Şimdi Ara

Sanayi Esnafı Neden Kazıkçı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen gün farlardaki bazı problemleri çözmek için sanayiye gittim. bu ay zaten otomobil kullananlar için ekstra masraf ayı biliyorsunuz. silecekler de garç gurç ediyordu. oldu olacak bunları da değiştireyim dedim. gitmişken yol üstünde iskitler'deki küçük sanayiye uğradım önce.

    en aşağıdaki ilan linkinde 12,5 liraya gördüğünüz, n11'de de 15 lira civarı olan ve kargo dahil 17-20tl arası mal edilebilen sileceklere ne fiyatlar çektiler akıl alacak gibi değil!

    biri 35tl, diğeri 40tl, ötekine gittim, o da 35tl. uzun süredir sanayiden silecek almıyorum. internetten 3 tane alıp stoklamıştım. "2 sene içinde fiyatlar 10-15 bandından, 30-40 bandına mı çıkmışi hayret" dedim dolaşırken. hayır dolaş dolaş bir şey değişmiyor. 35-40. fiyatlar sabit.
    bende iki tane inwells aparatsız silecek vardı. "biz bunları 5 liraya satıyoz abi, hadi senin güzel hatrına 20tl fark alalım, işin görülsün" dediler.

    işim mi görülsün?! benim silecekler 40 lira, bendeki aparatsızlar küçük çay parası. komedi.
    neyse şaşmaz'da bakarız dedim. şaşmazda da aynı sileceklere 30tl çektiler. hani belki arasam 25tl'ye bulurdum. ama kardeşim resmen duble fiyat çekiyor adamlar. bendeki inwells silecekleri de vatandaşın biri lütuf etti de, 15tl farkla aldı.

    hazır gelmişken mobil1 formula esp tam sentetik yağın fiyatını da sorayım dedim. ona da 120tl çektiler. aynı yağı internetten 90 liraya alıyoruz. esnaf adamsın kar et elbette. ama toptan olarak 10 liraya aldığı sileceği 40 liradan geçirmek; 70 liraya aldığı yağı 120-130 liradan yedirmek bence artık esnaflık kategorisinde değerlendirilemez.

    mesela ilk yardım çantasına bakıyorum nette. 25tl civarı. aynı çanta sanayide 30tl. bu kabul edilebilir bir fark. fakat diğer saydıklarım? silecekleri aman neyse dedim aldım bir seferliğine. ne yapalım..

    bu yazı aslında sadece bir sitem yazısı değil. eğer içinizde hala bunları sanayiden alan varsa, bir dahaki gidişinizde tek tek parça fiyatlarını sorun, ürünlerin resimlerini çekin ve fiyatlarına netten bakın. indirim çekleriyle, bankla promosyonlarıyla öyle fiyatlara alacaksınız ki, bazen kendiniz bile inanamayacaksınız. daha 2 gün önce 120 lira fiyat çektikleri mobil1 formula esp yağı hb 25/100 çekimle. bir üstüne 4lü mikro fiber cam temizleme beziyle birlikte 75 liraya aldım. bezleri de çıkarırsan 70tl. 50tl fark. bu zamanda az buz değil.

    edit: hayır sonra sanayi esnafı "para kazanamıyoruz abi, eskisi gibi müşteri yok, işler çok kötü" diye ağlıyor. çok zor da kalmadıkça bu adamlardan bir şey almam artık.

    https://www.esenotomotiv.com/index.asp?page=productdetail&ID=RBW%2090351&BrandID=194&type=car



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 11 Ocak 2016; 14:44:17 >







  • 4 yıldır periyodik bakımla ilgili zımbırtıları internetten alıyorum.. Çok da güzel fiyata. Bana da aynı yağı 130 çektiler hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    4 yıldır periyodik bakımla ilgili zımbırtıları internetten alıyorum.. Çok da güzel fiyata. Bana da aynı yağı 130 çektiler hocam :)

    benim silecekleri değiştirdiğim yer de 130 çekti. başka bir yer de 120tl dedi. adamların insafı, acıması yok. arabaya piyasadaki en adi motor yağını koyup 60tl istiyorlar. 70 liraya piyasanın en iyi yağını kullanıyorum. hele yağ değişiminde müşteriyi biraz saf görsünler, o yağı 140-150, artık hangi fiyattan tuttururlarsa satarlar. bizim küçük esnafta ticaret etiği sıfır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 11 Ocak 2016; 11:46:51 >
  • 2 senedir Gittigidiyor'dan çiftini 7 TL'ye aldığım silecekleri kullanıyorum. Vette ya da Bosch alacaktım görünce bir de bunları deneyeyim dedim ve hala çok iyi çalışıyorlar. Boşuna sanayide fazla para vermeyin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi piyangodur , tanıdık usta olmadıktan sonra kumar gibi bir şey sanayi.
  • Sanayide pahalı çalışan yerler var.Silecek gibi bazı parçaları internetten alabilirsizi fakat yag konusuna dikkat edin sahte felan olmasın.Ucuza hallediyorum derken başınıza iş alırsınız.
  • Dürüst esnaf lazım. Sanayici sanayiciyi düdüklüyor hocam benim netten 60 tl ye aldığım yağı adam dükkan komşusuna 110 tl demiş sana 100 olur diye satmış düşünün artık ha ne oldu bizim yağı alan ustada ona işçilikten geçirdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi ustasıyla ilgisi yok aslında, memlekette namuslu insan sayısı azaldı. Lafta herkes Müslüman ama gerçeğe bakınca başkasına kazık atmayan yok denecek kadar az.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alembizim

    Sanayide pahalı çalışan yerler var.Silecek gibi bazı parçaları internetten alabilirsizi fakat yag konusuna dikkat edin sahte felan olmasın.Ucuza hallediyorum derken başınıza iş alırsınız.

