Şimdi Ara

Sanal Gerçeklik Gözlükleri İle Göz Tembelliği (Amblyopia / Lazy Eye) Tedavisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
19
Favori
20.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmuc

    Aslında prosedürler için şimdilik engel diyemem. İlk defa sağlık projesi yaptığım için süreçleri öğrenmek zorunda kalıyorum. Öğrendikçe işler kolaylaşıyor ama doğru şeyleri öğrenmek de zaman alıyor. Rakip dediğim Amerikadaki bir firma. Firma 2014 yılında kuruldu. Vivid Vision isimli bir firma. Çözümleri Türkiyede en son 2 yerde uygulanıyordu.
    Bahsedilen kliniklerden birinde 50 seanslık bir tedaviyi alıyorum. son 5 seans kaldı. Ara kontrollerde 3 boyutlu görüşümde gelişme olduğu, okuyaibldiğim satır sayısında değişme olmadığı ortaya çıktı. Fakat ben tembel olan gözümle baktığımda , görmemi engelleyen o karartının azaldığını hissediyorum. Ama hala net değil görüşüm bu yüzden muayenede okuyamıyorum her boyut ve satırı . Bu tarz bir tedavi işe yarayabilir diye düşünüyorum. Ama beyin ve göz arasındaki bir alışveriş olduğu için kişiden kişiye değişir. Bende pek faydalı olmadı malesef:( biraz daha devam etmek isterdim ama fiyatlar yüksek. Umarım sizin projeniz bir an önce hayata geçer , daha makul fiyatlara tedavi olma ihtimalimiz olur. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.




  • Öncelikle göz tembelliği ve şaşılık gibi göz hastalıkları tedavileri için geliştirdiğimiz ve patent başvurusu yayına çıkan Görsel Terapi Makinemiz ilk kez bu videoda görüntülendi. Cihazın yazılımında ilerleme oldukça bilgileri paylaşıyor olacağız.

    https://www.youtube.com/watch?v=APblUEKuZG8&feature=youtu.be&t=240
  • Emekleriniz icin cok tesekkurler insallah biran once sonuclanir ve hayata gecer projeniz buradan gelismeleri takip edecegim 25 yasindaki goz tembelligi olan oglum icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu iyi haberler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zupper79

    yok mu iyi haberler
    Merhaba, güncel haberleri facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.
    https://www.facebook.com/Hopetical/posts/584644988804550
  • Hocam İyi Günler. Çalışma ne durumda 28 yaşındayım Doktor %50 görüyor gözün dedi.bende Sanal gerçeklik gözlüğü ile Mavi kirmızı oyunlar oynamaya başladım. Lazzy eye snake oynuyorum. Bu arada da omega 3 alıyorum. Her gün iki tane solgar. 1 ay kadar oldu ama ben daha fark edemedim. Şimdi daha verimli sonuç alacağım sizin de üzerinde çalıştığınız bir mesele olduğu için soruyorum. Oyun program var mı. Sözleşmeli askeri personelim 1 yıl içerisinde görmeyi yükseltmek lazım. Gözümde de 1.5 astigmat var bu astigmat olduğu için mi acaba sonuç alamadım diye merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ylmznurullah Y kullanıcısına yanıt
    Mrb hocam. Benim sol gözümde de doğuştan tembellik var. Dün ben de VRBOX sanal gerçeklik gözlüğü aldım ama hangi oyunu veya uygulamayı indireceğimi çok anlayamadım. İnternetdeki forumlarda genelde tetris oynayın deniyor ama ben VR gözlük uyumlu tetris bulamadım. Sonuçta tetris dikey modda oynanan bi oyun ama biz telefonu vr gözlüğe yatay yerleştiriyoruz. Sizin oynadığınız "LAZY SNAKE" apple store da 114.99 TL ye satılan oyunmu ve vr gözlükle uyumlumu.
  • Merhabalar, projenin AR&GE çalışmalarında gelinen noktada çözüm görme eğitimine geldi. Göz tembelliği aslında bir hastalık değil, görmeyi öğrenmemiş olma durumudur. Göz tembelliğine neden olan kırma kusuru, katarakt ve göz kapağı düşüklüğü göz doktorları tarafından tedavi edilmektedir. Beyin görme yeteneğini doğumdan sonra öğrenmektedir. Yaş ilerledikte beyin öğrendiği diğer şeyler nedeni ile görme eğitimini sonlandırmaktadır. Göz tembelliği olan yetişkin birine 2 gözü kullanarak görmeyi öğretmek için özel koşullar gerekmektedir. Örneğin, günlük koşullarla bir sporcu olimpiyatlara hazırlanamaz. Özel ortamda, özel yöntemlerle ve normalden daha iyi bir beslenme ile beyin ve kasların eğitimi ve gelişimi sağlanmaktadır. Projenin temelini de görmeyi özel koşullarda öğretmek oluşturuyor. Tablette sıradan bir oyun oynayarak etkin bir görme eğitimi gerçekleşmeyecektir. Bunun için özel donanım ve yazılım geliştiriyorum. Pandemi ve finansal sorunlar nedeni ile bu süreç oldukça uzayacak gözüküyor. Ticari firmaların bile ayakta kalması zorken sadece AR&GE çalışması yapıp ticari faaliyette bulunmayan firmaların ayakta kalması oldukça zor. Bu noktaya kadar TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri ile ilerledim. Bundan sonraki sürecin daha ağır işleyeceğini söyleyebilirim.

