Şimdi Ara

sanırım triger kayışı sıyırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar. aracımda bi sorun oluştu. normal şekilde rampa çıkıyordum hiçbir çekiş düşüklüğü vs. olmadi normal şekilde devam ediyordum. daha sonra arkadaşımı indirmek amaçlı kenara durdum vites boşta rölanti de çalışıyordu araba.

    dururken bi anda luk luk tarzi ses gelmeye başladı. inip kaputu açana kadar kendi stop etti. arkadaş direk kayış yerine baktı 1 kere marş bastık, değişik sesli çalışmaya çalıştı ama çalışmadı fazla uzun marş basmadim (1 sn bile değil) arkadaş kayistan dedi, ömrü dolmuş bunun dedi. kayista eskime deformeler goruluyomus. subaplara insallah zarar gelmemistir falan dedi. araştırınca korkum arttı.

    ne yapmayalim motoru direk stop ettim olduğu yerde bekliyor yarin tamire gidecek fakat içimde kurt var

    giderken olmadi durdugu yerde iken oldu. aracı daha yeni almıştım.







  • Bugün komşumuz ile bu meseleyi konuşmuştuk. Arabayı aldığı gibi -sanayici bu idare ederdediği halde- trigerı değiştirmiş. Araç yolda giderken sübaplara zarar gelmemiştir bence. Çok da marş zorlanmamış. İnşallah fazla masraf çıkmaz. Gelişmeleri buraya yazarsınız.
  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. netten araştırdım. belirtileri yavaş yavaş çekiş düşüklüğü yaşar falan yazıyordu. fakat bende hic öyle sıkıntı olmadi, yolu çıktım evin önünde durdum. durduktan bi kac saniye (1 dkya yakin) zaman sonra luk sesi gelmeye başladı. her 3 4 saniyede bi luk diyodu, atlama falanmu yaptı bilmiyorum. o sesi duyunca arabadan indim inince stop etti zaten. zorlamadim bişey olmasin iyice diye. giderken de olmadi giderken olsa daha kötü olurdu galiba. durdugum yerde olduğu için bişey olmaz diye kendimi teselli ediyorum.
  • Hocam kayisi baktiginizda görüyorsanız o triger kayisi degil V kayisidir. Elle kontrol ettiginizde gevseme salma varsa arac calismayabilir.

    https://i.hizliresim.com/VuSZ01.jpg

    Eger triger kopmus olsaydi marşa bastığınızda motoru kucaklardiniz.

    Araci sanayiye çektirin yarim saatlik isi var araca gore parca fiyati degisebilir fakat 150 200 arasi bir maliyeti olur. Cekici masrafı ayri zaten.
  • araç ne,motoru ne ? Ayrıca triger çıplak gözle görülmez kapağı olur,kapağı açıp mı baktı ?
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    aracım tempra. kayış kutu gibi şeyin içinde. çubuk gibi birşeyi çekip baktık, orada eskime var dedi arkadaşım.

    1 kere marş bastım, değişik sesi vardı hemen bıraktım. gözle görülür bi zarar gözükmüyor motorda tabi içini bilemiyoruz maalesef
  • Wonky kullanıcısına yanıt
    bi üst mesajımı okuyun hocam
  • Wonky kullanıcısına yanıt
    sanayi yakın, çekici olmasa bile halatla bağlayıp götururuz o problem değil. yüksek sesle tak eder ve motor aniden herşeyini kapatir yaziyor nette. fakat bende öyle ses olmadı böyle yavaşça sanki yakıtın bitiyormus gibi gitti. gürültü çıkarmadı. hala daha düşünüyorum kafama ağrı girdi, masraflarından da korkuyorum zaten bişey olursa diye
  • Benim daha önce renault marka bir araçta başıma gelmişti. Gözle görüyorsanız üstten V kayışıdır.
    Akü şarj etmediği için ve akü de eski ise çalışmaması normal. Şayet triger ise umarım çok zorlanmamıştır yoksa güzel paralar çıkarıyorlar.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    gözle görünen altta. bu kutunun içinde. 1 kere marş bastik oda çok cok kısaydı. 0kmh yani sabitken oldu bu olay. herhangi bir gürültü çıkarmadı stop ederken. kopma gibi bir durum gözükmüyor fakat tam bilemedik. hala daha düşünüyorum araç keşke evin önünde kalsa neyse, arkadaşın evinde kaldı o da ayrı bi düşünce...
  • Okudum hocam mesajınızı tempralarda triger kayisi motorun ob sol tarafinda bir kapağın altinda motora önden bakinca zorlarsaniz görünüyor. Siz kapağın altindaki kayış gevsemis diyorsunuz anladigim kadariyla.


