Şimdi Ara

SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.781
Cevap
101
Favori
39.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilenler bilir bu cihazı ama bilmeyenlerin bilgilenmesi ve kullananların bir araya gelmesi için bu konuyu açıyorum.
    Cihaz @hasanemmii tarafından yapılıyor almak için kendisi ile iletişime geçebilirsiniz.

    Cihazı ekim sonu aldım (2017), elime ulaştı paketleme çok güzel bence profesyonel,
    Bağlantısını yaptım, paketin içerisine her şey düşünülmüş konulmuş, eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde bağlantıyı yapıp çalıştırdım. Şuan çok yeni ama ilerleyen zamanlarda burada paylaşımlar yapacağım.

    Neden aldım / Tavsiyeler
    Ürünü almadan önce çok araştırdım neredeyse 7-8 ay, birçok verilmiş karardan geri döndüm.
    Benim önceliğim fiyattı ilk etapta ama bu işe en az 200/250 TL harcamam gerektiğini gördüm.
    Ve genel olarak söylenen 0.1/0.2 derece hassasiyete sahip cihazlara bakın şeklinde idi.
    Zaten bu cihazlar belli;
    Honeywell CMT727 (Bana göre pahalı)
    Siemens REV24RF (Gerçekten pahalı)
    Cosa Kombi Paketi (İnternet şart ve ekran yok)

    Mesela ilk başlarda;
    DemirDöküm RF 6001 Oda Termostatı almaya karar verdim benim için program önemli değildi ancak cihazın bir işe yaramadığını, çok şikayetler olduğunu gördüm ve vazgeçtim.
    General Markası da bana biraz pahalı geliyordu ve ikinci eli çoktu buda bende ön yargı oluşturdu, kullanıp da memnun olan çoktur belki bilemiyorum, ki zaten hassasiyet durumu da biraz karışık kullanıcılar başka marka başka söylüyor.
    Intherm MRL300RF, en son buna karar verdim yerli üretim dedim hassasiyet vs. her şey ok açıkçası indirim bekledim derken birkaç konuda cihazın pekte kullanışlı olmadığını anladım, çekim yada bağlantı sorunları ve sıcaklık algılama gibi sıkıntılar.

    Geriye benim için tek seçenek kaldı, aslında cosayı (V3) da düşündüm ama internet olmadan kullanılamıyor ayrıca ev yerden ısıtma olduğu içinde sorun olabiliyormuş ve öğrenme modu olan bir termostat şart olduğundan San-Tek almış bulunduk.

    Resimler...
    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - KullananlarSAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - KullananlarSAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar

    SAN-TEK STT40RF
    Özel yapım bir cihazdır, Kablosuz ama verici adaptörlüdür, Elektronik şema tasarımı ve yazılım tamamen yerlidir.
    Teknik özelliklerini pahalı termostatlarla karşılaştırınız, 2 yıl garanti kapsamında ve desteği sınırsız bir cihazdır.

