Şimdi Ara

Sanayiden orijinal parça alırken dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgilendirme amaçlı bir konudur hiç bir esnafı zan altında bırakma amacım yoktur! İşini helalinden yapan sayısız esnaf varken çürük yumurtalar da çıkmaktadır.

    Konu şu

    Sanayide vakit gecirdiyseniz bilirsiniz parça almaya girdiğinizde özellikle orijinal parça için konuşalım.
    Bazı esnaflar kutudan parçayı çıkarır ve size verir. Kutu onda kalır. Özellikle dikkat edin.

    Neden?

    Sanayici arkadaşlarımın uyarısına göre bazı satıcılar bu kutulara yan sanayi ya da çok az kullanılmış pert ten çıkma araçlardan parçaları güzelce silip temizleyip koyuyorlarmıs.

    Özellikle dikkat etmenizi fatura almanızı ve parçanın hangi ülke üretimi olduğu parça kodu gibi bilgileri eslestirmeden almayın ya da ustanız takarken parçaya kesinlikle bakın ve usta parçayı takınca ondan parça için fatura isteyin.


    Sonuçta o parcalara canınızı emanet edeceksiniz.

    Kendimce bilgilendirmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 7 Şubat 2016; 10:20:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Orjinal parça alıcaksam gider yetkili servisten alırım. Sanayide hiç bir şeye güvenilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar ayrıntıyı sanayide ararsan bi kamyon sopa yersin demedi deme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayii esnafi uzerinde hicbir denetleme yaptirim vs soz konusu olmadigindan adam istedigi parcayi istedigi kutuda satar. Tamamiyle saticinin insafina kalirsiniz. Bu yuzden internetten siparis verin. Kosulsuz 14 gun vazgecme hakkiniz var begenmeme hakkiniz var. Faturali parcalar. Birsey olursa hesap sorabileceginiz merciler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide orjinal parça azdır zaten. Fiyat olarakta debriyaj seti haricinde fark göremedim fordda. Servisten alıp serviste yaptırıyoruz kafamız rahat. Ve bir çoğunun orjinal dediği yan sanayidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu hakkında acemiyken yediğim kazığı aktarayım

    İlk aracımda marş motorum bozulmuştu mahallemizdeki usta aracın yanına geldi çekiçle 1 2 vurdu çalıştı dükkanına götürdük aracı,adam açtı motorun içi daha önce elden geçmiş lehim falan yapılmış.Neyse yenisini alalım dedik,adam kutusunda aldı getirdi tertemiz sıfır parça güya taktı sorun yok..5 6 ay sonra tam aracı satacakken marş motoru yine su koyuverdi başka yerde açıp baktırdık yeni diye sattığı parçada elden geçmiş.Direk sıfır diye satan adama götürdüm müşterilerinin yanında masaya bıraktım,adam parçacımla görüşeyim yanlışlık olmuştur falan dedi ama gerek yok lanet olsun diyip çıktım.Adam güya mahalle esnafı,sırf sanayiye uzak diye millet acil durumda mecbur kalıyor gitmeye en son dükkanı yanmıştı içerde 2 araçla ve yeniliyorlardı içini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servisten alın o zaman tedbirli olmak lazım
  • Kendi aracım için serviste 300 lira denilen orjinal parçayı 250 liraya netten temiz esnaflardan alıyorum. Aynı parça faturalı japon malı vs.

    Sanayi den illaki alınacaksa aciliyetiniz varsa kutusuyla alın fatura isteyin.parca kodu ve menseine bakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Sanayiden sadece çıkma parça veya orjinalini bulamadığım acil gerekli parçayı alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayiden çok parça aldım, bazen kutusunu vermiyorlar doğrudur ama kullanılmış parça hiç görmedim.

    son zamanlarda muadil ürünler müthiş arttı reno marka araçlar için bile orjinal parça bulunmuyor,hiç duymadığım ilginç markalar görüyorum basit parçalarda sıkıntı yapmıyorumama baskı balata ,fren motor aksamı triger gibi parçalarda orjinal yada kaliteli muadil parçalardan şaşmayın.

    enson reno marka alternatör kayışı yerine dayco marka bulabilmiştim,markasız muadil önerdi almadım,hava ve yağ fitresini yan sanayi alıyorum.

    yalnız dizeller daha hassas orjinal şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parçayı servisten alıyorum ama balata filan markaya göre alıyorum mesela frenler için brembo kullanıyorum bazı parçalarda daha kaliteli üretim yapan firmalar var onları alıyorum gerisini servisten birde kullandığınız araç hakkında epey bilgi sahibi olmanız gerekiyor kalkıp orjinal değilde bosch aldığımda yine sorun yaşamıyorum piyasada üretim yapan epey kaliteli parçacılar var. mesela ülkemizde aydın doğan yedek parça alt takım için epey kaliteli ayd markası birazda piyasayı bilmek gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.