    Bu arada mevcut Sanal Gerçeklik gözlüklerindeki teknik eksiklik nedeni ile görmeyi iyileştirme amaçlı kullanılması mümkün olmayacaktır. Hatta uzun süreli kullanım sağlıklı insanlar için de zararlıdır. "Vergence & Accommodation Conflict" olarak geçen bu problemi internet üzerinde araştırabilirsiniz.




  • Merhaba,48 yaşındayım.Göz tembelliğim 10 yaşında fark edildi ancak hem kapatma tedavileri o zamanlar çok ilkeldi hem de geç kalınmış olduğu söylendi ve fayda sağlayamadım.Uzun yıllar diğer gözüm çok keskin olduğu için bu durum çok etkilemedi ancak yaş ilerledikçe göz kusurları arttığından iki gözünüze de ihtiyacınız olmaya başlıyor.Benim hayatım gittiğim bir seminerle değişti.İki gözü de olmayan sadece göz çukurları olan kişilerin doğdukları andan itibaren eğitildikleri takdirde kitap okuyabildiklerini gördüğümde bu konunun ne kadar derin olduğunu anladım.Rusyada bunu yıllardır uygulayabiliyorlar ancak Türkiye de görme kalımtısı olan çocuklar bile körler okuluna gönderiliyorlar.Neurovizyon tedavisi gördüm ancak ilk çıktığı yıllardı çok eksikleri olan bir tedaviydi,doktorun yetersiz bilgisi yüzünden başarısız olduk.İşin derin araştırmasına girdiğimde Relearning to see kitabını yazan Bates isimli doktorun çalışmalarına ulaştım ve türkiyede bunu öğreten gülay hanımla çalıştım.Göz tembeliiğinin bir belirtisi işaret parmağınızı ileri uzatıp arkasına baktığınızda ve daha uzak bir noktayı görmek istediğinizde tek parmak görmek oluyormuş ben de ilk ölçümde tek parmak gördüm.Sonra özel bir teknikle kendi kendime ikinci parmağı görmeye başladım.Beyin işbirliğine çok açık ve gerekli ortamı sağlarsanız aynı kol kası gibi çalışıyor.Ancak Bates modeli asla gözlük kullanmayı ya da lazer ameliyatlarını önermiyor.Lazer ameliyatları mevcut kası keserek yapılıyor ve geri dönüşü yok,gözlük ise koltuk değneği kullanmaya benziyor sadece çalışmalar esnasında gerekli,normal hayaınıza sokarsanız beyin bu yeni görüşe alışıyor ve çalışmayı bırakıp rahatı seçiyor.Ben de bugüne kadar hiç gözlük kullanmadım.Çalışmanız çok ilgimi çekti.Sizinle irtibatı kaybetmemeyi ve tedavinizi denemeyi çok isterim.Bu konunun dünya üzerinde tedavisinin bulunmaya çok yakın olduğunu hissedebiliyorum umarım siz olursunuz.Görüşmek üzere..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kediciğim -- 3 Eylül 2020; 2:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kediciğim K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, görme doğuştan sonra öğrenilen bir yetenek olduğu için görmeyi öğrenememiş olmanın çözümü önce görmeyi öğrenmeye neden olan şeyin tedavisi sonra da görme eğitimi olacaktır. Gözlük eğitimi hızlandırıcı bir etken değildir. Gözlük gözdeki kırma kusurunu düzelten bir etkendir. Göz küremizin normalden büyük ya da küçük olmasına göre retinaya net bir görüntü düşmez. Göz küresi normalden küçük olması hipermetrop olduğumuz anlamına gelir. Hipermetroplar gözün içinde lense bağlı odaklama kaslarını daha fazla çalıştırarak bu sorunu biraz düzeltebilirler ama bu gün boyu yapılması gereken yorucu bir iştir. Göz küresi normalden büyük olması miyop olmamıza neden olur. Bu durumda odaklama kaslarının bir faydası olmaz. 2 durumda da göz doktorunun verdiği gözlüğü kullanmak gerekmektedir. Hipermetrop gözlükleri görüntünün büyümesine, miyop gözlükleri de küçülmesine neden olur. Beyin bu duruma göre eğitimini gerçekleştirir. İki görüntüyü birleştirmek için gerekli göz açılarını bu görüşe göre öğrenip kaydeder. Gözlük çıkartıldığında gözlerin bakış açısının değişmesinin nedeni budur. Özellikle göz tembellerinde iki göz numarası farklı olduğu için gözlük çıkartıldığında bir gözün kayması bundan kaynaklanır.