    Teknik Özellikler :
    1.Sıcaklık ayarı : 5°C ile 30°C arası
    2.Sıcaklık hassasiyeti : 0,1°C ile 1,0°C arası ayarlanabilir.
    3.Sıcaklık ayar adımı : 0,1°C ‘dir. (Tatil modunda 1°C )
    4.Çalışma tipi : On-Off
    5.Tatil modu : Var (Tatil boyunca evi düşük sıcaklıkta tutsun. Dönüş tarihi girin dönüş günü evinizi siz gelmeden önce ısıtsın)
    6.Otomatik mod : Var (Her güne değişik program yapma imkanı. Hangi saatte hangi sıcaklığı isterseniz sizin için gerçekleştirir.)
    7.Manuel mod : Var (Evim her zaman sabit sıcaklıkta olsun istiyorsanız sizin için evinizin sıcaklığını 24 saat sabit tutar)
    8.Öğrenme modu : Var (evin ısınma ve soğuma sürelerini öğrenir. Kombi gerektiği kadar yanar. Peteklerin sıcaklığı nedeniyle evin daha fazla ısınmasına engel olmak için kombiyi daha önceden kapatır. Petekler ısınıncaya kadar evin soğumasını engel olmak için kombiyi daha erken çalıştırır. Bu sayede dışarısı -20 olsa da +20 olsa da ev sıcaklığınızdaki dalgalanma aynı kalır.)
    9.Donma Koruma : Var (Kombi termostat üzerinden KAPALI konuma alındıysa, ev sıcaklığı +5C nin altına düştüğünde otomatik olarak kombiyi çalıştırır)
    10.Ev havalandırma : Var (30 dk lık zamanlayıcıyı başlatır. 15 dk ev havalandırması düşünülürse 15 dk da evin sıcaklığının tekrar sabitlenmesi için gerekli süredir. Süre sonunda kombi çalıştırılır. İstenirse zaman dolmadan el ile kombi devreye alınabilir.
    11.Program kopyalama : Var (GÜnlere program yazarken aynı programa sahip günler arasında program kopyalama yapılabilir.)
    12.İstendiği an sıcaklık değiştirme : Var (AUTO modundayken programa müdahale etmeden ani olarak sıcaklığı değiştirebilirsiniz. Bu değişim yeni dilim gelinceye kadar geçerli olur.)
    13.Dilimlere farklı sıcaklık belirleme: Var (Program yaparken her dilime istediğiniz sıcaklığı girebilirsiniz)
    14.Saat hız kalibrasyonu : Var (sistem saati ileri veya geri kalıyorsa bunu düzeltebilirsiniz)
    15. Sıcaklık kalibrasyonu : -2,0°C ile +2,0°C arası ayarlanabilir. (=,1C adımlarla gösterilen sıcaklığı evdeki başka bir termometreyle aynı olacak şekilde kalibre edebilirsiniz.)
    16. Ekran parlaklık ayarı : Var (Parlaklık KAPALI,1,2,3,4,5,AUTO olarak ayarlanabilir. AUTO da akşam ekran ışığı yavaş yavaş azalır. Gece yarısı kapanır.)
    17. Günlük dilim sayısı : 5 (Program yaparken günü dilimlere ayırırsınız)
    18. Program sayısı : 7 (Her güne ayrı program girebilirsiniz.)
    19.Günlük tahmini tüketim hesabı: Var (Gün sonunda tüketiminizin ne olacağını tahmin eder)
    20.Sensör : Dijital (Basit bir NTC sensörü kullanılmamıştır. Dallas firmasınn dijital sensörü size gerçek sıcaklığı gösterir.)
    21.Haberleşme süresi : Dakika başına 2 sn (433Mhz).
    22.LCD Ekran gösterimi : Oda sıcaklığı, ayar sıcaklığı, çalışma modu, ısınma süresi, soğuma süresi, günlük kombi çalışma süresi, tarih, saat, ve kombi alev durumu.
    23.Elektrik kesintisinde : Program flash bellek ile, saat dâhili pil ile korunur. Elektrik geldiğinde otomatik bağlanır.
    24.Sinyal kesintisinde : 5 dk sonra ışıkla uyarır, 20dk sonra sesle uyarır ve kombiyi kapatır.
    Olur da sinyal kesintisi gerçekleşirse röle modülü;
    20dk sonra kombiyi kapattıktan sonra, 2 saatte bir 5 dakikalık çalıştırma döngüsüne girer.
    Böylece evin aşırı soğuması veya don olayı engellenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 9 Ekim 2019; 8:16:47 >



  • Sana katılmıyorum kerimcem.
    Bir cihaz nasıl ortaya çıkar.

    ***Ya hazır herkesin kullanabileceği bir PCB dediğimiz baskı devre kartı üretilmiştir. Mikrodenetleyiciye herkes kendi amacına uygun bir yazılım yükler. Ortaya bir cihaz çıkar. YÜklenen yazılıma göre fırın kontrolü olur, OT olur, akvaryum kontrolü olur, çiçek sulama olur, ev otomasyonu olur, v.b. olur da olur. Bu tasarım değildir. Bu kartlar, ARDUINO örneğindeki kartlardır.

    ***Ya da önce hedef belirlenir. Sonra hedefin özellikleri belirlenir. Bu özellikler belirlenirken var olan benzer ürünlerin özellikleri araştırılır ve beğenilen özellikler bir araya toplanır. Gerekirse ki gerekir, yeni özellikler eklenir. Sonradan ekleme yapılabilecek şekilde yavaş yavaş bağlantı şeması oluşturulur. Bu sırada kullanılacak componentler seçilir. Bu tasarımdır. Şema tamamlandıktan sonra. Bu şemanın PCB haline dönüştürme işlemi yani baskı devre kartı çizilir. Baskı devre kartı çizilirken kullanılacak kutu, ekran, dış bağlantılar dikkate alınır ki kutuya monte edildiğinde her şey yerine otursun. PCB tasarımı bitince yazılıma başlanır. Her şey tamamlanınca ortaya bir ürün çıkar. Eğer birden fazla yapılırsa üretim olur. Bu ürünü bir başkası alıp çoğaltırsa montajcılık olur. Elektronik komponentler maalesef ülkemizde üretilemiyor. Çin bu konuda almış başını gitmiş. Mecburen kim üretiyorsa parçaları oradan almak zorundayız. Elektronik malzemeleri dışarıdan almak üretim yapılmadığı anlamına gelmiyor. Araba montajı gibi değil. Arabanın çamurluğunu başka bir arabada kullanamazsın. O çamurluk o model içindir sadece. Bu montajcılıktır. Ama elektronik bir eleman sadece bir ürün için üretilmez. Nerede kullanırsan kullanırsın. Önemli olan şemayı tasarlayıp, o şemaya uygun yazılım oluşturabilmektir.