    hepsiburada fiyatı 95tl. ucuzluk için öyle uzaklara gitmeye gerek yok. 5 liralık bez ve 25tl çekle sepet 75 liraya düşüyor. zaten yer gök çek.

    http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003?wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CMjO38G_ocoCFYpsGwodrEcBSA




  • ben mi birşey kaçırıyorum ama adam istediği fiyattan satar birader ? hayatınızda ticaretmi yapmadınız isterse 10tllik şeyi 80tlye satar

    bu bile ahlaksızlık olarak görülüyor ya forumda valla değişik gerçi 15tlnin lafını yapan adamın ticaret bildiğini sanmıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [A]narchy -- 11 Ocak 2016; 12:02:39 >
  • Sanal mağazayla gerçek bir işletme arasında ki farkları bilmeyip atıp tutmak. Ama çok görmüyorum bu forumda herkes dürüst işini hakkıyla yapıyor galericiler, dolmuşcular, sanayi esnafi dolandırıcı(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam genelde insanlar servisten fiyat alıyor 450 TL. Sanayiye gidiyor 250 tl oh diyor ustam yap yağdan anlamıyor adam dandik bir 10 40 iteleyip geçiyor çakma filtrelerle. Valla nerede olduğunun önemi yok herkes tutturabildiğine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [A]narchy kullanıcısına yanıt
    Eksileri buradan alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaftan kesinlikle bişey Almam hep netten söylerim gelir kendim yapabileceğim şeyleri yaparım olmaz ise bi ustam var ona giderim o halleder ama ondandanda kolay kolay malzeme almam en iyisi bu yoksa çok kazıklanırsanız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-20 yıldır sanayiye giderim 1-2 tane insan denk geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farks kullanıcısına yanıt
    İyide kardeşim nette 10 liradan satılan ve kar edilen malı sen hangi akla hizmet 35e satıyorsun. %300! kar etik mi? mazarette e-ticaret firmalarının giderlerinin daha az olmasımı? Bu mazarete ancak gülünür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaşların mantığına göre hepsiburada'da 28 lira olan ilk yardım çantası sanayide 30tl değil 55-60tl olmalıydı. fakat değil? neden değil çünkü çantayı her yerden alırsınız fakat silecek, yağ, filtre gibi ürünler olunca birçok insan riske giremiyor. kazık tutturabildiklerine.

    esnafın bu yaptığını da "serbest piyasa" diyerek, normal gören insanlar var, ilginç..
  • Aracı rutin bakım için sanayiye götürüyorum. Yetkili servisin 350 TL ye yaptığı işi sanayi esnafı 250 TL ye yapmaya çalışıyor. Yapılan iş belli yağ değişimi, yağ filtresi,hava filtresi ve polen filtresi toplasan 100 TL lik malzeme gerisi işcilik.

    Son bakımda 30 TL ye 3 adet FİL marka filtre aldım. İnternetten 60 TL ye bulduğum Petrol Ofisi 5-40 tam sentetik yağıda sanayide bir dükkandan 60 TL ye aldım ustaya da 30 TL işcilik verip 120 TL ye bakımı aradan çıkardım.

    İşini iyi yapan mutlaka birileri var ama genelleme yaparsak çoğunluğu üç kağıt derdinde.

    Silecek işinde aynısı başıma geldi. Ben 3 yıldır internetten getirtiyorum silecekleri tanesi 5 TL ye. En son Metro marketten 7 TL ye Bosch Eco serisi aldım ki sanayiye gitsem tanesine 15 isterlerdi.
  • Ama cuma günleri öğlen açık bulamassın.Hepsi cuma namazında.Namazdan çıktıktan sonra Milletin karısına kızına gözüyle şeyeparçasına bakar,birbirlerine dümdüz gider,yapmadık hainlik hilekarlık kalmaz.
  • Ulkece yozlasma var. Kaziklama var. Enflasyonla eriyen para var.
    Bunlari bir kenara birakalim. Bu ulkenin gerceklerinden bahsedelim.

    Bu gun sanayiden bir dukkan kiralasiniz hava parasini gecersek 2000 tl + kdv+ stopaj cebinizden 3000 tl cikar. Aylik.

    icine raf ekipman tamir seti alsaniz duzenleseniz 20 bin tl.

    Temizlikci gulsum ablanin gunlugu 120 tl. Vasifli bir is te yapmaz. Saati 20 tl. Velevki sanayici ustanin da saatligi 20 tl.

    Dukkanin gunlugu 3000 tl aylik kirasindan 100tl.
    Asgari ucretli bir cocuk daha calistirsaniz kurumlar vergileri damga puluyla bu gun 1600 tl. Yani gunluk 50 tl.
    Bu adam ve isci toplam 10 tl ye yemek yeseler oglen.

    100 dukkan 50 calisan 10 yemek 10 elektrik telefon vs. Kendi emeginin hakki saatlik 20 tl desen dukkanin donmesi icin gunluk en iyi ihtimalle 300 tl girmesi gerek o dukkana. Fis fatura keserse daha fazla girmeli.

    yani aylik 9000 tl kazanirsaniz sadece dukkan donuyor.

    ama bunun sebebi stopaj gelir vergisi kurimlar vergisi vs vs vergileridir. Bir de bu adam fatura kesse 11bin dukkana sokmaz ise aylik batar.

    emeginin hakkini da kattin hesaba diyenler olabilir de emeginin hakkini calisarak da alir dukkan tutup sermaye yatirmasina da gerek olmaz.

    sonra cikip sanayi esnafi kazikliyor dediginizde, kaziklama var ama kaziklayan esnaf degil. Kazigin yarisi devletten geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.