    Verdiğiniz parmağın arkasını görme olayı görmenin bir fonksiyonudur. Odaklandığınız yere göre beyin iki gözden gelen görüntüyü ayrı olarak işleyerek farklı algılar yaratır.

    Görmeyi öğrenmek için de beyine yeterli görüntü iletilmelidir. Verdiğiniz sadece göz çukuru olması örneğinde beyine görüntü gönderebilecek gözlerin olmadığını anladım. Bu konu ile ilgili link paylaşabilir misiniz?




  • ne yazık ki link paylaşmak mümkün değil seminer için istanbula gelmiş bir rus ekipti ve yaklaşık 10 yıl önce katılmıştım ama rusya bu konuda inanılmaz çalışmalara sahip ama çok kapalı dünyayla paylaşmıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goz tembelligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoNot D kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Göz tembelliğinizi %10 lardan nasıl %40 a çıkarmayı başardınız ?

    Kaç yasında yapmıştınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu tedaviye çok ihtiyacım var kpss denedim olmuyor polislik için yaşım geçmeden girmek istiyorum fakat sol gözümde tembellik var yaptığınız denemeler için aday lazımsa hazırım. Önceden yaptığınız sanal gerçeklik ile tedavide kısmen düzelme olması bile çok önemli benim için. Eski yöntem ile Önereceğiniz birşey varmı hocam ? Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atmuc A kullanıcısına yanıt

    Hocam geliştirme sürecinde görüşmüştük, çalışmanızı kısmen takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

  • Herkesin sağlıklı günler geçirmesi dileği ile projemiz hakkındaki gelişmeleri paylaşmak istiyoruz. Projemiz klinik çalışma sürecine yaklaştığı dönemde başlayan pandemi nedeni ile çalışmalara ara vermek durumunda kaldık. Bu süreç içerisinde araştırma ve prototip tasarım konularında kısmi ilerleme gerçekleşti. Firmamızın ARGE projesi haricinde bir ticari faaliyetinin olmaması ve TÜBİTAK, KOSGEB desteklerinin pandemi öncesinde tamamlanmış olması nedeni ile projenin ilerleyişi maddi açıdan da durmuş durumdadır. Bir süredir projede kullanmak üzere gelir elde etmek için oyun geliştirme faaliyetlerine başladık. Projenin yapılacak klinik çalışmalardan başarılı şekilde çıkması ve ardından uzun ve maddi olarak ağır sertifikasyon süreçlerinden geçmesi gerekmektedir. Tıbbi birimlerde bu tedavinin erişilebilir olması anlamına gelen bu sürecin tamamlanması 2-3 yıl sürmektedir. Pandemi gibi kritik bir süreçte bile birkaç yüz milyon euro bütçesi bulunan firmaların aşıyı üzerinde çalışma yapıp tamamlaması 1 yılı bulabilmektedir. Birkaç on bin avro ile sınırlı olan ve tükenen proje bütçemiz projenin ilerleyişini olumsuz etkilemektedir. Projemizden vazgeçmedik. Gerekli kaynakları sağladığımızda çalışmalarımıza devam edeceğiz.





  • BANA ULASABILIRSINIZ ozg.demirci@hotmail.com sol goz gozlukle 0.3 yas 35

  • atmuc A kullanıcısına yanıt

    beklemedeyiz hocam

  • Takip

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.