    Bunlar sıfırdan başlayınca kolayca yapılabilen çalışmalar değil. Çok emek var işin içinde. Bir çok firma ARGE sonunda bir an evvel satışa geçer. Ve onun ARGE sine daha fazla bütçe ayırmazlar. Ancak yeni modeline ayırırlar. SİEMENS REV24 belki 10 yıllık belki daha fazla. Tek bir özelliği değişmedi. Benim için ARGE bitmez. Yazılım geliştirmesi bitmez. Benim bütçe kaygım yok çünkü. O yüzden ilk çıktığı günkü cihazdan çok farklı bir cihaz haline geldi. SAN-TEK de yaklaşık 4000 satır yazılım var desem inanır mısın? Daha da artacak. Bu yüzden mikrodenetleyiciyi bile değiştirdim. Hafızası yetmedi.

    Sen çoğu zaman kırıcı oluyorsun ve çirkin ördek yavrusunu küçümsüyorsun. Meslek lisesinde öğrencilerin yaptığı işlerden farklı bir iş bu.
    Yiğidi öldür hakkını yeme. Sevgili kardeşim.

    Çok sorulduğu için tasarruf konusundaki düşüncelerimi yazmak istedim. Umarım faydalı olur.


    TASARRUF İÇİN NE YAPALIM?

    1-Ev yalıtımı

    2-Yeterli petek metrajı

    3-Alt ve üst katların yeterince ısıtılıyor olması

    4-Termostat kullanılması

    5-Termostatın gereksiz yere yüksek ayarlanmaması

    6-Program dilimleri arasında 0,5C den yüksek sıcaklık belirlenmemesi

    7-Evden bir kaç günlüğüne ayrılmalarda kombinin kapatılmaması, termostatın tatil konumuna alınıp örneğin 19C ye ayarlanması

    8- Yoğuşmasız kombilerin (termostat kullanmak şartıyla) 60C nin altında çalıştırılmaması. Yoğuşmalı kombilerin denemeler yapılarak en tasarruflu sıcaklıkta çalıştırılması

    9-Termostat en soğuk odaya konduysa, diğer ortamların aşırı ısınmasını engellemek için reglaj ayarı dediğimiz petek kısma işlemi yapılması veya çok ısınan odalarda termostatik vana kullanılması

    10-Termostatın iç duvarlardan birine takılması

    11-Ev havalandırmasının hızlıca yapılarak duvar ve eşyaların soğumasının engellenmesi. (En hızlı ve etkin havalandırma için tüm pencereler açılıp, ayrıca daire kapısının da açılarak 3dk gibi bir sürede tüm havanın değişmesi sağlanabilir.)

    12-Havlupanların çıkış taraflarındaki su sıcaklığı ılık olacak şekilde kısılması ve havlupan üzerine asla havlu gibi ısı transferini durduracak şeyler asılmaması. En güzel yöntem yer varsa havlupan çıkışına seri(paralel değil) bir petek takılabilir. Böylece havlupan vanası tam açılabilir.

    13-Altı çok ısınan peteklerin vanaları kısılarak, alt sıcaklıklarının ılık olmasının sağlanması. (Böylece daha az ısınan peteklerin ısınması da sağlanır. Ayrıca dönüş suyunun sıcak olması engellenir. Petek altı çok ısındığı halde ortam ısınmıyorsa petek uzatma yapılmalıdır.

    14-Banyodaki havalandırma menfezlerinin gerekli olmadığında kapalı tutulması

    15-Kullanılmayan odaların petekleri tam kapatılmayıp, çok az açılarak odadaki soğuğun kırılması. Veya TRV takılarak en düşük ayara getirilmesi. (Tam kapatılırsa duvarlardan yan odaların ısısını zaten çalacaktır.)

    16-Bence her yıl gereksiz olup, kombi bakımını 3 yılda bir yaptırılması. (Şahsi fikrimdir)

    17-Ev tercihi yapılırken Güney, Güney Doğu, Güney Batı tercih edilmesi.