    Eger dediginiz gibi ise sadece kayış dişlerini yemiştir ve bu nedenle sistemi çevirmiyordur. Yeni bir kayış takip senteler de dogru hizada mi diye kontrol ederse usta hic motor acmadan problem cozulebilir. He zaten sorun triger de degilde arkadaki v kayisi ise onu değiştirir kurtulursunuz. Ha bir de sanayiye kadar geldik bu kadar heycan yeter derseniz eger sorun yoksada trigeri değiştirtir bu sirada devirdaim pompasina da baktirirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    gözle görünen altta. bu kutunun içinde. 1 kere marş bastik oda çok cok kısaydı. 0kmh yani sabitken oldu bu olay. herhangi bir gürültü çıkarmadı stop ederken. kopma gibi bir durum gözükmüyor fakat tam bilemedik. hala daha düşünüyorum araç keşke evin önünde kalsa neyse, arkadaşın evinde kaldı o da ayrı bi düşünce...
    İnternetten tempranın kayış değişimlerine bak oradan emin olursun hangi kayış olduğuna. Zaten v kayışı muhtemelen motorun sağında solunda bir yerde ayrı şekilde oluyor. Araç yakın zamanlarda çalışırken ciyak ciyak öttü mü öyle bir şey hatılıyor musun ? Genelde v kayışları öter sonra kopar.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    yok hocam ötme ses olmadı. v yi biliyorum o açık yerde. ben ustteki kutudaki trigeri diyorum. gürültü olmadı sessizce oldu bitti bunlar
  • Wonky kullanıcısına yanıt
    donduremiyor demişti arkadas. kayış kopmasi falan demediler sıyırdı dediler. boşa dönme olayı gibi bişey galiba.
  • Ateşleme sistemi de olabilir. Kabloları kontrol edin. Bahsettiğiniz arızalar ateşleme problemlerine daha çok benziyor şahsen.

    Triger kayışı sıyırmaz. Ya kopar ya da sente atlaması yapar. Vurdurmak falan gerekir ters vites işlemi falan yapmanız lazım. Ne bileyim 4den 1e vites atarsın motor yığma yapar sente atar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_bozkurt -- 2 Temmuz 2020; 2:24:25 >
  • by_bozkurt kullanıcısına yanıt
    tam bilmiyorum fakat büyük ihtimal kayış. boşa dönme olayı var. ceviremiyor demişti çünkü. yarın belli olacak bakalım. daha farklı cevaplar da gelirse memnun olurum, gece gece başınıza iş aldık.
  • Geçmiş olsun. Bahsettiğiniz şekilde sağa yanaşma ile kayışın atlaması zor. Çok sağlam ve gergide olan parça.
    Eğer atladı diyelim 1,2 diş ile subap eğmez. Yarım tur falan atlaması gerekir. Piston başına denk gelecek falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    tam bilmiyorum fakat büyük ihtimal kayış. boşa dönme olayı var. ceviremiyor demişti çünkü. yarın belli olacak bakalım. daha farklı cevaplar da gelirse memnun olurum, gece gece başınıza iş aldık.
    Çeviremiyor yada boşa dönüyor olayı varsa kayış ya kopmuştur yada kopmak üzeredir.

    Her iki durumda da zaten kayışın ömrü dolduktan sonra kullandığınız için sentesi kaçmış olabilir.

    Yüksek devirde eski kayışlar çok fazla esniyor ve diş kaçırıp senteyi bozuyor.

    Böyle bir durum varsa subap eğilmesi vs gibi masraf dahada artabilir.

    Umarım bir kayış değişimiyle işi kurtarırsınız geçmiş olsun.
  • teşekkürler. benimde korkum o subaplar zaten. tek kayışla kurtarabilmeyi umit ediyorum
  • Arkadaslar triger kayisi gorunmez felan yazip durmussunuz konunun basindan beri tempra ve tipolarin triger kayisi plastik kaplamasinin bir dugmesi vardir ve dugemeye basinca kapak acilir ve triger kayisi bu kapak vasitasiyla gozle kontrol edilebilir.

    Asil mevzuya gelicek olursak eger triger kayisiniz kopmus ise yeniden mars yapmaniz kotu olmus triger kayisi koptugu zaman yuksek ihtimalle motoru kucaginiza alirsiniz yani motor refrektiyesi gerektirir ve masrafi cok agirdir.

    Bu yuzden triger kayisi ortalama 80.000 kmde degismesi gerekir.

    2. El arac alacak arkadaslarada tavsiyem araci alir almaz yag su filtre disk balata ve triger kayisini degistirin kafaniz rahat olur.

    Gecmis olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shootgun35 -- 2 Temmuz 2020; 15:56:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.