapmaya çalışmakta.
    İşimiz iyi yapmaya çalışalım arkadaşım olurmu beni sanki seninle dalga geçiyor gibi anlayıp yanlış anlamanı istemem ama türkiyede hemen hiç kimse yaptığı iş hakkında fazla bilgi sahibi değil o yüzden yalan yanlış bir çok iş yapılmakta.
    Senden mal alan insanların çoğunun ortlama 600 milyon gibi düşük bir gelirle geçinmeye çalıştığını düşünürsen onalara vereceğin her yanlış bilgi onlar için madden ço0k uzun sürelerde telafi edielcek hasar lar veriyor haaa bu arada kaybeden bizim insanımız oluyorken kazanan ister Sanyo vasıtasyla İster Panasonic(bu örnek için konuşuyorum) hep aynı ülke bari alınan bir işe yarasın ve tüketiciyi memnun etsin değilmi.




  • Sevgili Doroşenko
    İşimi yapmadan evvel modeller hakkında detaylı bilgi birikimi kazanmamız açısından bir eğitimden geçeriz. ve bu eğitim her yeni sezon ürünü çıktıgında tekrarlanır. Ben de bu eğitimden geçen biri olarak asla yanlış bilgilendirme yapmam. Bilmiyorsam bilmiyorum der müşteriye biraz daha araştırma yapmasını söylerim.

    ikincisi 1920x1080i video kaydı yapıyor sd10. bu konuda savunmam gereken bir konu yok. sonuçta çözünürlük belli. ne kadar interpolasyon olsa da full hd çözünürlüğe sahip kamera. ayrıca cg10u da sd10u da aynı lcd ye baglayıp kıyaslamasını yapan biri olarak, cg10un da sd10dan daha iyi video kalitesine sahip oldugu konusunda size katılmıyorum. fakat bu cg10 ya da sanyo markası kötü anlamına da gelmiyor. fiyatları gerçekten uygun sanyoların. fakat insanlar nedense vga çekim yapan sonylere bakıyorlar. ve sanyo şekil itibariyle müşteriye kabul ettirmesi zor bir şekle sahip. yerimde çalışsaydınız yukardaki söylediklerinizden pişman olurdunuz. öyle müşteriler geliyor ki kulaktan dolma bilgilerle. kimisi geliyor sony ya deyip çıkıyor işin içinden. kimisi geliyor 15 tane kamera anlattırıyor sonra ben kaçakçıdan alıcam diyor. içimizden isyan ediyoruz ama müşteri herzaman haklıdır mevzusu işte...

    *1080p kayıt yapabilen en ucuz kamera (marka önemli degil) ne kadar bunun da araştırmasını yapalım beraber isterseniz.

    sanyo türkiyede tanınmamış bir marka olabilir. sanyonun geçmişi sony kadar eskidir. hatta zannedersem sonyden eskiydi sanyocu arkadaşın söyledigine göre.
    hatta bizim eski kasetli video oynatıcımız vardı sanyo bi 15 sene kadar kullandık :)

    son olarak da benden mal alan insanların çoğunluğu 600 milyon gibi düşük bir bütçeyle geçinmeye çalışan insanlar degiller orada kusura bakmayın ama kesinlikle yanlışsınız. 600 milyona geçinmeye çalışan kişi gelip 400 500 milyondan başlayan kameralara bakmaz. ev geçindirme derdine düşer. oglunun kızının okul masrafının derdine düşer. ha almaya hakkı varmıdır elbette vardır. düşecegi sıkıntı da kendisini ilgilendirir bu konuda benim yapabilecegim birşey yok. ha ben millete pahalı ürün satayım diye de uğraşmıyorum. işimi de dürüstçe yaptığıma inanıyorum. kimseyi kazıklamadım kazıklamam da. ekmegime haram karıştırmam. kimsenin ahını almam. ha derler ki vicdanın rahatmı. benim vicdanım kesinlikle rahat. ama var bilerek kötü ürün satan insanlar da illaki ticaret hayatında. ben onlardan olmamaya kararlıyım. yolum belli çizgim belli. o yüzden beni başkalarıyla karıştırmayın.

    şunu da belirteyim şakayla karışık. bahsettiginiz lincoln cadillac gibi arabalar çok kaliteli olmakla beraber amerikan arabalarının geneli yakıt tüketimi konusunda biraz müsrifler bmw mercedes e oranla. performansları da buna dayanaraktan daha iyidir bmw mercedes e oranla. 69 model camaro ss lere bayılırım ayrıca :) arabalara da biraz ilgim vardır :) tabi bu bmw mercedes kötüdür anlamına gelmez dediginiz gibi. marka imajı da boyle sanyonun maalesef.




  • sevgili cyless ''sonuçta çözünürlük belli demişsin'' bu çözünürlük firmaların teknik katoloğunda belirtilen reel değerler değilde panasonicin bazı modellerindeki sözde değerlerse o zaman piyasada 80 100 milyona satılan 16 hatta 20 megapixellik çin malı kameralar var onların çözünürlüğünmünüde gerçek kabuledecez o zaman zaten ben haklı çıkmış oluyorum gene.

    Ayrıca yabancı forumlarda bile söz konusu pana modelleri kötü yorumlar almışken interpolasyon nedeniyle zaten kendinde bakabilirsin vimeoda model ismiyle aratıp bana örnekler ortadayken bunu anlatamazsın.
    Ayrıca benden mal alan insanlar fakir değil asgari ücretle çalışan insanlar değil deyip kendini ve çalıştığın yeri klas bi konuma oturtmaya çalışıyosun ama kendinle çelişiyosun sonra bu insanlar sony nin standart çözünürlükteki modellerine bakıyor diyerek ve BEN KAÇAKÇIDAN ALACAM DEDİLER diyerek böylece sen bile müşterilerinin bilgi ve ekonomik seviyesini belirtmiş oluyosun farkında olmadan ayrıca kendinde Sanyonun imajı şöle falan diyerek zaten beni haklı çıkarıyosun bende ülkemizdeki bilinçsiz tüketici nedeniyle dünyaca ünlü kaliteli markaların hakettiği değeri görmediğini söylüyorum zaten.




  • şimdi efektif çözünürlük farklı şey. tamam. ama interpolasyon dahi olsa ben sd10un cg10dan daha iyi görüntü verdigini iddia ediyorum. ama sen devam ediyorsun haklı olmaya çalışmaya.

    ikincisi yabancı forumlarda panasonic modelleri neden kötü yorumlar alıyor

    üst model yaparken beklentileri karşılamıyor. özellikleri çok fazla arttırmıyor. fiyat da artmıyor. bu diğer modellerde geçerli degil. fiyat performansa vurdugunda çogu kişi panasonic der ki haklıdırlar da.

    yanımıza gelen müşterilerde gerçekten durumu olmayanlar da oluyor. ama kalkıp kamera alıcam deyip 600 milyon sony vermek isteyen kişiye ben diyemiyorum bu adam geçim sıkıntısı yaşıyordur. bilmiyorum ama sizin bakış açınız nedir. ben kamera almaya gelen adama acıyamıyorum. yanlış anlaşılmasın. geçim sıkıntısı çeken adam kamera almaya gelmez.

    sanyonun imajı konusunda zaten haklı oldugunuzu ve sanyoya kötü demedigimi belirtmiştim. ama hala haklı olmaya çalışmaktan vazgeçmemişsiniz.

    haklısınız diyorum uzatmıyorum konuyu. haklı olmuş görünmek size ne katıyor anlamasam da...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.