    18-Özellikle yeni tesisatlara korozyon önleyici sıvı eklenmesi.

    19-Duş için sıcak su ayarının yüksek tutulup duşta soğuk su ile karıştırılarak tekrar soğutulması, suyu ısıtırken harcanan gazın bir kısmının boşa harcandığı anlamına gelir. Her birey kendine uygun bir sıcak su ayarı yapıp sadece sıcak suyu açarak duşu kullanması.

    San-Tek kablosuz termostat evimde 1 aydır çalışıyor.

    Honeywell T3R ve Netatmo termostatları da kullanmış bir kullanıcı olarak deneyimimi forumla paylaşmak istedim.

    Fakat değerlendirmemi bu termostatlarla karşılaştırma yapmak üzerine kurgulamayacağım.

    Her marka termostat üstüne düşen görevi iyi ya da kötü yerine getiriyor zaten, ben San-Tek termostatın 

    diğerlerinden farklı özelliklerini değerlendireceğim.


    Artıları;


    + 0.1 derece hassasiyetli termostatlar kategorisinde bulunmasına rağmen bundan fazlasını yapabiliyor aslında;

     Üst ve alt hassasiyeti ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz.

     Her iki ayarda da 0.0 derece seçeneği de var, bu şu anlama geliyor; ekranda 0.0 yazıyor fakat cihaz 0.05 derece hassasiyet moduna geçiyor.

    + İstenilen sıcaklık ayarı 0.1 adımlarla yapılabiliyor, örnek vermek gerekirse; 22.8 dereceye ayarlayabiliyorsunuz termostatı. Diğer kullandıklarım 0.5 adımla ayar yapılabiliyordu.

    + Radyatör veya yerden ısıtma durumuna uygun parametre seçimi ve çalışması. 

    + Gerçek zamanlı ısı ölçümü; cihaz ortam ısısını gerçek zamanlı ölçerek çalışıyor. Böylece çok kararlı tepki veriyor.

    + Öğrenme modu diğerlerindeki gibi çalışmıyor, yaklaşık 24 saat süren çalışmanın ardından gerekli veriyi toplamış oluyor ve istenilen ortam ısısını tam ayarlanan değerde 

     tutmayı başarıyor.

     Öğrenme denilen şey tek seferlik bir çalışma değil, cihaz her yanma sönme çevriminin ardından sürekli ölçüm alıp bir sonraki çevrimde

     gerekli parametreleri tekrar hesaplıyor.

     Bu da San-Tek termostatı diğerlerinden ayırıyor, mevsim geçişleri ya da gün içerisinde dahi hızlı ısı değişimlerine hemen ayak uydurmuş oluyor.

     Diğer öğrenme modlu termostatlarda en çok şikayet edilen konulardan birinden de başarıyla çıkıyor.

    + Havalandırma modu, diğer termostatlarda olmayan bir özellik daha. Evi havalandırmak istediğimde, uzun banyo sürelerinde vb. durumlarda 

     termostatı 1 sn. de havalandırma moduna alabiyorum ve havalandırma süresini değiştirebiliyorum.

     Böylece değişen ortam ısısından dolayı termostat algoritması sapıtmamış oluyor.

    + Kablosuz haberleşme stabilitesi ve gücü; diğer cihazların kopma yaşadığı ya da hiç bağlanmadığı mesafede stabil ve güçlü iletişim kuruyor.

    + Bypass ; kullandığım diğer termostatlarda olmayan bir özellik ise bypass. Termostatın alıcı/röle tarafında bir düğmeye basarak termostat

     sistemini komple devreden çıkarabiliyorsunuz, kombinin klemensine köprü takmaya veya kabloyu kısa devre etmeye çalışmanıza gerek kalmıyor.

    + Röle üzerinde uyarı ve bilgi sistemi. Röle bir şekilde termostatla haberleşmesi kesilirse hem sesli hem görsel uyarı veriyor ve kombiyi

     ara ara çalışma moduna geçiriyor.


    Eksileri;


    - Kablosuz termostat modelinde haberleşme her ne kadar kablosuz olsa da, termostatın besleme voltajı adaptörle sağlanıyor.

     Bu nedenle termostatı konumlandıracağınız yerde elektrik te olması gerekir.

    Kendi adıma bunu eksi olarak görmediğim için aldım kullanıyorum. Madem kablosuz, neden adaptörle çalışıyor sorusunu soran olabilir diye yazdım.

     Yukarıda bahsettiğim gerçek zamanlı ısı ölçümü , kablosuz haberleşme gücü vb. gibi özellikleri termostata kazandıran

     aslında bu adaptörle beslenmesi. 2-3 adet kalem pille çalışan bir cihazda bunlardan feragat edilmek zorunda kalınıyor doğal olarak.



    Bu yazıyı yazarken aklıma gelen bunlardı, unuttuklarım olursa mesajı düzenleyeceğim.


    Hasan Bey'e memlekete böyle bir katma değer kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsem azdır.

    Bu dürüstlük nasıl bir şeydir anlamıyorum.

    Yapı sanırım. Rahmetli annemin en büyük mirasıdır bana.


    "bir kullanıcı dışında şikayete denk gelmedim" yazmışsınız. Doğal olarak bildiğiniz ne ise onu yazdınız. Ama bu beni biraz rahatsız etti. Sizle ilgisi yok tabi ki. Gerçek biraz daha farklı. Yazmasam rahat edemem.


    -Bu sitede ilk ürünü alan arkadaş memnun kalınca, başkalarının da cesaret etmesine yol açmıştı. Aynı arkadaş bir akrabasına da almıştı. 6 ay sonra beni aradı "Tasarruf edemiyorlarmış iade etmek istiyorlar ne dersiniz?" dedi. Gönderin dedim. 2. el olarak satıldı.


    -Sıfır bina yerden ısıtma için elden alan biri ertesi gün "tasarruf olmuyor" dedi. İade aldım. kullanılmadığı için başkasına satıldı.


    -Haberleşme kesintisi nedeniyle 3 kez gidip gelen bir cihaz en sonunda bana kaldı. Yerine kablolu istedi. Fiyat farkıyla birlikte gönderdim sorun yok. Bende kalan cihaz haftalarca sorunsuz çalışırken bir gün hata verdi. Hata verirken arıza bulması kolay tabi. 50krş luk bir malzemeden kaynaklıymış bütün o uğraşlar sıkıntılar. Değiştirdim ve 2. el olarak gitti.


    -2C hatalı okuyor diye şikayet geldi. Lazer termometre ile hatta 2. bir termometre ile de ölçüm alıyormuş. Cihazı bir gün test ettim ve asla hatalı okuma gibi bir sıkıntısı yok. Geri gönderdim. Sanırım kalibrasyonla kullanıyor.


    -Haberleşme sıkıntısı yaşayan arkadaşlar oldu. Kiminin haberleşme kartı değişti, kiminin cihazının yerini değiştirdik. Bir şekilde halledildi. Bunlar da foruma yansımadı hiç.


    -Yazılımı geliştirme çalışmalarında yazılım hatası yaptım. O şekilde 5 kişiye gönderildi cihazlar. Öğrenme değeri kaydedilmiyor. Yani öğrense de bir işe yaramıyor. Cihazlar geri çağrıldı. Güncellenip gönderildi. Hiç kimse şikayet yazmadı. "Olur hocam çaresi varsa sorun yok" dediler.


    -Bir de sizin yazdığınız gibi "bu cihaz beş para etmez" gibi bir yazı yazıldı. İki adet almışlardı. Bana hiç şikayette bulunmadan doğrudan foruma bu şekilde yazmış arkadaş. "Paranız güvende" dedim. Cihazları geri istedim. Sonra bir kaç kez yazdım. "Gönderin cihazda sorun yoksa bende kalsın varsa halledeyim. İsterseniz sorgusuz iade edin " dedim. Hala göndermediler. Ya cihazlar düzeldi, ya da çöpe attılar.


    -En son gönderilen 14 cihazda da yine yazılım hatası yapmışım. Ne zaman bir geliştirme yapsam bir hata gözden kaçıyor. Ekran ışığı otomatikte iken sorun yok. Ama kullanıcı belirlediğinde belirlenen değeri unutuyor. Bir kullanıcı hatayı fark etti. Kış sonu düzelteceğiz. Diğerleri sanırım otomatik ekran ışığını kullanıyor. Bu nedenle fark etmediler.


    Hatırladığım bunlar. Asla hiç kimseye forumda sadece memnuniyetinizi yazın demem. "Kullanıcı görüşlerinizi olumlu / olumsuz paylaşın" dedim her zaman. ama olumsuz bir durumda bana her zaman Whatsapp üzerinden ulaşabildiklerinden bana bildirdiler. Bir şekilde çözdük. Karşılarında her zaman bir muhatap var. Eninde sonunda aynı gün içinde geri dönüş yaparım.


    Olumsuz görüş de olacak tabi. Memnun olmayan arkadaşlar da yazsın.


    Yeni yılda önce sağlık, sonra huzur ve mutluluklar diliyoruz.


    ______________________________________________Tek kişilik SAN-TEK ekibi____________________

    Herkese Selamlar .

    Kış bu yıl geç geldi. Bol yağışlı (sel olmadan) bir kış dilerim.

    SAN-TEK sezonu açıldı. Geçen yıl Son 20 civarı kart kaldığını yazmıştım. Kaldığımız yerden devam.

    Üretim işi artık iyice zorlaştı. İnanın kablosuz ürünün sıfırdan kutulanması tam 8 saat sürüyor. Bir de uçuşta olan malzeme fiyatları var. Bu böyle olunca da elde edilen kazancın bir anlamı kalmadı. Bu nedenle yeni kart bastırmayacağım. Kendim ve çevrem için 4 -5 adet ayıracağım. Kalanlar bu yıl olmazsa gelecek yıl gider. Zaten çoğunluğu daha önce alan kullanıcıların siparişlerine gidiyor.

    Son piyasa araştırması aşağıdadır.

    Görüşmek üzere.



    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar
    Bir ölçümü peteğin yanından bir ölçümü soğuk duvara koyarak başka bir ölçümü de plasma tv yanına koyarak farklı değerler görürsünüz, normal



    Önemli olan odanın içindeki ortama sıcaklık



    Siz nasıl isterseniz öyle düşünün. Hiç kombi kullanmayarak sıfır harcama ile muazzam tasarruf da yaparsınız.



    Mesele rahat, konforlu ve ucuz ısınma.



    Doğalgaz kaynaklı kombi ile ısınma genel kuralları belli. Ne siz bir şeyler dediniz, ne de biz bir şeyler dedik diye..



    Kuralları ısı transferi ve enerji dönüşüm yasaları belirliyor
  • Kullanım Kılavuzu (PDF)

    https://drive.google.com/file/d/1D7xhRZui2h4OI0TTWaYHy6HEnImF9k_S/view?usp=drive_open
    https://yadi.sk/i/P2S2zlUf3QJJ94


    Bu güne kadar SAN-TEK Takılan Kombi Modelleri
    Teknik olarak On/Off termostatlar her marka kombiye takılır.
    SAN-TEK Oda Termostatı On/Off özellikli bir üründür.

    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 15 Ocak 2020; 14:3:18 >
  • Cosa olmasa bende encok almak istedigim termostad dir santek.ben cosanin ilk kullanicilarindanim.ya o zaman santek yoktu veya benim haberim olmadi.ozellikleri ve kalitesi gercekten cok iyi.tam bir fiyat performans ürünüdür santek.

    Hala da takipteyim.kullanicilarin görüşleri cok onemli.kullanicilarindan foto ve video bekliyoruz.

    Bu başlığı actiginiz icinde sizede Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel başlık olmuş.

    Röle modülündeki ledleri de ben açıklayayım.


    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar
    Led sayısı iki adet.
    Ledlerden biri 1cm lik RGB led (Durum ledi). Diğer küçük mavi led (sinyal ledi).

    Durum ledin verdiği renklerin anlamları
    1-Mor: Sıcaklık üst hassasiyetin üstünde
    2-Sarı: Sıcaklık set ile üst hassasiyet arasında
    3-Yeşil: Sıcaklık set değerinde
    4-Turkuaz: Sıcaklık set ile alt hassasiyet arasında
    5-Mavi: Sıcaklık alt hassasiyetin altında
    6-Kırmızı: Sinyal kesintisi veya kullanıcı ot yi devre dışı bıraktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 31 Aralık 2017; 18:27:48 >
  • Hocam bende cosa düşünüyordum, ama internetsiz kullanım olmadığı için ve ekranı olmadığından vazgeçtim.
    Tabi sonradan öğrendim ki en önemlisi benim ev yerden ısıtma ve öğrenme modu olması gerçekten bu konuda şartmış.
    İlk gün öğrenme modunu kapattım denedim ve sıcaklık set değerini 1 derece kadar geçti.
    Şuan öğrenme modu açık ve hiç bir sorun yok gayet iyi gidiyor ancak havalar tam soğumadığı için bazı şeyler henüz net değil.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım cihazlar sürekli revizyon geçirmiş bunu konuda belirtmekte fayda var sanırım.
    Kaç farklı verici ve alıcı var sıralı ve resimli bir şekilde belirtelim mi?
    Birde ben gece sıcaklığı 21 dereceye ayarlıyorum sabah 6 ya kadar ev soğumuyor kombi de çalışmıyor.
    İlk gün alıcı üniteden bir sinyal sesi duydum, uzun süre beklediği için uyarı verdiğini düşündüm.
    Acaba neden ses çıkardı ki ?
  • Yerden ısıtmada öğrenmesiz olarak iyi havalarda seti geçmesi normaldir.
    Soğuk havalarda belki 0,5 kadar geçebilir. Ayrıca yalıtıma ve kombi sıcaklığına da bağlıdır.
    Öğrenmeli çalışmada sorun çıkmayacağına eminim.

    Röle modülünden ses geldiyse sinyal kesintisi olmuştur.
    Çok fazla RF yoğunluğu olursa kesinti olabilir.
    Sinyal alıcıya ulaştığında kendiliğinden bağlanır.
    Alıcının yönünü biraz sağa veya sola çevirin.
    Sık sık olursa alıcının yerini değiştirmek hatta daha yukarı konumlandırmak faydalıdır.

    Sinyalin düzgün alındığını sinyal alınırken mavi ledin hızlı flaşh yapmasından anlayabilirsiniz.
    Yaklaşık 2 sn boyunca kesintisiz pır pır etmesi lazım.
    Sinyal 30sn ile 1,5dk arasında değişken rastgele zamanlarda gönderilir.
    Bunu programdaki random sayıcı belirler.

    Her ot çifti farklı şifreyle haberleşirler.
    Böylece röle modülü kendi sinyalini tanır.
    Ancak aynı anda iki farklı ot sinyal gönderirse frekansları aynı olduğu için bilgiler karışır.
    Bir birine yakın dairelerde çalışan ot lerin aynı anda sinyal gönderip bilgilerinin karışmaması için bir önlemdir bu rastgele bir zaman aralığında sinyal gönderme sayıcısı.

    Mavi led fasılalarla yanıp sönerse en az 5 dk dır haberleşemediğini ifade eder.
    Aralarındaki engel dört duvardan fazla değilse, alıcı yönü veya yeri değiştirilerek sorun çözülemiyorsa servis gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 9 Kasım 2017; 21:26:3 >
  • Fiyatı ne bu ürünün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    250 TL olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir konu olacağını düşünüyorum. Çok aranıp ta az bilgi bulunan SAN-TEK oda termostatı bu konuda meraklılarını aydınlatacaktır.

    En beğendiğim özelliği öğrenme modu çok başarılı.
  • hocam kullanımlar nasıl gidiyor
  • Hocam pek duyulmuyor markanız, tamamen sıze mi ait herşeyi ile?
    Pazarlamasını felan biraz daha iyileştirseniz herkes ulaşabilse?

    Honeywell'i almadan evvel duysaydım direkt bundan alırdım.

    Birde verici kablosuz ama kablo ile prize mi bağlı?
  • san tek termostatta sensör erede tam olarak doğru ölçüm yapması adına

    bir de yerden ısıtma da termostatı nereye koumlandırdın hocam geniş açılı bir foto atar mısın ?
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    kullanım şuan sorunsuz devam ediyor, güzel öğreniyor ve uyguluyor hedef sıcaklığa gelmeden kombi kapanıyor.
    bir süre sonrada hedef sıcaklığa ulaşıyor zaten ortam şimdilik bir sıkıntım yok.
    henüz manuel de kullanıyorum ihtiyaç duyduğumuz sıcaklığı belirlemek adına bu şekilde bir ön inceleme yapıyorum.
    sonrasında havalarında iyice soğuması ile auto programa geçmeyi planlıyorum.

    termostatın (vericinin) alıcısı sol tarafında ki çıkıntılı kısım, altta resimdeki gibi...

    SAN-TEK STT40RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı Hakkında Yorumlar - Kullananlar
    diğer fotoyu akşam atmaya çalışayım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 10 Kasım 2017; 14:32:3 >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    "Birde verici kablosuz ama kablo ile prize mi bağlı?"

    Evet cihazın tek dezavantajı bu; adaptörle kullanım (12 Volt), almadan önce çok düşünmüştüm beni çok zorladı tercih ederken.
    Ancak şunu anladım ki vericiyi kesinlikle duvara sabitlemek lazım zira elde tutmak veya yakınınıza koymak cihazı yanlış ölçüm yapmaya ve yönlendirmeye teşvik ediyor. Evin ısı dengesi güzelse zaten çok problem olmuyor ama soğuk bir odanız varsa oraya konumlandırmak doğru olacaktır.
  • öğrenme tamamlandı mı?
    duvara montaj yapmışşsın sanırım
    duvara montajı nasıl yaptın ?
    yer değişikliği yapma konsunda karar değiştirnce sıkıntı işte

    ayrıca ben yerden ısıtma da koridor ve banyoları tamamen kapatacağım ayrıca
    yakın odaların vanalarını da kısacağım
    aslında debimetreli bir kollektör olsa aradaki farkı kesinlikle rahat rahat göreceğiz.
    böylelikle reglaj yapma imkanımız olacak.
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında öğrenme sürekli oluyor, bir kere öğrendi o iş bitti diye bir şey yok.
    Yani cihaz sürekli olarak ortam ne kadar sürede ısınıyor ne kadar sürede soğuyor ve kombi çalışma durma sürelerini kontrol ediyor, bunu ortamda ki sıcaklığı kontrol altına alabilmek adına yapıyor yada sabit tutmaya çalışmak adına da diyebiliriz.

    Yer değişikliği çok kolay akşam onunda resmini çeker koyarım, Hasan hocam 2x2 adet küçük çivi göndermiş sanırım beton çivisi, bunların üzerine geçme şeklinde cihazı tutturuyorsunuz, yani isterseniz alttan kaldırınca cihaz serbest kalıyor. duvara sabitleme amiyane bir tabir, matkapla delip de vida dübel uğraşma yok.. :)

    Koridorları kapatmayın kısın, bana kalırsa banyoyu da kısın ama kapatmak isterseniz tercih sizin.
    Benim şuan oturduğum evde banyoda hat yok, eski oturduğum evde vardı bence çok kullanışlı oluyor, tabi banyodaki kaçakları da kontrol altına almak lazım, menfezi kapatmak gibi.

    Siz şuan hangi cihazı kullanıyorsunuz?
  • Şuan bende cosa var onu kullanıyorum . Uzak odaların ısınması ile ilgili benim sıkıntım banyoların olduğu hay bence çok kısa kuşatıldığı için erken dönüş yapıyor o sebeple diğer odalarda ısınma yapamıyor . Aslında ben şu koşa dönüş olayını tam da anlamadım ucuz bir şey olsa debimetreli kollektör ile olayı çözeceğim ama işte ücreti çok pahalı 1000 lira civarı

    Koridorda halı bar ısıyı kesiyor ayrıca bir de çok ısınan oda var onu kısıp diğer taraflara su gitmesini sağlamaya çalışıcam

    Şeytan diyor çek krediyi her odaya termostat bağla faturayı da takma istediğin konforu yakala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de san-tek kullanıyorum.almadan önce çok araştırdım san-tek te karar kıldım.izmirdeyim viessman vitopend 100 kombiye montajını kendim yaptım.çok basit 5-10 dk da cihaz hazır hale geldi ilk gün öğrenme modunuda çalıştı 1-2 saat sürdü.şu an oda sıcaklığı 22 derecede devreye girecek şekilde ayarlı ancak izmirde havalar şu ana kadar çok iyi.22 derecenin altına inmedi aldığımdan beri.

    vericisinin adaptörlü olması benim için çok da sıkıntı yaratmadı açıkçası.hasanemmii ye teşekkür ediyorum.benim için asıl öenmli olan tüketim ve konfordaki değişimi ilerleyen günlerde paylaşacağım
  • Ben de San-Tek i 2 yıldır kullanıyorum, destek de iyi, hocam cihazı sürekli yenileyip güncelliyor, benimki ilk modellerden olduğu halde hocam sağolsun benimkini de güncelledi. Bende ilk önce zorunluluktan (garanti durumları) dd exacontrol 7 almıştım, ancak hassasiyet 0.5 gibi gözükmekle birlikte reelde 0.5+0.5+yaklaşık 0.5 de peteklerin ısısının devam etmesi sonucu toplamda yaklaşık 1.5 derece ile çalışmaktaydı, böyle olunca üşüme hissi oluşmaktaydı, San-Tek ile işi çözmüş olduk, eleştirilen vericinin adaptörlü olmasını başlarda ben de yadırgamış ve olumsuz bakmaktaydım, ancak hocam teknik gerekçeleri ile beni ikna etti, kullandıkça gerçekten de böylesinin daha iyi olduğunu anladım, her şeyden önce pil bitti derdi yok, ondan önemlisi pilin zayıflaması veya bitmesi durumunda kombinin çalışmasının aksaması söz konusu değil, yer değişikliği de sorun değil, prizin olduğu her yere götürebiliyorum. Benimle aynı dertten bir arkadaşımda San-Tek ile işi çözdü, bizden görüp alan diğer arkadaşlarda memnunlar, eline sağlık hocam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.